Renka Grabow 22.03.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Kolorowych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych i szybkiego nadejścia wiosny dla jednego z moich ulubionych domków na forum http://konopki.ovh.org/obrazy/galeria%20anne%20geddes%20252.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 24.03.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Dziewczyny Ale jesteście kochane, że o mnie pamiętacie Ostatnio opusciłam się w pisaniu i w kontaktach towarzyskich Ale obiecuję poprawę Dominika- ja też znalazłam wykonawcę od kuchni poza Wa-wą. Chyba wyszło taniej.Chociaż tez nie do końca tak jakbym chciała. Co do fajnych rozwiązań technicznych - to naprawdę dobra jest w tym Ikea. Nie wiem czy to nie jest jakieś rozwiązanie, wyposażenie szafek ikeowskie, a fronty u dobrego stolarza pod wywmiar. Ja np. niektórych pomysłowych rzeczy z Ikei nie moge zastosować-np. wyposażenia szuflad- bo do moich szafek nie pasują. Co do planowanej S7- w czwartek kolejne spotkanie.Zobaczymy co przyniesie tym razem. Wiele się nie dzieje , bo kredyt niby przyznany...ale / zawsze jest jakieś ale/ Najważniejsze, że mamy drzwi wewnętrzne na parterze. Kto chce może obejrzeć w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 24.03.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Nie zdążyłam z życzeniami świątecznymi to życzę Wam wszystkiego najlepszego na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Kasiu, u Ciebie co drzwi to strzał w dziesiątkę. Bardzo oryginalne podwójne szprosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 27.03.2008 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Duża zasługa Pani Teresy jeżeli chodzi o doradztwo. Nowy model testowany m.inn. na naszym domu. Na żywo wyglądają jeszcze ładniej Zapraszam na wizję lokalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 27.03.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Bardzo dziękuję i oczywiście zamierzamy skorzystać. Już chcę, żeby było ciepło. Tęsknię za rowerkiem. Teraz wpadamy na działkę i od razu do roboty. Przestaliśmy spacerować po okolicy, bo albo wieje, albo pada, albo jest robota do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Dołączam się do pochwał drzwi. Są super, zresztą tak jak wejściowe bo robiła ta sama firma czyli p. Teresa. A na oględziny jak najbardziej wpadnę (ale sie wpraszam ) tylko żeby tak doba sie trochę wydłużyła bo my gonimy z robotą okropnie i na nic więcej czasu nie starcza. Uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 29.03.2008 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Dostaliście już kredyt? Ja się boksuję z jakąś niemotą z Expandera...nie mam już słów, cierpliwości, i.t.d. Nigdy więcej doradców kredytowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.03.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Kiedyś dawno temu bylam w Expanderze i byłam tylko raz, ostatni. Zuberku im bardziej patrze na Twoj dom tym bardziej mi się kojarzy z moim, chociaż wewnątrz inne rozwiązania to z zewnątrz jakby skórę zdjął (spórz na moj avatar) oczywiście bedzie inna elewacja itp. ale strasznie mi się Wasz podoba więc swoj już lubie podwójnie Garaż bedzie osobno. Jeśli chodzi o okna to od początku wiedzialam, że bądą z MS lub Krakowskie ale z drzwiami mam straszny problem. Mam już kilka katalogów ale nie jestem przekonanana, więc drzwi z Edenu są warte uwagi i jak moglabym Cie prosić o jakąś rozpietość cenową tych drzwi na priv to byłabym wdzięczna, bo u nich na stronie nic nie ma. Pozdrawiam serdecznie i cieszy mnie Twoja radość z mieszkania musze sie umówić z Komarkiem na odwiedziny u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 08.04.2008 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 O kredycie nie chce mi się już pisać. Nie wiem dlaczego załatwienie prostego kredytu musi trwać minimum dwa miesiące? Czy to taki standard? Nic to , nie będę się denerwować.Najważniejsze , że już w zasadzie przyznany. Faktycznie Zazdrosnica widzę pewne podobieństwa Okna z MS polecam. Moje muszę tylko wyregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.04.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Jak już weźmiecie kredyt też mogą Cię spotkac różne niespodzianki. Mój Multibank stosuje chytre fortele, które mają pewnie sprawy utrudnić i naciągnąć na koszty (w ramach wspomagania poczty). Uważaj na sformułowanie "prawomocny wpis do hipoteki na rzecz banku". Sąd po zrobieniu wpisu do hipoteki wysyła dwa zawiadomienia: jedno do Ciebie i drugie do banku. Twoim zadaniem jest dostarczyć do banku prawomocny odpis z kw. Ale uwaga, uwaga! Prawomocność liczona jest od dnia, kiedy bank otrzyma zawiadomienie (tydzień od daty doręczenia zawiadomienia). Tym sposobem wydałam niepotrzebnie 30 zł na odpis + koszty listy poleconego. Teraz musiałm wziąć jeszcze raz, tym razem prawomocny. Przepraszam, że tak się tu żalę, ale ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.04.2008 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Nie wiem czy coś jeszcze przebije to co przeszłam na etapie załatwiania. Ale jestem przygotowana na najgorsze My bierzemy w GE bo Millenium przyczepiło się do jednej karty kredytowej i nie chciało odczepić Generalnie jest mi wszystko jedno, byleby kasa była na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 09.04.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Rzeczywiście jak brałam refinansowy w Millenium to musiałam być "czysta" zero kredytów, kart debetowych itp. Niby kredyty refinansowe są sprawniej udzielane ale jakoś nie zauważyłam żeby bank sie płaszczyl przed klientami. Na swój czekałam 3 miesiące, jedyne co to zrezygnowali z prowizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 09.04.2008 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Czyli moje dwa miesiące to w zasadzie sukces Ale, żeby nie było za pięknie...odkrywamy coraz to nowe "wynalazki" w naszym ociepleniu poddasza. Miejscami przerwy tak mniej więcej. ..pół metra Wszędzie szpary. Jak to dobrze, że nie mieliśmy kasy i nie spieszyliśmy się z zabudową g-k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.04.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 [...] zero kredytów, kart debetowych itp. Zero kredytów dodatkowych poza tym refinansowanym. Karty debetowe nie są groźne, gorsze są prawdziwe kredytowe. Znajomi dobierając kredyt zapomnieli o jakimś drobnym zakupie na raty - bank im przypomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 10.04.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Wszystko co piszecie o bankach, kredytach, kartach to prawda. Ale co zrobić kiedy pieniędzy nie ma się wystarczjąco dużo. Przydałaby sie jakaś nieznana ciotka z Ameryki oczywiście z wielkim spadkiem. Szukam takiej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 10.04.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Tak ms. oprócz tego refinansowego, dokładniej refinansowanie kredytu za działkę i dołożenie kredytu na dom. I tak oczywiście za mało no ale nie od razu Kraków zbudowano jak to się mówi. To mój pierwszy w życiu dom, ba miejsce do mieszkania, bo nigdy na własnym nie mieszkałam i od razu z motyką na słońce a branie kredytów w Polsce to szaleństwo, co nie znaczy że mam tkwić w takim stanie jak dotychczas jeszcze wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 10.04.2008 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 To już chyba taka prawidłowość-forsy zawsze za mało.Najpierw sprzedaliśmy mieszkanie w szczycie boomu mieszkaniowego za kupę forsy.Wydawało się ,że starczy-zabrakło.Wzięliśmy pożyczkę konsumpcyjną-żeby nie czekać-też zabrakło.Teraz kredyt-taki żeby nie dobić się ratami-i wiem , że trzeba będzie uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 11.04.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Kaśka nareszcie masz kase-ruszaj na zakupy! Mnie juz przestało bawić to bieganie po sklepach, ale na szczęście mamy już prawie wszystko kupione. Z dużym akcentem na "prawie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 11.04.2008 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Ja miałam sporą przerwę, ale w gruncie rzeczy po kilku sklepach mam dosyć. Dlatego szybko podejmuję zakupowe decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts