Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

dziękuje Kasiu za odpowiedź. Ja też podniosłam ścianę kolankową o tyle co TY i rezygnuję z pustaki .

Jest wiecej miejsca , ale przy moim wysokim synu musze coś pokombinować ,żeby nie uderzał w ścianę przy korzystaniu z urządzeń (przy ścianie śkośnej ).

NIe chcę miec bidetu i wc na wprost drzwi . Muszę to jeszcze przemyśleć.WC będzie koło komina,bo tak już jest rura i raczej nie powinnam

zmieniać i narażac sie na koszty. Wanna przy ścianie koła klatki sch. (pod oknem przy sypialni też mi jakoś nie pasuje ) żeby nie chlapać na szyby. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Chyba już sie zapominam . Kasiu jeszcze jedno pytanie odnośnie ściany przy schodach na dole , czy masz wymurowaną sciane czy pozostawiłaś wolna wnękę.Myślę ,że jak by była ściana to kl.schodowa byłaby chyba za ciasna ( mimo że ja poszerzyłam schody . Konrad o i ile wiem , ma schody ażurowe i otwarte . A jak T masz ? Jakoś sie nie doczytałam i nie widziałam zdjęć. Odnośnie wykończenia poddasza - to może przyjedziecie do B-B i nam pomożecie ,jak Wam tak dobrze poszło . Gratuluje.Maria

Maryna

My mamy schody murowane, nie zabudowywaliśmy tego ścianą.

Optycznie jeszcze powiększa przestrzeń, na razie jest to składowisko różnych gratów widczne z salonu :oops: , ale w przyszłości będzie tam jakiś stylowy mebelek a'la komódka.

Przy karton-gipsach pomagać mogę jedynie mentalnie :wink:

Naprawdę dały nam popalić.

Z prawdziwa ulgą przywitałam dzisiaj Pana, który przyjechał to gipsować.

Trawnik wspaniały.

Pięciornika masz różowego. Ja kupowałam "Goldfingera" i przypadkiem zgarnęłam trzy sadzonki białego. Jako nowicjuszka nie odróżniałam dopóki nie zaczęły kwitnąć. Dopiero wtedy zauważyłam, że biały ma drobniejsze i jaśniejsze listki oraz wyprostowane gałązki.

• 2 weeks później...

Ty sie chyba za duzo wpatrujesz w ten trawnik i w oczach Ci zolknie :D

Ja tam dzisiaj go widzialam i zolty mi sie nie wydal. :roll:

Ludzie to jednak dziwaczeja przez te trawniki , rabatki i temu podobne :lol: :wink:

Przypomnij mi , zebym Ci cos powiedziala :wink:

Wczoraj zapomnialao mi sie wzielo :D

Znawca trawników ze mnie kiepski, ale jeśli ogólnie ma się świetnie i tylko kolor nie pasuje - może to być oznaką przenawożenia.

Ja chyba w podobny sposób przedobrzyłam z robiniami. Na początku czerwca trochę podeschły, więc zaczęłam je intensywnie ratować. Teraz są piękne, bujne, ale liście za zółte.

Trawnik piękny i przy tak troskliewj pielęgnacji będzie jeszcze piękniejszy... Nie od razu Kraków zbudowano :wink: Myślę, że już niebawem będziesz doskonale wiedziała czego potrzebuje twój ogród w danym czasie - tylko kilka sezonów doswiadczeń :wink:

Bardzo ucieszyła mnie refleksja w kwestii posiadania małego dziecka na wsi :lol: i podróżowania do różnych atrakcyjnych miejsc. Borykam się z tym w każdy weekend, bo krążymy między basenem, zoo, placem zabaw przy Placu Wilsona (który bynajmniej nie jest pod naszym blokiem), muzeum PAN w Pałacu Kultury (mają szkielety dinozaurów naturalnej wielkości :D ), etc. Mam nadzieję, że gdy wyniesiemy się z miasta na pierwszym miejscu będą wycieczki rowerowe po okolicy :D

Renka dzięki za pochwały.

Ten trawnik to trzy tygodnie ciężkich robót teściowej, męża i moich :)

A jeżeli chodzi o dzieci- moim zdaniem w trakcie budowy to one mają najgorzej.Cudów niema, człowiek się nie rozdwoi.

No chyba , że jest się inwestorką luksusową.

Która tylko przyjeżdża, wydaje polecenia,kulturalnie opierniczy :wink:

Z wszystkich cech wymienionych powyżej do mnie odnosi się jedynie kulturalnie opierniczy :wink: