Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

My mamy abonament za 120, ograniczenie do 4 GB, prędkość do 1,8 Mb/s, modem do peceta za 1zł

nam głównie internet potrzebny jest do kontaktu ze światem i wyszukiwania informacji, na wiosce bez tego jak bez ręki, nie jest to mistrzostwo świata, ale póki co musi wystarczyć, w zasadzie oferty wszystkich większych operatorów są cenowo do siebie podobne, jak pisałam wzięliśmy Orange, bo jako jedyni pożyczali modem, żeby przetestować czy faktycznie działa , no i jakoś tam działa.

Wszystko masz na http://www.orange.pl

Pozdrawiamy, co tam u was? :o

• 2 weeks później...

No to moje gratulacje :D :D

A jak wam wyszło z przepustami?

Nasza ekipa pojawiła sie po prawie 2 tyg przerwy i dzisiaj ropoczęliśmy murowanie poddasza.

W związku z budową mieliśmy nie wyjeżdżać na wakacje, ale chyba dla zdrowia psychiczego rzucimy się na tydzień gdzieś :)

Poza tym dlaczego dziecko ma cierpieć z powodu budowy domu.

Wystarczy ,że my się męczymy :wink: :wink:

Dzięki za życzenia, jakoś tak sie zakopaliśmy na tej wsi sielskiej , anielskiej, że coraz rzadziej zaglądam do komputera.

I prawie nie ogladam tv.

Może stąd mój optymizm, o którym wspomniała Marta

Urlopujemy się trochę, grzejemy przy kominku, na obiady chodzimy do pobliskiej karczmy / są tak tanie i dobre,że nie opłaca się gotować/, zwłaszcza kiedy Tomek wyjeżdża za chlebem :)

Nasz domek też cały mokry.Najgorzej,ze pada na deski do ścian działowych poddasza.Przykryte folią , ale jednak. :cry:

Dach ma się zacząć robić pod koniec tygodnia.

Tak, przy Piaseczyńskiej, droga na Tarczyn

Zupy 6-7 zł, /ogroomne :lol: /

schabowy z wszystkim 11, mielony / jak u mamy 10 zł/

-jedną porcją najadam się ja i moje dziecko.

Nie jest to jakaś wymyślna kuchnia, zestaw potraw raczej się nie zmienia, ale naprawdę domowo, smacznie i dużo :D

Z tego co wiem , w Losiu raczej drożej.

no i widze, ze powstaje kolejny śliczny "ciepły". Ten dom ma tyle uroku i wydaje mi sie bardzo praktyczny. Jednak my będziemy właścicielami działki ze spadem i domek będziemy podpiwniczać. Nasi sąsiedzi już wyliczyli, że pomiędzy nawiezieniem ziemi a piwnicą jest małą róznica. A jednak z dom z piwnica ma swoje zalety, zrobimy tam garaż i pomieszczenia gospodarcze, któe i tak trzebaby wybudować na działce. Nie wiem czy ciepły będzie się nadawał do podpiwniczenia. Co mogłoby się mieścić w tym pomieszczeniu gosp. obok łazienki? Wydaje mi się, ze na gabinet, pokój gościnny jest za małe.

Na gabinet czy inne takie pomieszczenie gosp. się nie nadaje, bardziej jakaś garderoba / tego akurat w ciepłym brakuje/

Jeżeli musicie mieć dom z podpiwniczeniem, to pewnie taniej wyjdzie znalezienie już gotowego projektu, niż przerabianie Ciepłego -to jednak spora ingerencja w konstrukcję i pewnie kosztowna.

Fajnie, że macie już działkę.

Tak czy inaczej przemyślcie wszystko dokładnie i nie spieszcie się z wyborem.

Kazda zmiana oznacza spore koszty-wiem coś o tym.

Dawajcie znać jak idzie :lol:

Barozi

Drzwi od wiatrołapu nie pozwolę sobie zabrać :wink:

kontakt na kominki wysłany, ale ku potomności podam też tutaj

http://www.kafle-zdun.com

P.S

W dwójce właśnie leci koncert Shinead, nawet myślałam ,żeby jechać, ale jakoś nie mogłam się zebrać.

Coś czuję, że się na tej wsi zapuszczę, roztyję i "pójdę w przetwory".

A ja niedawno uświadomiłam sobie, że ze wsi trudniej będzie zdążyć na poranny pociąg z Warszawy do gdzieś-tam.

Teraz wystarczy, że mniej się rano grzebię, wsiadam w 517 i myk-myk jestem na Zachodniej. A po przeprowadzce to już będzie cała wyprawa.

Co do przetworów - zamierzam jak najbardziej. Jestem fanką konfitur z dzikiej róży i w ogrodzie mam przewidziane stanowisko rosy rugozy.