Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

Heja Zuberki - mieszkam sobie :) dziś przywożą sprzęty do kuchni - ogólnie sajgon jest :lol:

Czy u Was też tak dużo pająków ? :-? inwazja normalnie, żeby chociaż toto było małe, ale nie same wielkie, dobrze że chociaż dużo kolorowych. Jednak żeby rano wyjść na taras muszę kijem od szczotki młócić pajęczyny.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

JJanicka Na szybko odpowiadam- w kuchni to płytki, nie pamiętam nazwy muszę poszperać w fakturach, ale pamiętam bardzo dobrze, że były hiszpańskie i niestety drogie.

Firma od drzwi zewnętrznych to Eden z Bartyckiej 26 w Wa-wie.

Wpiszesz w google to wyskoczą namiary.

Firmę bardzo polecam.

Zazdrośnica- w końcu nie wysłałaś :lol: :lol:

• 1 month później...

Kasiu,

Zasłony są cudne, salon zrobił sie jeszcze bardziej elegancki - to już Salon przez duże S :wink:

Namiary na Dekorię, już sobie zapisałam, teraz Cię podpytam o karnisze. Wczoraj po oglądaniu złoto-srebrnych okropieństw w LM, nabyłam, ale już w Ikei czarne karnisze. Tylko Paweł musi je sprytnie połączyć, bo najdłuższe miały 200 cm, a ja mam okna szerokości 180 cm. Gdzie ty kupiłaś karnisze, bo chyba też masz czarne i okno godziwej szerokości...

Gratuluję "nowego" pokoju i czekam na wielką odsłonę :D Fajnie jak w domu się dużo zmienia (na lepsze oczywiście) Mam tyle brązów w domu, że planuję je nieco stonować, dlatego chętnie oglądam wnętrza z szarościami.

I jeszcze podpisuję się pod Twoimi obserwacjami z dojazdów do Warszawy. Zgrzytam zębami w korkach, ale już bym się nie zamieniła :wink:

Zuberka zawsze się dobrze czyta 8)

Podziwiam Twoje nowe nabytki. Póki co ja jeszcze nie dojrzałam do zasłon, mam tyle roboty, że widmo prania i wieszania zasłon nie jest zachęcające a wiadomo kurz itp a ja mam alergików w domu, dlatego są rolety z płótna, kokosa i inne cuda. Niestety wybrałam niewymiarowe balkonowe więc u syna i naszej sypialni będą zasłony.

Najgorsze, że mój małż zabronił mi umieszczać zdjęć z wnętrz, twierdzi że licho nie śpi, mieszkamy bo na wsi, a chciałam się pochwalić kuchnią :cry:

Drzwi do wewnątrz kupimy ze zwrotu VAT na razie przesłuchuję wykonawców.

Moje przemyślenia co do miasta to te, że nie wróciłabym za żadne skarby, ale mam pracę jaką lubię w Piasecznie, średniopłatną ale nie narzekam. W Piasecznie niedługo ma być kino, Decathlon itp. itd.

Jednak gdybym miała jeździć do W-wy to nie wiem, chyba bym raczej wybrała gorszą pracę. Jeździłam ostatnie 2 miesiące na szkolenia na Pragę, koszmar, śni mi się do tej pory brrr, dlatego szczerze współczuję tych dojazdów.

Na wsi mi też przeszkadza wścibstwo, zawiść, interesowność, żadnego spontanicznego ruchu. Dobrze, że sąsiadów mam w moim wieku z Warszawy. Dobrze, że z roku na rok coraz więcej jest ludzi napływowych więc moze ruszę to moje Stowarzyszenie do działania w końcu 8)

Namawiam do przyjazdu do mnie nieustająco, po świętach jestem na urlopie także zapraszam serdecznie wpadnijcie w końcu.

Cześć dziewczyny:

Renia -karnisze są też z LM- to taka raczej ordynarna rura , tylko, że brązowa, kupiłam ją ...bo była tania i o odpowiedniej długości, na zdjęciu i z daleka wygląda lepiej niż z bliska. :wink:

Fajnie mieć duże okna , ale dobrać coś do nich -masakra.

Oczywiście w planach jest wymiana tych karniszy, ale kiedy :o :o :)

Zazdrośnica-chętnie w końcu wpadnę , też powinnam mieć przerwę międzyświąteczną to może wreszcie się uda pokonać te kilka kilometrów :o :lol:

No i w takim razie kuchnie muszę na żywo zobaczyć.

Na zdjęciach też nie pokazuję wszystkiego, raczej tak fragmentarycznie, podłogi to mi chyba raczej nie zdemontują-no nie :o :wink:

W takim razie -oto ona!

Oczywiście kolory jak zawsze trochę przekłamane-jest mniej sinego, a więcej srebrnego.

Szkoda , że nie stać mnie było na balterio na górze :cry: :wink:

http://images38.fotosik.pl/232/798783b3a25f1d77m.jpg

http://images46.fotosik.pl/235/ab62bc116eda8820m.jpg

Ja też bym już pewnie do miasta nie wróciła, ale przyznaję , że jesieni na wsi nie lubię.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam Koleżankę z południa :D

Serdecznie gratuluję ostatecznego rozprawienia się z kartonami :D :D :D Doskonale rozumiem Twoją radość, bo gdy oswobadzałam z kartonów moje książki słyszałam ich szept wdzięczności :wink:

Prawda, że są momenty, gdy Ikea jest niezastąpiona? No i ferie mieliście fajne, to może za rok uśmiechnę się o namiary na Tylicz, bo młody napraszał się już w tym roku o wyjazd w góry...

A już dawno miałam zapytać, czy w poście wrześniowym cytowałaś "Misia" -ulubiony film mojego męża, więc nie wiem ile razy już go oglądaliśmy... To ja sobie teraz skopiuję ten post przed wysłaniem, na wypadek gdyby internet się wyłożył - bo trzeba się zabezpieczać :wink:

• 3 weeks później...

Cześć Kasiu!

Na Twojego bloga trafiłam dzięki Twojemu wpisowi na blogu Jagny (któtej jestem fanką :D ) i teraz zostnę jszcze fanką Twojego bloga :oops: :wink: .

Powaznie, bardzo mi się podoba-przeczytałam wszystkie Wasze perypetie od początku.Uśmiałam się po pachy z Twojej przygody z drzwiami- masz talent literacki :) .

Bardzo podoba mi msię Twój dom-jest ciepły i konsekwentny.Mam pytanie co do podłogi w kuchni-jak pisałaś jesteś bardzo zadowolona.Co to za płytka,producent?

Jestem również pod wrażeniem Twojej łazienki (tej z czarną płytką,chyba na dole?)Co to za płytka?Jesteś z niej zadowolona?I podaj mi proszę producenta umywalki.

Dzięki i pozdrawiam z Lublina :D

O! :lol: lady in red jak miło.Myślałam, że już tu nikt nie zagląda.

Z podłogą w kuchni niestety nie pomogę, bo wyrzuciłam kartony, nie zapisałam, zapomniałam :oops: wiem tylko że hiszpańskie i drogie.

Łazienka to Trovena/ Trovan Paradyża.Jest super!Super wygląda, super się czyści i naprawdę wcale bardziej się nie brudzi od szaro-ciemnej glazury na górze.Mam nawet wraźenie, że mniej :wink:

O jaka umywakę chodzi? O tę małą na dole w łazience?Jeżeli tak to muszę poszperać w fakturach po powrocie do domu.