zuber 14.08.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jeśli Pikuś absolutnie się nie odnajdzie - spróbujcie z następnym, ale od szczeniaka. Jewrioszka przygarnął suczkę, która "wybrała" sobie ich dom i ciągle muszą walczyć z jej starymi nawykami. Marto To samo powiedzial Tomek, że następny to będzie szczeniak i nauczymy go wszystkiego od podstaw, żeby nie było żadnych niespodzianek. Chociaż mój jeszcze poprzedni pies-Sonia , też ze schroniska, schorowana i wiekowa to był pies ideał.Wiem, że drugiego takiego już nie będę miała. Tak czy inaczej na następnego psa jeszcze dużo za wcześnie. Betsi Fajnie, że wreszcie zajrzałaś i miło mi.,że domek się podoba. Tempo musimy utrzymać, bo cały czas chcemy wprowadzić się do końca roku. Generalnie projekt kuchni i łazienek mam. W dużej będzie wanna wolnostojąca i jak najmniej glazury/tylko newralgiczne miejsca/ A kuchnia"domowa" ,tradycyjna i jasna-poprzednia była ciemna i nowoczesna, i czas na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Zuber U mnie z kuchnią odwrotnie Miałam jasną a teraz robię ciemną. Odnośnie tempa budowy, to też bym już dawno mieszkała gdyby nie przestój 5-cio mieś przez poprzednią ekipę z Runowa Obecna ekipa robi i to nawet nieźle tylko że dosyć wolno ( brakuje ludzi niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.08.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 witam, jeszcze mnie tu nie było ale śledze Wasze postępy na budowie, które calkiem całkiem Wam idą. I tak trzymajcie bo domek rośnie w oczach i tylko patrzeć jak się wprowadzicie. Przeczytałam Twój wpis do dziennika Ms. gdize piszesz o kominkach Bielawskiego z Żabiej Woli. Powiedz mi czy On robi kominki tylko w obudowawach z kafli czy ma też nowoczesne wzory? Wiem gdzie mniej wiecej miesci sę siedziba i jezeli byłoby taniej to warto skorzystać. A ja właśnie robię wyceny i rozeznanie w tym temacie.Dzięki za infoDominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dominiko, widzę że na chwilę zajrzałaś do Zuberów. Byłaś może w Głoskowie po wycenę bramy garażowej. Zajrzeliśmy tam w sobotę i pani zaskoczyła nas, że u nich na bramę czeka się dwa tygodnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.08.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Byliśmy tam w czwartek i na ogrodowej też ws. kominków ale jak zwykle za późno. Wszystko zamknięte. Jeżeli to prawda to jakiś ewenement. Może dziś tam podjedziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.08.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dominiko Witam ciepło w moich komentarzach.Bielawski / a w zasadzie jego brat/ robi też nowoczesne obudowy do kominków.Najlepiej chyba telefonicznie się umówić, on nie ma takiego biura sensu stricto więc nie zawsze może być na miejscu. My bramę akurat bierzemy Hormanna / bo zdecydowanie ładniejszy złoty dąb niż Wiśniowskiego/No i czekamy 5-6 tygodni, tylko nam się nie spieszy, i tak bramę montują nam dopiero po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 20.08.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Dzięki bardzo za info. jeżeli dobrze zrozumiałam to brat tego Darka Bielawskiego robi te nowoczense kominki, tak? Przejżałam już Ich strone internetową. Jeżeli mówisz, że nie tylko w kaflach robią to warto zadzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 20.08.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Po tynkach? O rany! Zapomniałam o takim drobnym szczególe, że najpierw muszą być tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 21.08.2007 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Jeżeli mówisz, że nie tylko w kaflach robią to warto zadzwonić] Warto, warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.08.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Jeszcze o elektryce - jak macie rozwiązane oświetlenie garażu? Za każdym razem włączacie lub wyłączacie osobiście? Brama będzie otwierana na pilota? Bo jak na pilota, to jak zrobić, żeby światło samo gasło, kiedy już sobie pojedziemy i brama się zamknie za nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 24.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ms. Ja mam światło zamontowane w obudowie napędu. Jest wystarczające, aby oświetlić duży garaż, a gaśnie samo po 2 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 24.08.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 a kiedy się włącza? Kombinuję, bo do garażu będziemy dostawać się na dwa sposoby - przez bramę lub wejściem z pomieszczenia gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 24.08.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Włącza się w momencie gdy uruchamiasz mechanizm podnoszenia bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 25.08.2007 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Jeszcze o elektryce - jak macie rozwiązane oświetlenie garażu? Za każdym razem włączacie lub wyłączacie osobiście? Brama będzie otwierana na pilota? Bo jak na pilota, to jak zrobić, żeby światło samo gasło, kiedy już sobie pojedziemy i brama się zamknie za nami. U nas brama na pilota, + czujka oświetleniowa na zewnątrz. W środku normalny kontakt. Tomek twierdzi, że to zewnętrzne światło wystarczająco oświetli garaż żeby wjechać i wyjechać. Też mi się tak wydaje. Nie mamy przejścia z garażu do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.09.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Fajny doemczek, zgrabniutki, tez sie zastnawialam nad tym projektem, ale my mamy wjazd od poludnia (wlasciwie pol-zach ale traktowany jak od poludnia) i wszystkie tradycyjne projekty z salonem z tylu domu i kuchnia z przodu odpadly niestety.Bede zagladac bo jestem ciekawa dalszej czesci budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.09.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 działacie aż miło poczytać. drzwi zewnętrzne zamówimy w firmie, którą namierzyłaś. Znośne terminy i ceny. Nie wiem, jak to robią, ale u nich drzwi dębowe kosztują tyle, ile u innych sosnowe obłogowane olchą. (Tak jak z Waszą kuchnią.) PS. Od czasu, kiedy zobaczyłam na czym polega działanie spowalniaczy wkurzają mnie trzaskające drzwi od szafek w naszym mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.09.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 to się nazywa złośliwość rzeczy martwych - samochód odmówia posłuszeństwa w najmniej oczekiwanym momencie. A tak przy okazji - w Twojej gminie też trzeba płacić haracz dla "możliwość podłączenia się do wodociągu" i nazywa się opłatą partycypacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 11.09.2007 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 O opłacie partycypacyjnej nic mi nie wiadomo, sprawami podłączenia zajmował się Tomek, poszło szybko i bezboleśnie,panowie przyjechali, wykonali swoją pracę i odjechali. A może czekają nas jeszcze niespodzianki ze strony gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.09.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 może co gmina to inna bajka. Właśnie przeczytałam na forum, że wybrałaś płytki - jesteś moim wzorcem bo weszłam - zobaczyłam - wybrałam. Też bym tak chciała, jak przyjdzie moja kolej na glazurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 12.09.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Kwestia doświadczenia, do pierwszego mieszkania wybieraliśmy miesiącami, jak będziemy budować drugi dom to wszystko pójdzie jak po maśle Jest jeszcze kwestia przekonania męża, bo to moja prywatna wizja W przypadku dużej łazienki dokładnie wiem czego chcę, mam już nawet układ płytek dokładnie rozrysowany w głowie. Póki co Tomek bardziej zajmuje się sprawami rozmieszczenia różnych kabelków np. do kina domowego, Adaś nasz elektryk z anielską cierpliwością kolejny raz robił poprawki. Póki co najbardziej zadowolona jestem z elektryki i hydrauliki Wszystko zrobione na tip top. Nie wiem jak u Ciebie przebiega proces decyzyjny- ale w sprawie płytek zaczęłabym rozglądać się już teraz. Mnie najbardziej podobają się kolekcje Tubądzina/niestety zazwyczaj te droższe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts