Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Kasi i Zubra

Recommended Posts

Jeśli Pikuś absolutnie się nie odnajdzie - spróbujcie z następnym, ale od szczeniaka. Jewrioszka przygarnął suczkę, która "wybrała" sobie ich dom i ciągle muszą walczyć z jej starymi nawykami.

Marto

To samo powiedzial Tomek, że następny to będzie szczeniak i nauczymy go wszystkiego od podstaw, żeby nie było żadnych niespodzianek.

Chociaż mój jeszcze poprzedni pies-Sonia , też ze schroniska, schorowana i wiekowa to był pies ideał.Wiem, że drugiego takiego już nie będę miała.

Tak czy inaczej na następnego psa jeszcze dużo za wcześnie.

Betsi

Fajnie, że wreszcie zajrzałaś i miło mi.,że domek się podoba. :lol:

Tempo musimy utrzymać, bo cały czas chcemy wprowadzić się do końca roku.

Generalnie projekt kuchni i łazienek mam.

W dużej będzie wanna wolnostojąca i jak najmniej glazury/tylko newralgiczne miejsca/

A kuchnia"domowa" ,tradycyjna i jasna-poprzednia była ciemna i nowoczesna, i czas na zmiany.

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witam, jeszcze mnie tu nie było ale śledze Wasze postępy na budowie, które calkiem całkiem Wam idą. I tak trzymajcie bo domek rośnie w oczach i tylko patrzeć jak się wprowadzicie.

Przeczytałam Twój wpis do dziennika Ms. gdize piszesz o kominkach Bielawskiego z Żabiej Woli. Powiedz mi czy On robi kominki tylko w obudowawach z kafli czy ma też nowoczesne wzory? Wiem gdzie mniej wiecej miesci sę siedziba i jezeli byłoby taniej to warto skorzystać. A ja właśnie robię wyceny i rozeznanie w tym temacie.

Dzięki za info

Dominika

Dominiko

Witam ciepło w moich komentarzach.

Bielawski / a w zasadzie jego brat/ robi też nowoczesne obudowy do kominków.

Najlepiej chyba telefonicznie się umówić, on nie ma takiego biura sensu stricto więc nie zawsze może być na miejscu.

My bramę akurat bierzemy Hormanna / bo zdecydowanie ładniejszy złoty dąb niż Wiśniowskiego/

No i czekamy 5-6 tygodni, tylko nam się nie spieszy, i tak bramę montują nam dopiero po tynkach.

Jeszcze o elektryce - jak macie rozwiązane oświetlenie garażu? Za każdym razem włączacie lub wyłączacie osobiście?

Brama będzie otwierana na pilota?

Bo jak na pilota, to jak zrobić, żeby światło samo gasło, kiedy już sobie pojedziemy i brama się zamknie za nami.

U nas brama na pilota, + czujka oświetleniowa na zewnątrz.

W środku normalny kontakt.

Tomek twierdzi, że to zewnętrzne światło wystarczająco oświetli garaż żeby wjechać i wyjechać.

Też mi się tak wydaje.

Nie mamy przejścia z garażu do domu.

• 2 weeks później...

Fajny doemczek, zgrabniutki, tez sie zastnawialam nad tym projektem, ale my mamy wjazd od poludnia (wlasciwie pol-zach ale traktowany jak od poludnia) i wszystkie tradycyjne projekty z salonem z tylu domu i kuchnia z przodu odpadly niestety.

Bede zagladac bo jestem ciekawa dalszej czesci budowy

działacie aż miło poczytać.

drzwi zewnętrzne zamówimy w firmie, którą namierzyłaś. Znośne terminy i ceny. Nie wiem, jak to robią, ale u nich drzwi dębowe kosztują tyle, ile u innych sosnowe obłogowane olchą. (Tak jak z Waszą kuchnią.)

PS. Od czasu, kiedy zobaczyłam na czym polega działanie spowalniaczy wkurzają mnie trzaskające drzwi od szafek w naszym mieszkaniu.

Kwestia doświadczenia, do pierwszego mieszkania wybieraliśmy miesiącami, jak będziemy budować drugi dom :roll: to wszystko pójdzie jak po maśle :)

Jest jeszcze kwestia przekonania męża, bo to moja prywatna wizja :wink:

W przypadku dużej łazienki dokładnie wiem czego chcę, mam już nawet układ płytek dokładnie rozrysowany w głowie.

Póki co Tomek bardziej zajmuje się sprawami rozmieszczenia różnych kabelków np. do kina domowego, Adaś nasz elektryk z anielską cierpliwością kolejny raz robił poprawki.

Póki co najbardziej zadowolona jestem z elektryki i hydrauliki :)

Wszystko zrobione na tip top.

Nie wiem jak u Ciebie przebiega proces decyzyjny- ale w sprawie płytek zaczęłabym rozglądać się już teraz.

Mnie najbardziej podobają się kolekcje Tubądzina/niestety zazwyczaj te droższe/ :cry: