Dr.opsik 18.03.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna może sposób na położenie płytek na dociepleniu balkonu bez górnej wylewki? Np: styrodur na klej do betonu przyklejony, mocowany dodatkowo mechanicznie, a na to warstwa czegoś cienkiego(do 1 cm) i klej do płytek, choćby i nawet sikabond T8? Tak ja sobie kombinuję, czy ktoś to praktykował? Czy moze jakiś inny sposób który nie ograniczałby mi grubości docieplenia balkonu? Co Wy na to? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Rozumiem chodzi o powierzchnie poziome? Klejenie płytek na 1 cm zapraw na styrodurze widzę intuicyjnie wyjątkowo fatalnie.Sztywne, niepracujące podłoże Styrodur, ze sztywnym ceramicznym, nagrzewającym się pokryciem wg mnie skończy sie katastrofą. Chyba że dylatowane co 1m, ale kto za to zapłaci?Trzeba by popatrzeć po mądrych ksiązkach. Na razie b. źle to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 widzialem coś takiego na targach system bazyje na matach schluetera i styropianie XPS o szczegóły pytaj przedstawicieli - powinni ci pmóc http://schlueter-pl.schlueter.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 18.03.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Oczywiście maty działają jako dylatacja (w innej płaszczyźnie niż poprzednio mialęm na myśli) i to ma sznse funkcjonować. Podobne rozwiązania ma PCI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dr.opsik 19.03.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 dzięki kochani spróbuje podążyć tą drogą, zobaczymy co z tego wyjdzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts