ankolot 18.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Witam! Zostałam właścicielką domu i mam zamiar go ocieplić styropianem. Ściana jest dwuwarstwowa (cegła + gazobeton), pomiędzy nimi jest ocieplenie z węłny mineralnej. Mam pytanie, czy docieplenie styropianem wpłynie korzystnie na koszty ogrzewania czy też spowoduje efekt tzw.termosu - skraplanie się wody pomiędzy ścianami. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 18.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Chyba będzie skraplać się para.Ale trzeba by to sprawdzić programem np Purmo OZC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 12.04.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Zależy jak szczelnie ta wełna została ułożona.Jak już będzie ocieplane styropianem to polecam metode dwóch warstw z przerwami wtedy w przerwach występuje wietrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert-aw 13.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 najlepiej docieplic styropianem 12cm i wykonac odpowiednia wyntylacje kazdego pomieszczenia najlepiej reku ja mam grawitacyjna went i problemow z efektem termosu nie mam aaaaaaaaa ogrzewanie mam elektryczne w taryfie G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts