Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOSTKA GRANITOWA // WARSZAWA // UKŁADANIE // CENA KOSTKI //

Recommended Posts

WITAM,

poszukuję firmy z Warszawy lub okolic do położenia kostki granitowej na podjeździe i tarasie. Poszuukuję również taniej kostki 4x6 szaro-rudej. Zastanawiam się czy zlecić wszystko jednej firmie czy samemu kupić kostkę (ALE GDZIE ???), i zlecić jakiejś firmie (ALE JAKIEJ ???) ułożenie.

Proszę o jakieś namiary na kostkę granitową, firmę układającą !!!

Może zoriętujecie mnie w kosztach Kostki, ułożenia i podbudowy pod kostkę (mam piaszczysty teren).

Zastanawiam się jeszcze nad ułożeniem łupanego granitu (chyba tak to się nazywa), są to nieregularne kawałki granitu. Ale jak z wydajnością takiego granitu i jak z ceną za ułożenie zakładając że powinna być tańsza od kostki ???

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Reasumując poszukuję:

1. Namarów na kostkę granitową 4x6 szaro rudą.

2. Namiarów na układaczy.

3. Ceny kostki granitowej i układania.

4. Namiarów na łupany granit.

5. Wydajność łupanego nieregularnego granitu.

6 Ceny układania takiego nieregularnego kamienia.

Proszę o pomoc i namiary na firmy i dostawców !!!!

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nefer nie wiem czy przeczytałeś uważnie mój post ale szukam firm z polecenia a nie z reklamy. Przerobiłem już cały net a teraz chciałbym poznać opinie internautów i Ich doświadczenia. Wszak nie sztuką jest kupić a sztuką jest pytać !!!

P.S.

all the Best

ale bez urazy :wink:

• 2 weeks później...

U nas układał chłopak, który przyjechał do nas ze Strzegomia. Polecamy go ze względu na profesjonalizm: Dariusz Jastrowicz 509 910 844. Strzegom to zagłębie kostki granitowej, a mój maż twierdzi że pan Darek urodził sie z kostką granitową w ręku. Jestesmy naprawde zadowoleni z efektów. Układał nam wzory z kostki (czarnej i szarej). tylko trzeba mu załatwić nocleg w okresie układania.

Co do ceny kostki, to my kupowaliśmy w poprzednim roku za 300 zl za tonę (szarą 4-6cm) a za większą czarną płaciliśmy 400 zł za tonę.

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 months później...

Witam!

Sama niedawno szukałam kostki granitowej w rozsądnej cenie. Okazało się, że najtaniej wychodzi kupić w Strzegomiu bo nawet po doliczeniu transportu wychodzi taniej niż gdzieś indziej. Płaciłam 250 zł za 1 tonę kostki 8/11 kolor szara. Sprzedawca załatwił mi nawet transport w rozsądnej cenie.

Ponieważ wiem jak trudno jest znaleźć sprzedawcę kostki granitowej, który nie zedrze z nas skóry, mogę podać namiary do osoby, od której ja kupowałam.

Moje gg: 9057982

• 2 years później...

Ponieważ posty z 2007 roku, ponawiam temat. Chodzi o cenę kostki granitowej szarej 9/11 cm ok 22 ton i 4/6 cm ok 3 ton. Interesuje mnie cena zarówno w Warszawie, jak i u producenta w Strzegomiu i cena transportu do Warszawy.

Druga sprawa to cena ułożenia w.w. kostki na ok 100 m2. Jeżeli ktoś ostatnio kupował lub ściągał dla siebie, poproszę o informacje. Dzięki z góry.

• 1 year później...
  • 3 weeks później...

Ceny i zdjęcia kostki, łupków, schodów, krawężników, płyt granitowych znajdują sie na mojej stronie. Na rynku jest bardzo wiele firm, ale tylko garstka ma naprawdę dobry towar.

A jeśli chodzi o wykonawstwo, to proszę o fotkę działki na maila: biuro@ blechert.pol.pl Zrobię indywidualną wycenę.

• 4 months później...
  • 3 months później...

Wysyłka pojedynczej tony granitu spakowanej na palecie (kostka, łupki, krawężniki, schody lub płyty granitowe) kosztuje 110 zł netto czyli 135 zł brutto za transport w dowolne miejsce w kraju.

Transport luzem wanną 25 tonową kosztuje od 2 000 do 2 700 zł za kurs netto do Warszawy.

Ceny z września 2012. Z czasem mogą ulec zmianie. Pozdrawiam

• 4 years później...