escape 03.07.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Hehehe chyba ci pierwsi(przynajmniej mam taka nadzieje) kanalize maja zacząć najpózniej w połowie 2009 i maja czas do 2013(pewnie data 2013 jest bardziej realana)bo inaczej będą musieli zwrócic kase do uni....projekt już jest plany,pozwolenie też mają i niebawem ma byc przetarg na wykonawce..wiec sądze ze tragedii nie bedzie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekZ1719503286 05.11.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Mam zamiar zrobić 3-komorowe szambo, każde z nich po ok 3m. Pytanie dotyczy połączenia tych komór. Jak to zrobić prawidłowo, aby dobrze się przelewało? Czy z pierwszej komory do drugiej połączenie musi być wyżej niż z drugiej do trzeciej?Na chłopski rozum tak by wypadało zrobić, ale czy na pewno? Dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.11.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Mam zamiar zrobić 3-komorowe szambo, każde z nich po ok 3m. Pytanie dotyczy połączenia tych komór. Jak to zrobić prawidłowo, aby dobrze się przelewało? Czy z pierwszej komory do drugiej połączenie musi być wyżej niż z drugiej do trzeciej? Na chłopski rozum tak by wypadało zrobić, ale czy na pewno? Dziękuję za podpowiedziA poszukaj prospektów takich gotowych 3 komorowych szamb. Tam są rysunki i połączenia. Coś mi się kojarzy, ze przelewy są na tej samej wysokości - jak najwyżej się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Antosz 05.11.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Mam zamiar zrobić 3-komorowe szambo, każde z nich po ok 3m. Pytanie dotyczy połączenia tych komór. Jak to zrobić prawidłowo, aby dobrze się przelewało? Czy z pierwszej komory do drugiej połączenie musi być wyżej niż z drugiej do trzeciej? Na chłopski rozum tak by wypadało zrobić, ale czy na pewno? Dziękuję za podpowiedzi Właśnie w tym roku robiłem 3-komorowe szambo i też się nad tym zastanawiałem tak sobie wymyśliłem (podobno dobrze),że rura wpustowa do pierwszego powinna być jak najwyżej, by była jak największa pojemność szamba. Przelew do drugiego powinien być jakieś 10-15 centymetrów niżej z kolankiem 20 cen.poniżej "kożucha" w pierwszej komorze, żeby przelewało się już wstępnie oczyszczone i w ostatniej robisz tak samo. nie testowałem jeszcze , ale wierze ,że jest dobrze. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 31.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Podciągne temat. Właśnie stoję przed wyborem szamba - jakie lepsze betonowe czy z tworzywa?? POŚ chodź bym bardzo chciała nie wchodzi w grę - warunki zagospodarowania zabraniają I druga rzecz jakie duże na 4 osobową rodzinę. W najbliższych latach ( ale pewnie ok. 10) będziemy podłączeni do kanalizacji więc to jest rozwiązanie przejściowe. paula Swoją drogą jeżeli stwierdzenie że 10 lat to przejściowe rozwiązanie jest dla mnie nie do pojęcia. rozumiem rok czy 2 ale nie 10. my musimy założyc szambo i to tylko na pół roku i niestety musi poniesć ten koszt. jaką firmę polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts