Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problemy z pocztą

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wszystkie wysłane P.W. siedzą w katalogu "do wysłania", a w "wysłanych" jest pusto :o

U mnie tak samo.

Co z tym zrobić?

pewnie nic :(

zerknąłem na inne fora w phpBB - na niektórych jest ten sam błąd, na innych nie ma

wiec bardzo możliwe, że jest to błąd wprowadzony wraz z którąś aktualizacją oprogramowania Forum

• 5 months później...
ja tez mam ten problem , nie moge usunąć zadnych wiadomości a kiedyś mogłam a na innych forach mogę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PLEASE HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zupełnie nie możesz ?

w każdej wiadomości prywatnej masz w prawym dolnym rogu przyciski do jej zapisania / usunięcia

http://img518.imageshack.us/img518/5008/privdeletenb5.jpg

czy to nie działa ??

jasne, że to trochę uciążliwe, ale skoro inaczej się nie da

swoją drogą, sprawa wisi od tylu miesięcy i zero reakcji.. :-?

tzn. alternatywa jest - instalacja Firefoxa >>> http://www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/

U mnie był ten sam problem - brak mozliwości kasowania wiadomości. Pomogło wejście na forum muratora przez przegladarkę Firefoxa . Przeczyściłam w ten sposób skrzynkę, co tez innym polecam.

Pozdrawiam

• 2 months później...
A ja z kolei nie mam powiadomień o PW i to od co najmniej 2 tygodni. O co chodzi? Proszę o wyjaśnienie.

jeśli masz miejsce w skrzynce odbiorczej, a skrzynka mailowa działa bez problemu

to sprawdź jeszcze w swym profilu, czy masz zaznaczoną opcję 'Tak' przy "Powiadom o Prywatnej Wiadomości"

jeśli mimo tego nadejście nowych priwów nie będzie oznajmiane mailem,

skontaktuj się z [email protected]

Witam

Dzięki za szybka reakcję :) ale powiadomienia na maila to mam tylko problem w tym jak z kimś koresponduję na forum przez PW to nie mam takiego okienka, które jeszcze do niedawna wyskakiwało mi na monitorze jak ktoś mi przesłał wiadomość. Muszę ciągle sprawdzać pocztę - nie jest to wygodne.

pozdrawiam

problem w tym jak z kimś koresponduję na forum przez PW to nie mam takiego okienka, które jeszcze do niedawna wyskakiwało mi na monitorze jak ktoś mi przesłał wiadomość. Muszę ciągle sprawdzać pocztę - nie jest to wygodne.

ja tylko "rzucam" okiem na górę strony przy każdym jej odświeżeniu i widzę, czy mam nową wiadomość ;)

ale jeśli masz zaznaczone "Tak" w profilu przy opcji "Otwórz okno przy nadejściu Wiadomości", to być moze masz zablokowane wyskakujące okna ? może zablokowałaś wyświetlanie reklam ?

dla Opery łatwo to sprawdzić w Narzędzia > Szybka konfiguracja

dla Firefoxa opisane jest tutaj >> http://forum.muratordom.pl/post2401171.htm#2401171

dla Internet Explorera - nie wiem, nie używam :-? kiedyś nie było w nim blokad

może ktoś kto używa, podpowie

• 2 months później...
Napisze w tym temacie bo tez mam podobny problem co kilka osob ktore sie juz wypowiedzialy- a mianowicie nie moge wysylac wiadomosci bo po pewnym czasie z folderu "Wysłane" przesuwaja sie do folderu "Do wysłania". Nie wiem czy dochodza do adresata- raczej nie. Prosze o pomoc

Napisze w tym temacie bo tez mam podobny problem co kilka osob ktore sie juz wypowiedzialy- a mianowicie nie moge wysylac wiadomosci bo po pewnym czasie z folderu "Wysłane" przesuwaja sie do folderu "Do wysłania". Nie wiem czy dochodza do adresata- raczej nie. Prosze o pomoc

wiadomosci dochodzą do adresata, kiedy z folderu "Wysłane" przechodzą do "Do wysłania" - znaczy to, że priw został odebrany

oczywiście opisy tych dwóch folderów powinny być zamieszczone odwrotnie, czyli "Do wysłania" - jako trzeci z kolei forder, a "Wysłane" jako drugi

a nie tak jak jest teraz

http://img126.imageshack.us/img126/7742/skrzynkapriwowhw4.png

problem zgłoszono sporo czasu temu w kilku wątkach, m.in. w tym poniżej - i jest jak jest

http://forum.muratordom.pl/prywatne-wiadomosci-wyslane-do-wyslania,t114409.htm

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
W mojej poczcie są pozamieniane rubryki. Wiadomości do wysłania są w rubryce wysłane i odwrotnie. Na początku nie mogłam się połapać o co chodzi zanim stwierdziłam ten błąd. Proszę o naprawę.

kilka postów powyżej jest napisane, o co chodzi i że poprawy od dawna nie widać - pomimo wielu zgłoszeń

• 1 month później...
... poprawy od dawna nie widać - pomimo wielu zgłoszeń

Lepiej niech już tego nie naprawiają - wszyscy się pewnie przyzwyczaili, że jest "na odwyrtkę" :D

Dokładnie tak :D Miałabym problem.... :wink:

Ale ja w sprawie innej skrzynki ... mailowej :oops: Jak usunąc konto na na przykłąd onecie?? Czy w ogóle jest taka opcja bez czekania pół roku, aż sami usuną???

Ale ja w sprawie innej skrzynki ... mailowej :oops: Jak usunąc konto na na przykłąd onecie?? Czy w ogóle jest taka opcja bez czekania pół roku, aż sami usuną???

a nie możesz po prostu zostawić i nie korzystać ? logując się np. co miesiąc

przekierowanie na onecie jest niestety w opcji płatnej, ale można zerkać co jakis czas, czy się jakiś zabłąkany mail nie trafił

jest opcja "wyrejestruj się" [ustawienia > O Tobie > Twoje dane]

i tam trzeba czekać pół roku ?

http://images34.fotosik.pl/373/0c4d3ffd0eb26528.jpg

ewentualnie można pisać:

Onet.pl jest otwarty na wszelkie opinie, uwagi i pytania swoich użytkowników dotyczące zachowania poufności informacji. Prosimy o ich kierowanie na adres: [email protected] lub Grupa Onet.pl SA ul. Zapolskiej 44, 30-126 Kraków

nie pamiętam gdzie, ale na którymś z portali jest opcja cofnięcia zgody na przetwarzanie danych - w formie "odhaczenia" pola wyboru przy podanej treści tego wymogu - co łączy się z natychmiastową likwidacją konta

na onecie też jest to zastrzeżenie, tylko z braku czasu nie znalazłem opcji cofnięcia tej zgody - a musi być zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych [prawo do wglądu w swoje dane, ich poprawiania i usuwania z bazy danych]

http://images46.fotosik.pl/16/1e8c95d791a19a77.jpg

• 10 months później...