UJO 19.03.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witam Czy ktoś może mi powiedzieć czy można zrobić coś w sprawie kłamliwego geodey- juz mówię o co chodzi- 9 tygodni temu złożyłam zamówienie u godety na mapkę do celów projektowych 0d jakiś 3 tygodni cały czas i powtarzał, że mapa jest złożona w starostwie i czeka na zaewidencjonowanie a mają dużo robot i dlatego to tak długo trwa. Coś mnie dzisiaj podkusiło i zadzwoniłam do tegoż starostwa do odpowiedniego wydziału i dowiedziałam sie ze mapka nie jest do dnia dzisiejszego złożna u nich, a naczelnik poinformował mnie że nie ma żadnych zatorów i mapki ewdencjonują w przeiągu tygodnia od złożenia- poprostu krew mnie zalała Nie omieszkałam zadzwonic do tego geodety i mu powiedzieć co o nim myślę, a on nic mi nie potrafił rozsądnego odpowiedzieć Czy są jakieś przepisy, czy cokolwiek żebym mogła się domagać swego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 21.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 A czy spisalas umowe z geodeta ? Jezeli nie to mozesz zrezygnowac i tyle. Zadzwon i powiedz ze w zwiazku z niezrealizowana umowa odstepujesz od niej. Najlepiej rozmowe nagraj , ewentualnie daj mu 3 dni na dostarczenie mapki do starostwa i ze po tym terminie rezygnujesz. Bierzesz kogos bardziej sumiennego i tyle. A przepisy to Kodeks Cywilny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 22.03.2007 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 dzięki wiem że to było najlepsze rozwiązanie ale jak dam mapke do zrobienia u innego geodty to znowu będę czekała około miesiąca bo juz się nawet dowiadywałam po moim dość nieuprzemym przedstawieniu swojego zdania obiecał mi że w piątek po południu będę miała mapkę więc chyba potulnie poczekam myśle tylko że cene trzeba będzie okroić pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 22.03.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 W moim rejonie mape robi sie w dwa tygodnie. Nie rozmiem wiec skad takie terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 22.03.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 mapke to może ten geodeta zrobi szbko ale prawie 3 tygodnie czeka na jakaś dokumentację z gminy no a potem tydzień czasu po złożeniu do zaewidencjonowania w starostwie - przynajmniej tak wszyscy mówiąpoczeka do piątku może cud nastanie, a jak ne to będzie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 23.03.2007 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no chyba moja mała awantura przyniosła efekt, mapa czeka w poniedziałek na odebranie - hura po 10 tygodniach teraz tylko bitwa o koszt tej mapy bo nie zamierzam zapłacić tyle ile mi pan geodeta powiedział po ak dłuim czekaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 23.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no chyba moja mała awantura przyniosła efekt, mapa czeka w poniedziałek na odebranie - hura po 10 tygodniach teraz tylko bitwa o koszt tej mapy bo nie zamierzam zapłacić tyle ile mi pan geodeta powiedział po ak dłuim czekaniu No to gratuluje i zycze powodzenia w dalszym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UJO 26.03.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 nie będę dziękowała, bo jeszcze zapeszę. No i oczywiście jak problem z mapka się rozwiązał to teraz maja w gminie problem z nadaniem adesu administracyjnego a ten okazuje sie niezbędny przy załatwianiu formalności w zakładzoie energtycznym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts