monkey222 19.03.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 witam poradzcie mi jaka marke wybrac ...Stihl, viking, stiga, shindaiwa, makita czy jakas inna...potrzebuje kupic Pilarke spalinowaSpalionowe nozyce do zywoplotuKosiarke spalinowa do wiekszych dzialekKose spalinowa z wymiennymi koncówkami ( zylka , tarcza) sprzet potrzebuje trwaly ktory bedzie dosc czesto w uzyciu ...do firmy uslugowej nie na prywtany uzytek...zadalem to pytanie wszedzie gdzie tylko moglem ale jakos nie dostalem odpowiedzi konkretnej..juz sam nie wiem..w kazdym sklepie reklamuja i wychwalaja sprzet firmy ktora ten sklep reprezentuje..dziekuje za wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.03.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 nikt mi nie odpowie:( ..przeciez ktos tu musi byc kto mial doczynienia z tymi markami:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 19.03.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Monkey222 co Ty taki niecierpliwy jestes Zawsze tez mozesz sam poszukac , bylo juz sporo o markach np tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1708434#1708434 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 19.03.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Pilarka Stihl albo Husqvarna "no name" raczej nie ma co sobie głowy zawracać. Kosiarka Viking, ROVER, Stiga jedne z najlepszych ale i najdroższych pytanie czy warto wywalić tyle kasy bo kosiarka to przede wszystkim silnik. Ty masz do wyboru TECUMSEH, Briggs & Stratton albo Honda inne trafiają sie sporadycznie. Jeśli stać Cie na Hondę, to weź, jeśli nie to B&S, TECUMSEH-a raczej bym omijał, bo maja opinie bardziej awaryjnych i gorszy dostęp do serwisu. Przemyśl kwestię napędu, mocy i wielkości w stosunku do powierzchni (było o tym kilka razy)Kosa Stihl. ewentualnie SOLO lub Stiga jeśli będzie z silnikiem Hondy. Skoro ma być również z tarczą czyli do haratania chaszczy to min 1,5 KMNad nożycami zastanawiał bym się w tym układzie czy nie dokupić końcówki do kosy edit: MTD jeśli chodzi o silniki mi z głowy wyleciało. Wsadził bym do jednego wora z TECUMSEH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 19.03.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Kosa Stihl. ewentualnie SOLO lub Stiga jeśli będzie z silnikiem Hondy. Skoro ma być również z tarczą czyli do haratania chaszczy to min 1,5 KM Nad nożycami zastanawiał bym się w tym układzie czy nie dokupić końcówki do kosy G.N. , widze ze orientujesz sie nieco w temacie. Zapytam wiec o koncowke do kosy , ktora jest kultywatorem. Warto cos takiego sobie sprawic , czy to tylko nieprzydatny gadzet? http://skocz.pl/dntt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.03.2007 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 GN jests gosc:) dzieki za pomoc ... Peleton tobie tez wielkie dzieki za odpowiedz i linka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 19.03.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 ..... Zapytam wiec o koncowke do kosy , ktora jest kultywatorem. Warto cos takiego sobie sprawic , czy to tylko nieprzydatny gadzet? http://skocz.pl/dntt Pozdrawiam Prawdę mówiąc nie miałem przyjemności z tym szpejem, ale nie wydaje mi sie żeby to miało sens. 1 Do kultywatora czy glebogryzarki trzeba sporą siłę przyłożyć bo albo ślizga się po wierzchu, albo wgryza zbyt głęboko. To to jest na dosyć długim kiju, a że jak wiadomo siła razy ramię itd. to można nieźle przypakować 2 szerokość robocza jest niewielka (większej nie pociągnął by silnik od kosy) więc i obrobienie kawałka ziemi trochę potrwa. Sumując nie wiem czy ręcznie nie wyjdzie na to samo. Za to taniej i ciszej. Ale to takie tylko rozumowanie na "chłopski rozum". Doświadczeń nie mam, wiec autorytatywnie sie nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 19.03.2007 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 GN albo ktos inny.mozecie powiedziec cos wiecej o sprzecie firmy shindaiwa ...bo ostatnio kilka osob chawlilo ten sprzet.ze zywotny i silniki dobre.. planuje kupic 4 sprzety i wydac 6-7 tysiecy.to nie malo wiec wole sporzytkowac na najlepszy sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Niestety nie pomogę. O Shindaiwie słyszałem dobre opinie podobnie jak o Kawasaki ale wyłącznie z trzeciej ręki. Bezpośrednio nie znam. Ceny wskazują na sprzęt raczej profi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 21.03.2007 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 wlasnie ja tez slyszalem bardzo dobre opinie o shindaiwa..ze sprzet nowy na polskim rynku ale ze poza granicami bardzo dlugo i dobrze sprawdzany...ze posiada silnik C4 o bardzo wysokiej sprawnosci ,..wystarczy wejsc na http://www.shindaiwa.pl i mozna zobazcyc ze ceny ma dosc wysokie ale ponoc tam juz raczej nie ma ze amaorski sprzet tylko raczej mozna podzielic na diwe klasy..pol profesjonalny i profesjonalny......myslalem ze ktos z forum mial juz doczynienia z tym sprzetem i bedzie mogl cos wiecej powiedziec...tyle tych marek jest ze juz sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts