megi24 29.11.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Wszystko się da dopasować, zależy kto na co może sobie pozwolić w danym momencie i jakie ma możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel232 29.11.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Pamietajcie, ze pralko-suszarki zuzywaja wode....do suszenia. a mianowicie kondensator jest chlodzony...woda, i ta woda idzie do kanalizy. Moze to byc nawet 50-80 litrow na 1 suszenie. Przy kilkunastu/kilkudzisieciu praniach miesiecznie uzbiera sie ladna ilosc wody ktora trzeba 'kupic' i wywiezc (szambo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 30.11.2011 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Może jak zacznie sam prać, rozwieszać i prasować to zmięknie? Nie rozumiem, czemu to kobiety marzą o takich sprzętach ja np. marzę o dobrej wiertarce na równi z małżem, a i on ma chrapkę na suszarkę do ubrań. Może równy podział obowiązków wpływa na to A wracając do tematu - jestem za rozdzieleniem funkcji, pod warunkiem, że macie na to miejsce. Nowoczesne suszarki mają tyle możliwości ustawień, że o nadmiernym gnieceniu nie ma mowy Baardzo madra odpowiedz, ja uzywam suszarki od 20 lat , zelazka nie uzywam. NIE dla pralko-suszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margulka 01.12.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Baardzo madra odpowiedz, ja uzywam suszarki od 20 lat , zelazka nie uzywam. NIE dla pralko-suszarki. Nie bo nie? Czy może masz masz jakieś uzasadnienie dla "NIE dla pralko-suszarki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 02.12.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 A ja wolałbym mieć pralko-suszarkę niż sznurki porozwieszane w łazience i na balkonie, i martwić się ciągle czy coś wyschnie na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiek 04.12.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Nie bo nie? Czy może masz masz jakieś uzasadnienie dla "NIE dla pralko-suszarki"? Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam , suszarka wg mnie szybciej i lepiej wysuszy , takie jest moje zdanie oparte na wypraktykowaniu pralko-suszarki i osobnej suszarki. Mieszkam zagranica i mozliwe ze w Polsce sa bardziej doskonale pralko suszarki. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.nowak 10.12.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Też bym chciał pralko-suszarkę Oszczędnosć miejsca i czasu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margulka 10.12.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Przepraszam ze dopiero teraz odpowiadam , suszarka wg mnie szybciej i lepiej wysuszy, Jak coś może być wysuszone lepiej? Albo jest wysuszone albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 27.12.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja pralko - suszarce mówię NIE. Przez 4 lata byłam posiadaczką tego urządzenia - nie sprowadziło się zupełnie. Po pierwsze bęben pralki jest sporo mniejszy niż suszarki a co za tym idzie jedno pranie trzeba było dzielić na 2-3 suszenia - co za tym idzie koszt prądu, wody i .....czasu. W ciągu dnia mogłam zrobić i wysuszyć max.2 pralki (i to przy sobocie bo w "normalnym " dniu tylko 1) a przy małych dzieciach, pościeli, ręcznikach to porażka. Po drugie - ubrania były pogniecione, jak nie dosuszać to trzeba wieszać - dla mnie bzdura koszty suszenia + praca. Obecnie chcę kupić suszarkę kondensacyjną z pompą ciepła (http://www.siemens-home.pl/produkty/pralki-i-suszarki/suszarki/WT46W563BY.html?source=browse ) - zamiast dużej ilości wody do studzenia wykorzystuje wodę zawartą w mokrym praniu, suszy w niskich temperaturach= większą ilość rzeczy można do niej włożyć, ma duży bęben = wchodzi całe pranie. I co ważne pralka i suszarka mogą pracować równocześnie, drugie pranie się pierze a pierwsze już suszy. Sprzęt można ustawić w słupku i zajmuje na podłodze tylko tyle miejsca za sama pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 29.12.2011 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Jaki to model suszarki, którą miałaś wcześniej??? Może to kwestia typu, teraz w tych nowych pralko-suszarkach jest więcej udogodnień i są bardziej energooszczędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 01.01.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 To była pralko - suszarka Aristona - teraz nie pamiętam modelu coś CDE 12 x nie jestem pewna . Jeśli o mnie idzie nie sprawdziła się, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stilla 21.01.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Teraz te nowoczesne pralko suszarki mają funkcje przeciw zagnieceniom i sporo innych przydatnych programów, które sprawiają że pranie nie niszczy się i wychodzi puszyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 01.02.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Widziałam nawet jakiś model, który ma taki program, jak sobie przypomnę gdzie to było, to wrzucę.Do małego mieszkanka 2w1 to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 03.02.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Jak coś może być wysuszone lepiej? Albo jest wysuszone albo nie. Naprawdę musisz sie czepiać skrótu myslowego? Wysuszone lepiej znaczy tyle co krócej, jest niepogniecione, bardziej puszyste itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 14.02.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Suszenie suszeniu nie równe Ale faktycznie, przydałoby się, żeby suszarki miały przynajmniej taką samą pojemność jak pralki, bo wyszło by oszczędniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leksa1719509401 27.02.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dla mnie zdecydowanie osobno. po pierwsze pojemność suszenia w pralko-suszarkach to ok 50% załadunku pralki ... nie wyobrażam sobie wyciągać połowę , suszyć jedną część a drugą później. za dużo zachodu. Kolejna rzecz, że suszarka osobno daje więcej możliwości dopasowania parametrów suszenia do załadunku ( bardziej lub mniej wysuszane, delikatne, wełna, buty (np przy użyciu dodatkowego kosza) kolejna rzecz to czas ... mając osobno pralkę i suszarkę zrobię 2 prania w tym samym czasie co 1 w pralko-suszarce. Czasu u mnie jak na lekarstwo więc pranie robię hurtowo. Jedno się pierze, kolejne się suszy. Pralko-suszarka utrudniłaby mi życie w tym względzie. Kolejna zaleta posiadania 2 sprzętów ... jeżeli zepsuje się jedno to nadal mam drugie. Przykładowo psuje się pralka - mogę wyprać w rękach i wysuszyć i odwrotnie jak zepsuje się suszarka to po prostu pranie rozwieszę . W przypadku pralko- suszarki jesteśmy uziemione przy jakiejkolwiek awarii wada to zajmowane miejsce. No ale można przecież postawić suszarkę na pralce i już zajmują mniej miejsca. (są do tego specjalne półki jeżeli mamy sprzet jednego producenta, albo można samemu zbudować konstrukcję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi24 28.02.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Niestety wiele rodzin chcąc nie chcąc nie może sobie pozwolić na dwa urządzenia, nawet stawiając jeden na drugim Leksa a powiedz mi proszę jak to cenowo wychodzi przy zakupie dwóch sprzętów??? Dużo jest drożej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leksa1719509401 19.03.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 przepraszam, że dopiero teraz ale nie było mnie na forum dawno. co do cen to pojęcie względne. nie wiem ile kosztują średnie pralko- suszarki. zestaw też możesz złożyć w różnych cenach. suszarkę spokojnie kupisz za 1500 zł a pralki to już pełna dowolność zależy czego chcesz ...od 1000 zł do pralek za 8tyś również generalnie za 3 tyś można mieć fajny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bargo888 28.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Właśnie jestem na etapie wyboru suszarki i mam wrażenie, że już dużo wiem. Większość osób potwierdza, ze suszarki są znacznie lepsze niż pralko-suszarki, po prostu lepiej suszą i nie trzeba już prania rozwieszać. W suszarkach są specjalne zbiorniki na wodę, więc wilgoć nie jest wyrzucana na zewnątrz. Prasowania podobno też jest niewiele - niby minimum - podobno tylko koszule trzeba przeprasować, ale mam nadzieję, niedługo osobiście to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasterMeble 29.03.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 polecam pralko suszarke whirepool nie pamietam dokladnie modelu, ale znajoma ma i sobie bardzo chwali duża ładowność szybko pierze :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts