Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mati i sowee w pistacjach - dziennik budowy i nie tylko

Recommended Posts

• 4 weeks później...

Okazuje się, że budowa nie jest najważniejsza - półtora miesiąca przed slubem - jesteśmy oboje tak bardzo zalatani, że nawet nie mamy czasu ani siły pomysleć o budowie - zreszta nie wiem, czy nie bedziemy musieli się przeniesc do Poznania - wiec zaczynac budowe teraz jest malo rozsadne

zobaczymy jak sie sytuacja wyklaruje

• 2 weeks później...

o budowie nie ma co pisać - bo jak narazie nie ma budowy - wiec napisze o przygotowaniach do slubu

Został miesiąc do tego dnia, więc dużo powinno byc już załatwione - i chyba jest:

- sala + catering - jest

- kościół - jest

- suknia - jest

- garnitur - jest

- zaproszenia rozdane

- samochód - jest

- BUTY (moja) - są - dzisiaj kupiłam - YUPIIIIII

- obrączki - zamówione

- fryzjer umówiony

kwiaty zamówimy w nasępnym tygodniu

brakuje

- butów Pana Młodego

- alkoholu

- wiązanki (zamówione)

• 1 month później...
  • 1 month później...

troche nam się skomplikowało - podjęlismy decyzje o sprzedaży działki

a teraz jak do tego doszło

Po powrocie z podróży poślubnej dostałam wiadomość, że od października zaczynam doktorat w Poznaniu, (bo to dobra uczelnia, a mój promotor akurat jest z nią związany), na domiar złego w banku dowiedzieliśmy się, że do momentu aż nie obronie doktoratu to żaden bank nie da mi kredytu - bo mam umowe o pracę na czas doktoratu i praca naukowa jest "niepewna" wiec wyszło na to, że do kredytu biorą się tylko zarobki Miśka - a te, które ma na umowie nie wystarczą abyśmy dostali taki kredyt aby wybudować dom.

mielismy różne fazy - złość, rozpacz, ale w końcu teściowa podrzuciła nam taką myśl - sprzedajcie działkę - dobierzcie trochę kredytu i kupcie mieszkanie - a jak coś w waszym finansowym życiu się zmieni - mieszkanie możecie sprzedać i nie stracicie na tym

przemyśleliśmy to i zdecydowaliśmy że nie jest to zły pomysl - wiec SPRZEDAJEMY DZIAŁKĘ

• 1 month później...
  • 1 month później...