Piotr_PA 11.06.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 W ostatnim numerze Muratora była darmowa próbka folii dachowej firmy Dupont Tyvek. We wcześniejszych postach dotyczących folii dachowych niektóre osoby wypowiadały się niezbyt pochlebnie o tej folii i dlatego przystąpiłem do testu, który miał potwierdzić czy ta folia zachowuje się tak jak moja, czy też może jest lepsza. Wynik testu pozytywny. Gdybym miał taką folię na dachu pewnie spałbym spokojnie nie martwiąc się, że będzie przeciekać. Jeżeli ktoś mógłby napisać, jaka to folia (rodzaj soft czy solid) byłbym wdzięczny. Jeszcze jedno pytanie do ludzi, którzy mają poddasza użytkowe i folię: czy zdarzyło się komuś, aby pomiędzy dachówką/blachą a folią zamieszkały gryzonie lub ptaki? I jeszcze jedno jak kontrolujecie czy pokrycie dachowe jest szczelne? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.06.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Czy już nikt nie interesuje się folią na dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 12.06.2003 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Sorry to byłem ja Piotrek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 12.06.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 W czasie ulewy najlepiej pochodzić po strychu i zobaczyć czy nie ma przecieków. Należy zwrócić uwagę na kominy, włazy, kosze dachowe.Jeśli na folii nie pojawia się wilgoć, mokre plamki, to jest OK.Gdyby pojawiły się przecieki, trzeba ustalić z jakiego powodu powstają i poprawić. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 12.06.2003 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 Ok. Ale co zrobić gdy nie ma strychu. Wełna do samej kalenicy? Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts