izat 19.03.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 palnuję zrobic u siebie automatyczne podlewanie ogroduczy do tych wszystkich elementów można wpuszczać zażelazioną wodę ze studni czy trzeba ją najpierw przefiltrować??mówiąc szczerze koszty takiego oczyszczania byłyby spore .... i jakoś nie bardzo sobie to wyobrażampomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 19.03.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 izat dziękuję ci za to pytanie. Tez mi ono od jakiegoś czasu chodzi po głowie. Teraz wypada miec tylko nadzieje, że ktoś odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 nikt tego nie wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Ja mam odżelaziacz, ale nawadnianie ogrodu odbywa się wodą surową z pominięciem odżelaziacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 a można wiedzieć jaki masz system nawadniania??masz automatyczne zraszacze i linie kroplujące?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.03.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Tak, zraszacze wysuwane obrotowe i nieobrotowe kutrynowe oraz linie kroplująe.Z tym żelazem to też jest tak że jak bardzo go dużo w wodzie to linia kroplująca może się zapchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 właśnie o to mi chodziło .... dzięki nie martwisz się o swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 20.03.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mam automatyczne podlewanie i sporo żelaza w wodzie firma droimpex z ul Jutrzenki w Warszawie poradzili mi zastosować filtry 2 dyskowe jeden umieściłem przed hydroforem drugi za, opróżniam je dwa razy w sezonie i wszystko działa bez zarzutu. Żelazo odkłada się na plastiku niestety dlatego warto jego ilość ograniczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 a co myślicie o takim stacjonarnym odżelaziaczu??warto ponosić te niemałe koszty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 20.03.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A moze filtr bagienny bylby skuteczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 20.03.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mam automatyczne podlewanie i sporo żelaza w wodzie firma droimpex z ul Jutrzenki w Warszawie poradzili mi zastosować filtry 2 dyskowe jeden umieściłem przed hydroforem drugi za, opróżniam je dwa razy w sezonie i wszystko działa bez zarzutu. Żelazo odkłada się na plastiku niestety dlatego warto jego ilość ograniczyć. Polecam to rozwiązanie. Wytrącające się tlenki doskonale zapychają zraszacze. Te ogrodowe "kiwane", na turbinkę padają po miesiącu nieodwołalnie. Przy silnym zażelazieniu i dużym poborze wody radził bym czyścić częściej- raz na miesiąc potrafi prawie zapchać filtr. Tyle, że to naprawdę 5 min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.03.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mam automatyczne podlewanie i sporo żelaza w wodzie firma droimpex z ul Jutrzenki w Warszawie poradzili mi zastosować filtry 2 dyskowe A te filtry to duże są ? A ile kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts