Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drugie dziecko i budowa domu?

pluszku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem PRAWIE przed trzydziestką , mam dwóch synów-2 lata i rok. Mieszkamy z mężem u moich rodziców.Mam też dwie siostry ,panny i jedną mężatkę,która pracuje za granicą ale co jakiś czas przyjeżdża do kraju.Niby jest ok ale na pomoc przy dzieciach raczej nie mogę liczyć.Proszę tylko w tedy kiedy muszę wyjechać np po zakupy. Niedawno zaczęliśmy budowę domu. Jest ciężko tego nie ukrywam,dzieci po roku, ja nie pracuję bo wiadomo -dzieci.Ale ja się cieszę bo wiem ,ze jeszcze rok ,dwa i do przedszkola pójdą,tymczasem mam możliwość obserwować jak rosną , jakie są reakcje między nimi. Widząc jak razem się bawią naprawdę cieszę się,że jest mała różnica wieku między nimi.Brat mojego męża ma jedno dziecko, ma teraz 7 lat. Jest to typowa jedynaczka. Oczywiście nie chcę tutaj nikogo urazić, bo to jaka ona jest i jaki ma charakter to tylko i wyłącznie wina jej rodziców i dziadków.

Dzieci szybko rosną, czas szybko mija.Kiedy nas zabraknie tzn rodziców, zostaną dzieci.

Tak to już jest ,że najpierw dobra praca, dom a na końcu dzieci. Niestety po latach kiedy człowiek ma wszystko tylko dziecka brak, może się okazać ,że na to jest już za późno...

33 lata, wybudowany dom, posadzone drzewa, mam córkę i - jak to moi koledzy mówią - najlepsze zostawiłem sobie na koniec :-)

W czwartek 27 września urodził się nasz synek Szymon. Po komplikacjach - łożysko przodujące, zatrzymany krwotok, krwawienia i obawy o życie Małego i Żony - teraz powoli zaczynamy normalnie żyć. Szymon jeszcze leży w szpitalu na wcześniakach, ale powoli przybiera na wadze, ma dobre wyniki i widać, że jest coraz silniejszy. Żona też czuje się coraz lepiej po cesarce.

Nasza córka Weronika ma już 6 lat. Już od kilku lat myśleliśmy o rodzeństwie dla niej. Niestety nieszczęśliwy wypadek Kasi i długa kuracja sterydami spowodowały, że musieliśmy marzenia o drugim dziecku wstrzymać na dłuższy czas. Później niestety jak już mogliśmy od razu się nie udawało...

Wam wszystkim czytającym to forum życzę dużo, dużo zdrowia, i oby spełniały się Wasze najskrytsze marzenia tak jak moje się spełniają

Adamski

Witam! Jestem początkującym forumowiczem, ale z zaciekawieniem śledzę temat. Sama ma 5 dzieci w wieku 2,5-12 lat. Nigdy nie było łatwo. Sama będąc jedynaczką zawsze marzyłąm o wielkiej rodzinie. Nie miałam nigdy pomocy na stałe, oprócz wsparcia męża! Babcia czasem, na chwilę i to przy pierwszych dzieciach, później już nie, bo za ciężko.Nie ukrywam, że bywało bardzo ciężko, ale radość i ogrom miłości rekompensuje wszystko. Teraz zaczęliśmy budowę domu i dzieci ogromnie nas w tym wspierają! Kiedy widzę ich radość "ładują" się moje baterię. NIe wiem czy dokonałabym w życiu tego wszystkiego (m.in. skończyłam dwa kierunki studiów) gdyby nie one! Tak więc wszystkim osobą zastanawiającym się nad posiadaniem potomstwa polecam :D Nikt nie mówi, że będzie łatwo. Pozdrawiam :p

Zosiasam bardzo Ci gratuluję. Nas mama ma czwórkę, same dziewczyny :D . Ja mam 29 l siostra 28 następna 20 i ostatnia 18. Właściwie najmłodszą siostrę ja wychowałam bo mama musiała w gospodarstwie pracować.Ja sama mam dwójkę dzieci po roku ,łatwo nie jest ale się cieszę ,ze ich mam :D :D :D :D :D :D

Hej Pluszku.

Ja również przyłączam się do gratulacji.

Moi synowie ( 8 i 4 ) jakoś się dogadują. Starszy imponuje młodszemu, młodszy ma wzorzec do nasladowania (nie zawsze dobry) i choć czasem trzeba ich rozdzielić ,i ręce nieraz opadaja z bezsilności, wiem, że była to dobra decyzja

Pokoje w Iskierce już sobie wybrali.

Witam! Jestem początkującym forumowiczem, ale z zaciekawieniem śledzę temat. Sama ma 5 dzieci w wieku 2,5-12 lat. Nigdy nie było łatwo. Sama będąc jedynaczką zawsze marzyłąm o wielkiej rodzinie. Nie miałam nigdy pomocy na stałe, oprócz wsparcia męża! Babcia czasem, na chwilę i to przy pierwszych dzieciach, później już nie, bo za ciężko.Nie ukrywam, że bywało bardzo ciężko, ale radość i ogrom miłości rekompensuje wszystko. Teraz zaczęliśmy budowę domu i dzieci ogromnie nas w tym wspierają! Kiedy widzę ich radość "ładują" się moje baterię. NIe wiem czy dokonałabym w życiu tego wszystkiego (m.in. skończyłam dwa kierunki studiów) gdyby nie one! Tak więc wszystkim osobą zastanawiającym się nad posiadaniem potomstwa polecam :D Nikt nie mówi, że będzie łatwo. Pozdrawiam :p

Jestem pełna uznania. Piątka dzieci, czy ty masz wolny czas?

Ja mam tylko dwójkę: 2,5 roku i 4 miesiące i czasami się nie wyrabiam. Ale nic to gdy widzę ich śliczne buźki, które sie do mnie uśmiechają. Wiem wtedy że jestem dla nich najważniejsza, a to wspaniałe uczucie :D

Cześć Pluszku!

U nas właśnie pierwsze dziecko było impulsem do decyzji o budowie domu. Jego szaleństwa uświadomiły nam, że musimy spróbować stworzyć mu jak najlepsze warunki rozwoju. Czas szybko leci: 30 za nami, jeszcze jeden kierunek studiów, kolejna praca....ciągle nie czas na rodzeństwo i wypadło tak, że druga ciąża to akurat budowanie. I choć ciąża nie przebiega talk bezproblemowo jak pierwsza, a budowanie w ciągu 16 miesięcy wykańcza - bardzo się cieszymy, że przywieziemy dzidziusia już do naszego domku.

• 7 months później...

Z córki jest szansa, ze wyrosnie niezła laska.

Waga 3850 gram, dlugość 60 cm, bedzie nosic imiona Zuzanna Karolina

lecz podobnie jak i syn wiecej ma cech po mamie (podwojny podbródek, mały nosek).

No i dla żony okazała sie miła.

Godzina 0:00 odejscie wod

Godzina 1:10 pierwsze mocniejsze skurcze

Godzina 2:00 poczatek porodu

Godzina 2:20 witaj na swiecie

Zdjecie juz w galerii z budowy domu.

Gość elutek
Z córki jest szansa, ze wyrosnie niezła laska.

Waga 3850 gram, dlugość 60 cm, bedzie nosic imiona Zuzanna Karolina

lecz podobnie jak i syn wiecej ma cech po mamie (podwojny podbródek, mały nosek).

No i dla żony okazała sie miła.

Godzina 0:00 odejscie wod

Godzina 1:10 pierwsze mocniejsze skurcze

Godzina 2:00 poczatek porodu

Godzina 2:20 witaj na swiecie

Zdjecie juz w galerii z budowy domu.

widziałam :D śliczna i fajny ma numerek... :) :wink: