tdxls 11.06.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Mam deskowany dach pokryty papą, który będzie pokryty blachodachówką. Jestem w trakcie ocieplania poddasza i w związku z tym mam dylemat. Zostawiłem pustkę powietrzną pomiędzy wełną a deskami około 3cm, ale dach jest obmurowany cegłą tak, ze nie ma prawidłowego nawiewu powietrza w tę pustkę pomiędzy wełną a deskami. Po mojemu wydaje mi się, że powinienem powykuwać jakieś otwory w murze przylegjącym do desek i wstawić wróblówki, aby zapewnić prawidłową wentylację dachu.Czy dobrze sądzę?A jak wygląda wróblówka i gdzie ją kupić, ile kosztuje?Dzięki za podpowiedzi?Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenka 11.06.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Witam nie powiem nic więcej (bo sie na tym zupełnie nie znam) jak to, że sąsiad nie ma wróblówki i ma ptaki pod blachą .... ale za to pięknie ćwierczą z samego rana (i nie tylko) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Ja już też o to pytałem i nic. Jak położyć ocieplenie w ścianie dwuwarstwowej? Jak zapewni wentylację wełny na użytkowym poddaszu? A propos co to jest wróblówka?Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 11.06.2003 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Wróblówka to taki specjalny grzebień zabezpieczający aby ptaki nie wchodziły pod dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daark 11.06.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Ale myślę, że to jest tylko z nazwy wróblówka Ja mam i wróblówki i wróble pod dachówką. Wchodzą pod skrajne dachówki i skrajne gąsiory (podwójne S Braasa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts