lasiczka26 19.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Mam w planach sporą inwestycje na mojej działce. Przez jej środek przechodzi jednak gazociąg gA500. Strefa ochrony takiego gazociągu wynosi 8m, więc po obu stronach tego gazociągu nie mogę budować w odległości 8m. Bardzo mnie to ogranicza. Możliwe jest przesunięcie takiego gazociągu? Bardzo mi na tym zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastor 21.03.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mam w planach sporą inwestycje na mojej działce. Przez jej środek przechodzi jednak gazociąg gA500. Strefa ochrony takiego gazociągu wynosi 8m, więc po obu stronach tego gazociągu nie mogę budować w odległości 8m. Bardzo mnie to ogranicza. Możliwe jest przesunięcie takiego gazociągu? Bardzo mi na tym zależy. przeczytaj to http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48604&highlight= może masz choć trochę podobną sytuację do opisywanego/nych przypadków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasiczka26 21.03.2007 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Trochę mi to pomogło. Jeśli na działce ma powstać spora inwestycja np.kompleks basenowy mogę się domagać przesunięcia gazociągu. Myślę, że to się uda wyegzekwować. Pozostaje jeszcze możliwość przesunięcia gazociągu na własny koszt. Pewnie to spore koszty, ale przy takiej inwestycji jak w.w. kompleks basenowy się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastor 21.03.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Trochę mi to pomogło. Jeśli na działce ma powstać spora inwestycja np.kompleks basenowy mogę się domagać przesunięcia gazociągu. Myślę, że to się uda wyegzekwować. Pozostaje jeszcze możliwość przesunięcia gazociągu na własny koszt. Pewnie to spore koszty, ale przy takiej inwestycji jak w.w. kompleks basenowy się opłaca. życzę powodzenia w "przedsięwzięciu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts