Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:( Zaczynam, ogrodziłem, brama tymczasowa i teraz WC i jakiś "blaszak"

najlepiej używany aby narzędzia bylo gdzie schować a dla pracowników

miejsce na przebranie - proszę pomóżcie

https://forum.murator.pl/topic/74865-gdzie-szuka%C4%87-starego-quotblaszakaquot-na-budow%C4%99/

Ja kupuję nowy. Jutro mają mi dostarczyć . cena z przywiezieniem i montazem 1300 zł .

To pewnie wziąlem to samo albo takie samo. ;)

Sprawdź czy się drzwi zamykają zanim gostki odjadą bo będziesz musiał sam regulować łomem ;)

Co jeszcze: w środku za mało kątowników podpiera "sufit" i nie zawsze w "mądrych" miejscach, a poza tym trzeba by je lekko pociągnąć farbą bo jest sam podkład.

Pomyśl o zakotwieniu - ja na drugi dzień osadziłem z teściem na czterech wygiętych prętach zbrojeniowych zatopionych w lekkim betonie. Bez kotwienia przy takich wiatrach jak teraz, w szczerym polu jak u mnie... bałem się, że odleci.

:)

Dzięki za informację .

Sprawdzę te nieszczęsne drzwi czy sie zamykają. Własciciel firmy uprzedzał mnie ze musze we własnym zakresie zakotwić blaszaka .

Ja też własciwie chciałem kupić uzywany ale jakos nie mogłem trafic na cos sensownego w dobrej cenie

Proponuję poszukać na forum. Ja szukałam w gazetach i nie znalazłam, więc kupiłam nowy (w firmie powiedzieli, że może go ode mnie odkupią). Za parę miesięcy będę sprzedawać, ale dla ciebie to za późno i za daleko :wink:
Dzięki za info tylko ja jestem nowicjuszem n forum to juz powidzcie jak szukać na forum takiego starszego blaszaka - a możde kontener, stary barak .....

To pewnie wziąlem to samo albo takie samo. ;)

Sprawdź czy się drzwi zamykają zanim gostki odjadą bo będziesz musiał sam regulować łomem ;)

Co jeszcze: w środku za mało kątowników podpiera "sufit" i nie zawsze w "mądrych" miejscach, a poza tym trzeba by je lekko pociągnąć farbą bo jest sam podkład.

:)

Eltom,

skąd przyjechał ten Wasz blaszak? ze Szczyrzyca?

mamy tam namiar własnie w takiej cenie...

:-?

są też wypożyczalnie takich baraków

poszukaj w okolicznych firma, które wypożyczają sprzęt budowlany, my tak zrobiliśmy

na pewno póżniej nie będzie kłopotu ze zbyciem tego wynalazku

Pozdrowionka

Ania

Kupilem niedawno blaszak ze Szczyrzyca za 1350zl, coz blaszak jest ale pierwsza rzecza ktora trzeba zrobic to go zakotwic, w ostatnia sobote wiatr zaczal go przesuwac. Warto obsypac go tez ziemia zeby nie bylo przeswitow dla wiatru. Drzwi oraz sciany moglyby miec dodatkowe wzmocnienia ale taki widac standart.

Starego "blaszaka" na budowe szuka się, jak sama nazwa wskazuje na starej budowie tzn tuż po budowie :wink:

Ja otrzymałem taki w prezencie za to iż się zainteresowałem takowym i uprzątnąłem plac budowy ze "starego, rozlatującego się , bez wartości rupiecia" :wink: :D

Zapłaciłem tylko za transport :D

Wszystko na zasadzie: pan będzie zadowolony i ja będe zadowolony :wink:

• 1 month później...

[

quote="Krzysztofik]Starego "blaszaka" na budowe szuka się, jak sama nazwa wskazuje na starej budowie tzn tuż po budowie :wink:

dowiedzieliśmy sie od naszego pana majstra (jego budowa) - a poza tym był z blaszakiem emocjonalnie związany :wink: :lol: (u nas był jako trzeci, a teraz oddaliśmy go koledze budującemu - bez żalu bo urody był mało cudnej :wink: - oczywiście mowa o blaszaku nie majstrze! )