woyciech 11.06.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 mam właśnie taki problem.. Roto z kołnieżem kosztowałyby mnie nieco ponad 700zł/szt. a takie same Fakro ponad 1000zł/szt. (chcę kupiś z 6 szt. na poddasze) No i nie wiem, bo w jednych sklepach mówią że różnią się w sumie tylko ceną, a w firmie Fakro mówią że Roto są nieszczelne i dodają kilka słów ich wspaniałęj nowej wentylacji V35.. która "jest warta tego by dopłacić.."...czy ktoś używa Roto? czy wentylacja na poddaszy faktycznie jest grzechu warta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2003 Ja bym dał Fakro. Dlaczego? Nie wiem Ja takie dałem i wydaje się że będą dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 24.06.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Ja zdecydowałem się na Veluxa. Argumentem za była klapa wentylacyjna.Jedyna wada to klamka u góry no i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 09.07.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2003 No właśnie Fakro czy Roto?? Velux odpada (dla mnie) bo:- dół okna 110-130 cm więc do klamki przy 160 trzeba by stołeczka (przynajmniej dla mojej żony)- cenaOkpol jednak odstaje jakością od Roto (oglądałem). Pytania:- czy Roto są podwójnie malowane- jaka jest wydajność nawiewników (35 m3 w Fakro to b. dobry wynik). Różnica w cenie ok 150 zł / szt więc przy 5 szt wystarcza na połowę zmywarki. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 24.07.2003 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Jakościowo Roto i Fakro sa porównywalne. Cenowa jest taka różnica to ja bym wziął Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pearl 19.08.2003 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Ja wziąłem 11 sztuk Roto Alpine i nie żałuję. Po roku nic się specjalnie nie dzieje... Dzisiaj wybrałbym to samo - jest taniej i niekoniecznie gorzej, a chyba nawet lepiej! Pozdrawiam Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 19.08.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Czy ktoś wie jak jest różnica między serią 339 i 439 (Roto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOŚĆ RADEK 27.11.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2003 z tego co się orientuję to 439 mają dodatkowa blokadę przy otwieraniu okna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 20.12.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Mam Roto i są szczelne. Mają też regulowane kratki wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blejk 14.02.2004 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2004 ja również mam roto z nawiewem i jestem zadowolony jak narazie pozdraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 07.06.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 wyciągam stary temat wyszukany w wyszukiwarce, moze ktos ma nowe doswiadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 07.06.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Każdy chwali swoje:) Sam wybrałem Fakro bo POLSKIE i jakosć bez zastrzeżeń Wszystkim zainteresowanym i bardzo nie zdecydowanym radze żeby sobie obejrzeli okna każdego producenta i porównali.Wtedy łatwiej podjąć decyzję. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 10.06.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jeśli poszukujesz okna taniego i w rozsądnej jakości to zdecydowanie polecam Fakro, np.FTS-V .Roto w modelu 435 jest jest dużo gorzej wykonane. W przedziale średnia - wyższa półka modele są porównywalne . Fakro ma fajne nawiewniki, Roto otwieranie wysokoosiowe itd.Najlepszym obecnie na rynku ( i najdroższym:) ) jest model R8 Designo produkcji Roto. Potrójna szyba wypełniona kryptonem , super współczynniki i piękny design...Ogólnie jeśli coś taniego to Fakro, w średniej półce porównywalnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 13.06.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 moze ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts