Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 276
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przed wczoraj, przyjechał do nas PAN INSTALATOR z Vaillanta i uruchomił kocioł. Teraz mamy już cieplutko :wink:

Zamontowaliśmy również regulator pokojowy

http://www.metalcenter.pl/fotki/PICT2376.JPG

• 1 month później...

Ostatnio zrobilem kilak zdjec testując aparat w nowej komórce :)

Jak znajdę chwilkę czasu to powrzucam więcej.

Edytowane przez carringtontomas

widok korytarza od stronu salonu:

http://www.mediafire.com/imgbnc.php/70f7e2600f8b20a814f4b91527eae7235g.jpg

i od strony sypialni:

http://www.mediafire.com/imgbnc.php/61737337e9ee68d4ac3c10d63423349a5g.jpg

a tutaj krzesła w pełnej krasie :D

To jest dąb w kolorze ciemny orzech i do tego brązowa skórka.

http://www.mediafire.com/imgbnc.php/81fa2b4f6f58c0622206ad4c47835ff55g.jpg

Trwają wykończeniowe prace wykończeniówki :) - to chyba jeden z najgorszych etapów podczas budowy :) śrubka tu, śrubka tam, tutaj trochę silikonu, tu listwa, tu ramka, tutaj jeszcze fugę trzeba uzupełnić.........ehhhh

Dodatkowo trwa proces zbierania funduszy na wiosenne ukończenie garażu oraz terenu wokół domu.

• 2 months później...

ehhhh dawno mnie tu nie było - tak to jest, jak praca do końca pochłonie człowieka......

Domek już w środku całkowicie wykończony. Doszły lustra w łazienkach, szafy zabudowane w przedpokoju i sypialni, częściowo umeblowany gabinet - zdjęcia niebawem.

Następny etap to drenaż z oczyszczalni i dach garażu.

Zgodę z gminy już uzyskałem - pozostaje odebrać projekt wykonawczy wraz z mapą do celów projektowych i zaczynamy. Początek robót planuję zaraz po majowym weekendzie.

• 2 months później...
  • 9 months później...

Jak juz informowalem wczesniej hosting, na ktorych mialem zdjecia przestal dzialac - musze jje przeniesc na inny serwer (juz to zostalo zrobione) - teraz pozostala tylko ciezka praca zmiany linkow do zdjec (musze edytowac kazdy wpis....).

Na obecna chwile uzupelniona zostakla strona nr 1 i 2 - w ciagu 7 dni uzupelnie caly dziennik i wrzuce nowe zdjecia bo strach pomyslec, ale od ostatniego wpisu minal juz rok......

• 10 months później...

nadeszła wiekopomna chwila :)

oto linki do zdjęć:

STAN ZERO: klik

ŚCIANY: klik

DACH DOM : klik

DACH GARAŻ: klik

INSTALACJE: klik

ŚCIANY I TYNKI: klik

KAFELKOWANIE + ŁAZIENKI: klik

MALOWANIE I MEBLE: klik oraz tutaj: klik 2

KUCHNIA: klik

ELEWACJA ZEWNĘTRZNA I PODBITKA: klik

BRUKOWANIE: klik

do zrobienia pozostało ogrodzenie i "trochę" porządku w ogrodzie - postaram się wrzucać zdjęcia na bieżąco....

Edytowane przez carringtontomas
  • 1 month później...

Porządki w ogrodzie rozpoczęły się z lekkim opóxnieniem - póki co, udało mi sie uporządkować kamole, kamienie, kamyki.....:)

Zacząłem porządkowanie od frontu, żeby jakoś "obejście" (jak to ładnie na wsi mówią) nabrało jakiegoś kształtu.

Plany, plany plany.....niby zgodnie z wczesniej ustalonym przez siebie harmonogramem teraz jest czas na prace "okołodomowe" będziemy robić coś zupełnie innego :)

Wczoraj żonka zauważyła, że u sąsiada ekipa robi wylewki maszynowo - z racji tego, że nam "do wylania" pozostał jeszcze garaż, zadzwoniłem do właściciela firmy i uzgodniłem, że w sobotę wylewki będą u mnie

Cena 28pln/m2 - chyba dobra... :)

Może jeszcze uda mi się w kwietniu wykafelkować ten garaż i jakoś - uporządkować.

• 4 months później...
  • 6 months później...
  • 2 years później...
  • 9 years później...

Dzień dobry,

To już prawie 18 lat odkąd zacząłem oprzygodę z budową i 15 jak mieszkamy - przez przypadek trafiłem na forum ponownie a tu proszę - dziennik się ostał :)

tylk ozdjęcia nie przetrwały znaku czasu...

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!