carringtontomas 16.07.2007 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 No i pięknie, jednym słowem plama na honorze. Śledzę dziennik, a okna jakoś mi z pamięci umknęły. Kolorki fajne, a ten kolor dachu, poezja. Pozdrawiam zdarza się - ja oglądałem mnóstwo dzienników tutaj na forum i też nie pamiętam za bardzo, co w którym było zawarte Miło mi, że śledzisz dziennik na bieżąco....co do kolorów, myślę, że będą optymalne dla czarnego dachu w parterowym budynku - nie wiem tylko jaką będę robił podbitkę - na tarasie chciałbym białą by rozświetlić trochę to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 16.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 No to Panie Kolego gratuluję tego dachu jeszcze raz. Współczuję jednak pogody. Nie dość, że dach czarny i nie odbija promieni tylko je przyciąga to na dodatek na tej wysokości to jednak bliżej słońca Usmażycie się jak grzanki. Pewnie żona potem okłady robi, napewno Boże, kiedy u nas wreszcie to ruszy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 19.07.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Puk, puk, to znowu ja. Tak się właśnie przyglądnęłam rzutom Waszego projektu i śmiem twiedzić, że układ jest bardziej niż fajny. Mało tego, ja byłam w takim bardzo podobnym domu, ale to na 100% nie był projekt Muratora. Moja kuzynka ma identyczny układ pomieszczeń, różnica tylko taka, że nie ma kominka, dach jest dwuspadowy, no i ma piwnice, do których się wchodzi z pomieszczenia gosp., a więc kotłownię ma w tej piwnicy. No ale ten cały parter, to identyczny. Mnie się bardzo też podobał ten Wasz projekt, tylko jakoś brakowało mi paru metrów powierzchni. Życzę ochłodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.07.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Cieszę się,że projekt się podoba - dla mnie póki co jest to projekt marzeń i to takich, które się spełniają. Nie sztuka kupić projekt domu za 100000000$ i potem się wykrwawiać budując go 20 lat.Jak pewnie zauwazyłaś na zdjęciach, dobudowałem sobie taras o pow. prawie 40m2 i dom prezentuje się teraz inaczej - nie ma tej formy prostokąta. Zachęcam do dalszych odwiedzin dziennika. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 22.07.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 witam, pięknie ten czarny braas prezentuje sie na Waszym domu.jak ja sie cieszę, ze ja tez wybralam czarny. mam pytanko rynny masz tez czarne?i czy wiesz czy ten łupek nadaje sie na kominy i ile kosztuje?pozdrawiamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.07.2007 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 witam, pięknie ten czarny braas prezentuje sie na Waszym domu. jak ja sie cieszę, ze ja tez wybralam czarny. mam pytanko rynny masz tez czarne? i czy wiesz czy ten łupek nadaje sie na kominy i ile kosztuje? pozdrawiam ania witaj, rynny mam również czarne - to Kanion z firmy Wavin - jedne z najlepszych z PCV na rynku. Łupek owszem nadaje się na kominy - widziałem już nawet na forum kilka nim obłożonych -koszt zależy od wymiaru: 20x20 - ok 2 pln 30x30 - ok 4 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 23.07.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Jak na amatorów powiadasz? Hmmm. Ja to bym obstawiała raczej mistrzów budowlanki Ja też chcę! Ja też!!! Nie chcę się powtarzać, ale muszę DACH FANTASTYCZNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 24.07.2007 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jak na amatorów powiadasz? Hmmm. Ja to bym obstawiała raczej mistrzów budowlanki Ja też chcę! Ja też!!! Nie chcę się powtarzać, ale muszę DACH FANTASTYCZNY dzięki serdeczne - to mobilizuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 04.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 pięknie idzie !... obejrzenie dziennika sprawiło mi sporą frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 09.08.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam, dzisiaj przeczytam cały dziennik, bo ciekawy. Pytenie: jaka jest powierzchnia dachu u Ciebie, chodzi o więźbę, za 230 mkw liczą mi 25 tys. z montażem (Włocławek MITEK)i jeżeli można to namiary na Twojego wykonawcę więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 09.08.2007 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Witam, dzisiaj przeczytam cały dziennik, bo ciekawy. Pytenie: jaka jest powierzchnia dachu u Ciebie, chodzi o więźbę, za 230 mkw liczą mi 25 tys. z montażem (Włocławek MITEK) i jeżeli można to namiary na Twojego wykonawcę więźby. Witaj, Ja mam ok. 180m2 dachu (wliczając zadaszenie tarasu) - za więźbę wraz z montażem zapłaciłem lekko ponad 12 000 brutto Więźbę wykonywała firma KASPER z Gliwic http://www.kasperpolska.com - oni również pracują w technologii MiTek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 09.08.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Chyle czola i gratuluje. Z zapartym tchem poczytalam o tym co robisz. Tym bardziej mnie to ujelo , bo i ja sama z mezem a raczej maz ze mna budujemy. Bralismy tylko ciesli do wiezby , bo dla mnie za ciezka to byla praca. Domek slicznie wyglada . Zycze dalszych sukcesow na budowie. I jak widac mozna zbudowac dom Mam nadzieje , ze nie widziales tylu pukajacych sie w czolo co ja na poczatku pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 10.08.2007 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Chyle czola i gratuluje. Z zapartym tchem poczytalam o tym co robisz. Tym bardziej mnie to ujelo , bo i ja sama z mezem a raczej maz ze mna budujemy. Bralismy tylko ciesli do wiezby , bo dla mnie za ciezka to byla praca. Domek slicznie wyglada . Zycze dalszych sukcesow na budowie. I jak widac mozna zbudowac dom Mam nadzieje , ze nie widziales tylu pukajacych sie w czolo co ja na poczatku pracy Heheheh ja w pracy na początku nie mówiłem o swoich planach - teraz również każdy patrzy z podziwem, że nie trzeba wydać 400 tys na segment w Katowicach Co do włąsnej pracy - tylko tak mogę zrealizować mażenie mojej żony i swoje - zatrudniając firmę nie było o tym mowy - koszty robocizny są potworne - to się rownież (a może nawet w większej mierze) tyczy prac wykończeniowych. Więźbę, jak czytałaś wykonywała firma, jednak na garażu chcemy sami spróbować - przynajmniej takie są póki co plany - kolejna tyczka zawieszona dośc wysoko ale to temat,, który będzie na tapecie za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieks 11.08.2007 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Mistrzostwo świata !! Gratulacje za odwagę a tym bardziej za wykonanie i samozaparcie. Dziennik przeczytałem i czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Mała prośba: czy można liczyć na częstsze informacje o wydatkach ?? Powodzenia w realizowaniu marzeń. Proponuje wydrukować komentarze i pokazywać sobie i rodzinie w chwilach zwątpienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 11.08.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Mistrzostwo świata !! Gratulacje za odwagę a tym bardziej za wykonanie i samozaparcie. Dziennik przeczytałem i czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Mała prośba: czy można liczyć na częstsze informacje o wydatkach ?? Powodzenia w realizowaniu marzeń. Proponuje wydrukować komentarze i pokazywać sobie i rodzinie w chwilach zwątpienia Witaj, Informacje o wydatkach postanowiłem zamieszczać po każdym zakończonym etapie - właśnie kończy się stan surowy - zamknięty więc niebawem wkleję koszty - póki co wydatki wahają się w granicach 85 000 w tym papierologia i projekt 4500 oraz stan zero za 17500. Myślę że wynik całkiem niezły tym bardziej, ze developer za stan surowy zamknięty przy podobnym projekcie bierze 250 000 - ja mam to za 1/3 ceny przy wykończeniówce jeszcze nie wiem, czy koszty będę przedstawiał dzieląc je na poszczególne pomieszczenia ale w sumie dawało by to jakiś wymiar ile kosztuje np. kuchnia, łazienka itp. pozdrawiam i zachęcam do dalszych odwiedzin dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 15.08.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 czy to aby na pewno tak ma być ? dachówka celtycka podstawowa Braas 240 691,20 zł dachówka Braas Celtycka 300 903,00 zł pustak wentylacyjny 80 200,00 zł i jeszcze wiele innych z takimi sumami jak bym nie liczyła tyle Razem: 66 217,00 mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 15.08.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 jestem zaskoczona!! 150tys i narazie wszystko wam wychodzi!! i domek chyba nie jest aż tak tani w budowie no bo kolumny, dach itp. czekam na reszte!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mags 21.08.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Cześć to znowu ja Urlopujecie się czy może działacie już dalej na budowie? Jestem pod wrażeniem zestawienia materiałów i wszystkich kosztów. Czekam z niecierpiwością na ciąg dalszy. Swojej budowy jeszcze nie mam , więc delektuję się cudzą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.08.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 czy to aby na pewno tak ma być ? dachówka celtycka podstawowa Braas 240 691,20 zł dachówka Braas Celtycka 300 903,00 zł pustak wentylacyjny 80 200,00 zł i jeszcze wiele innych z takimi sumami jak bym nie liczyła tyle Razem: 66 217,00 mi nie wychodzi witaj, ta pierwsza wartość to ilosc sztuk- sorry za taką formę, ale kopiowałem dane z exela - liczyłem na to, że większość się domyśli Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 26.08.2007 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Cześć to znowu ja Urlopujecie się czy może działacie już dalej na budowie? Jestem pod wrażeniem zestawienia materiałów i wszystkich kosztów. Czekam z niecierpiwością na ciąg dalszy. Swojej budowy jeszcze nie mam , więc delektuję się cudzą Pozdrawiam Cześć, Mieliśmy małą przerwę bo wyjechałem służbowo- chłopaki w tym czasie wprawili resztę okien i skończyli obróbki wokół komina (listwy). Dodatkowo przygotowali wszystko pod wylewkę wstępną - wyrównującą pod styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts