carringtontomas 13.11.2007 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Jestem pod wrażeniem jak szybko prace postępują. Super! Hmmm nie wiem czy szybko - oastatnio wydaje nam się, ze nic nie robimy ) Jak się zacznie typowa wykończeniówka to już w ogóle będzie wrażenie żółwiego tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 13.11.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 no wiadomo, najszybciej rosną ściany. Ale i tak super jest i zazdroszczę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 14.11.2007 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 no wiadomo, najszybciej rosną ściany. Ale i tak super jest i zazdroszczę bardzo Tu nie ma czego zazdrościć - tu się trzeba brać do roboty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 14.11.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 no wiadomo, najszybciej rosną ściany. Ale i tak super jest i zazdroszczę bardzo Tu nie ma czego zazdrościć - tu się trzeba brać do roboty ) pókio co, zamiar taki mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.11.2007 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 pókio co, zamiar taki mamy Czekam w takim razei na dziennik budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 16.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam serdecznie Gratuluje wspaniałego domku no i oczywiście kasy w której chcecie się zmieścić na pewno się uda kibicuje wam od samego początku Penie dużo prac robicie we własnym zakresie, ale to nie sztuka zapłacic kupę kasy wykonawcom. Gratulacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.11.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Aż miło popatrzeć na postępy - ciągle coś się dzieje Fajnie, że pokazujesz dużo szczegółów z wykonywanych prac i opisujesz co i jak robisz, wiele osób szuka takich przykładów. No i ta inspiracja - ile rzeczy można zrobić samemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.11.2007 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam serdecznie Gratuluje wspaniałego domku no i oczywiście kasy w której chcecie się zmieścić na pewno się uda kibicuje wam od samego początku Penie dużo prac robicie we własnym zakresie, ale to nie sztuka zapłacic kupę kasy wykonawcom. Gratulacje pozdrawiam zamierzamy się zmieścić w 150 tysiącach na gotowo, chociaż to wszystko zależy od standardu wykończenia. Cieszymy się, że udało się wykonać stan surowy-zamknięty wraz ze ściankami działowymi za niecałe 100 000 - taki był plan - czas pokarze ile to wszystko będzie kosztowało - jest jeszcze garaż, oczyszcalnia, brama wjazdowa, bruk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 16.11.2007 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Aż miło popatrzeć na postępy - ciągle coś się dzieje Fajnie, że pokazujesz dużo szczegółów z wykonywanych prac i opisujesz co i jak robisz, wiele osób szuka takich przykładów. No i ta inspiracja - ile rzeczy można zrobić samemu. Pozdrawiam Jeśli szukać oszczedności w budowie domu to własnie w kosztach robocizny - tutaj rozpiętość cenowa jest dość szeroka - od poczatku wiedzieliśmy, że jeżeli mamy się zmieścić w zaplanowanym budżecie, to prace MUSZĄ być wykonywane własnoręcznie - póki co, jakoś to nam się udaje Powiem szczerze, że jakby mnie ktoś zapytał 3 lata temu czy dałbym rade tak mocno zaangażowac się w budowę to nie byłnbym tego taki pewien - budowa motywuje. Jełsi się uda, będziemy bardzo szczęśliwi - dzisiaj budowa bez kredytu to niestety rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 19.11.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 WitamWidze, ze budujemy podobne domy parterowe i to blisko siebie.Rozpoczelismy budowe w 2005r teraz mieszkamy od maja tego roku, ale mamy jeszcze duzo do zrobienia, zwłaszcza na zewnatrz.Nasz dom to ARKA z Studia Atrium 111m2 mieszkalnej + 28 m2 garaż.Dom też parterowy bez mozliwości wykorzystania poddasza, mury Porotherm 30 + 10 cm styropiany, dach tez celtycka czarna, obróbki deski czołowej tak jak u Ciebie łupek Euronitu.Strop z płyty KG, ruszt krzyzowy co 40 cm i ocieplenie 30 cm wełny.Okna mamy drewniane lokalnego producenta z Radzionkowa " Okna Flak".http://img98.imageshack.us/img98/3867/17wn6.jpg http://img98.imageshack.us/img98/9712/346lp2.jpghttp://img98.imageshack.us/img98/869/447hz7.jpghttp://img98.imageshack.us/img98/5692/428un0.jpghttp://img138.imageshack.us/img138/6760/728dp3.jpghttp://img98.imageshack.us/img98/8155/765gh2.jpghttp://img147.imageshack.us/img147/522/1432iy3.jpghttp://img260.imageshack.us/img260/3923/1429ad5.jpg Życze wytrwałosci w budowaniu Idzie ci świetnie, zastosowane rozwiazania które opisujesz w dzienniku całkowicie popieram są przemyslane, a w budowaniu myslenie jest najwazniejsze.Super prowadzisz dziennik i pozwolisz, że będe jego stałym czytelnikiemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.11.2007 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witaj, Witam "sąsiada" Dziękuję za zamieszczone zdjęcia, domek prezentuje się bardzo łądnie - faktycznie projekty jeżeli chodzi o bryłę samego domu mamy bardzo podobne. Spojżałem na Twój projekt w studiu Atrium i zauważyłem, że nie wykonałeś daszka nad wejściem - nie martwisz się, ze będzie deszcz, czy śnieg zalegał tuż przed samym wejściem? Chyba, że będziesz robił daszek w późniejszym terminie z innego materiału. Pozdrawiam i zachęcam do odwiedzin dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 20.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam Z daszku fatycznie zrezygnowalismy, teraz musimy dać płotki śniezne na całych połaciach, śnieg zsuwa się i zalega przed domem. Głębokosć okapu wynosi 90cm, co daje niezłą ochronnę przed deszczem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 20.11.2007 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam Z daszku fatycznie zrezygnowalismy, teraz musimy dać płotki śniezne na całych połaciach, śnieg zsuwa się i zalega przed domem. Głębokosć okapu wynosi 90cm, co daje niezłą ochronnę przed deszczem. Pozdrawiam Nie uważasz, że był to błąd?? Pomijając już kwestie estetyczne - funkcjonalnośc również ucierpiala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 21.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Przeczytałam Twój dziennik. Jestem pod wrażeniem. Szczerze gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 21.11.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Przeczytałam Twój dziennik. Jestem pod wrażeniem. Szczerze gratuluję! Dzięki - mam nadzieję, że efekt końcowy będzie przyjmowany z równą obecnej opinią ) pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 17.12.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Miło popatrzeć na postępy, podziwiam nieustannie Instalacja elektryczna już gotowa, tynki się robią - zazdroszczę trochę... U mnie zimowa przerwa niestety. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 17.12.2007 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Miło popatrzeć na postępy, podziwiam nieustannie Instalacja elektryczna już gotowa, tynki się robią - zazdroszczę trochę... U mnie zimowa przerwa niestety. Pozdrawiam Witaj - my też planujemy przerwę trochę wymuszoną sprawami zawodowymi jednak planujemy w najbliższym czasie zakup kotła i zrobienie instalacji c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.12.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 http://www.kartki.bej.pl/kartki/kiniu/wesolych_swiat_duza.jpgUdanych i pięknych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.01.2008 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za przesłane zyczenia i równocześnie życzę wszystkim powodzenia w Nowym Roku oraz zawziętości w dążeniu do realizacji marzeń o własnym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 27.02.2008 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ufff udało się choć częściowo zaktualizowac dziennik - zapraszam do odwiedzin. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts