Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KOPCIUSZEK 2 pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich Kopciuszkowców!!!!

Ale cisza....

Albo tak robota wre na Waszych budowach...,albo pieczecie baby i pasztety na Święta...

a zresztą czy trzeba biegać po budowie ,żeby życie gnało jak wariat?

Tak czy siak pozdrawiam wszystkich świątecznie. Zdrówka i spokoju życzę wszystkim! I oczywiście całym sercem trzymam kciuki za realizację planów i marzeń o dobrym życiu w Kopciuszku... :wink:

Anna

• 2 weeks później...

Witam,

tak sobie szukam po necie pomyslu na sokol wokol budynku, a tu na formu znajduje grupe budujaca "kopciuszka" :)

Otoz wprowadzilismy sie tydzien temu do takiego domku :) pod Wroclawiem.

Jakie wrazenia ?

- zamienilismy pokoj na dole na kuchnie, dzieki czemu uzyskalismy salon nie bagatela bo 45 mkw

- kominek z lewj strony komina - wyszedl super

- przejscia z kotlowni do garazu nie robilem, mam piec na eko-groszek i jest w kotlowni dosc ciasno, na drzwi nie ma szans, mozna z tym zyc

- lukarne zostawilem bez zmian

- dach podnioslem o jeden bloczek

- wyrzucilismi dwa, albo trzy okna dachowe

- witryny mamy, daja super swiatlo w salonie, tak lubimy :), robimy roletki wewnetrzne i okiennice

- taras o polowe skrocony ( za duzo betonu wokol tak malego budynku )

No to tyle moich uwag. Jesli ktos, cos, jakies zdjecia to prosze pisac

[email protected]

Klatka schodowa waska, jednak czekam na schody, ktore stolarz na 20.04 obiecal, troszku mnie przestraszyliscie ze tylko zabiegowe, moj stolarz ma je zrobic z podestem hmmm??? ciekawe co z tego wyjdzie :)

Pozdrawiam

Kolmen1, witaj na forum

O sobie pisałem wyżej, niezbyt wiele się zmieniło, wciąż walczymy z wykończeniówką - w tym momencie z sufitami podwieszanymi w salonie; za chwilę - mam nadzieję - wejdzie wreszcie parkieciarz i zobaczymy drewno na podłodze w salonie.

Jeżeli byś mógł, prześlij proszę zdjęcia swojego domku na adres: [email protected]

pozdrowienia

Piotr

Kolmen1

Witaj! Ja również przyłączam się do prośby o zdjęcia [email protected]

Może będziesz pierwszym chętnym do wrzucenia zdjęć Kopciuszka na forum?

Mam też prośbę, bo też jestem spod Wrocławia... gdzie robicie schody i okiennice... bo z tymi drugimi niemały problem (info proszę na priv... jeśli można oczywiście).

pozdr. Ewa

Daniel Wielkie gratulacje, domek wygląda świetnie.

Na priv wysłałem Ci kilka zdjęć wnętrz mojego domu, obawiam się jednak, że wciąż niewiele na nich widać. Mam jednak nadzieję, że wkrótce i ja będę mógł się pochwalić wykonczonym wnętrzem.

Robert To połowa drogi za Tobą :)

Zaczynaj z kopyta, to przed zimą powinieneś zamknąć

pozdrowienia

Piotr

Witam wszystkich forumowiczów (mój pierwszy post na tym forum).

Witam wszystkich budujących cudowny domek Kopciuszek! Sam również jestem nim oczarowany.

Obecnie jestem na etapie poszukiwania ekipy do stanu surowego. Pozwolenie już posiadam.

Wiem, że ceny za robociznę w całej Polsce są różne. Ja buduję w okolicach Płocka. Znalazłem ekipę za 39 000 do więźby włącznie. Nie obchodzi mnie nic poza dostarczeniem wody i energii elektrycznej. Jest to oczywiście sama robocizna, oddzielnie opłacam materiały.

Czy uważacie, że koszt robocizny jak na ten domek jest OK? Jakie są Wasze doświadczenia? Ile wydaliście na materiały do tego stanu?

Czy możecie przesłać jakieś zdjęcia (na [email protected]) z budowy i stanu surowego, żebym mógł nacieszyć swoje oczy.

szuwex, witaj na forum.

Wydaje mi się, że cena, którą podałeś jest całkiem atrakcyjna - ja płaciłem mniej więcej tyle samo ponad rok temu. Czy ekipa gwarantuje Ci kierownika budowy czy masz swojego? Jeżeli ekipa ma swojego sugeruję, żebyś wziął inspektora nadzoru - dot. to zwłaszcza kontroli elementów konstrukcyjnych -fundamentów, ścian konstrukcyjnych, stropu i więźby (oraz ew. zmiany materiałów wykonania ścian, dachu itp). Nie ma co wierzyć budowlańcom.

Co do kosztów - sprawdzę wieczorem i dam znać. Wtedy też prześlę zdjęcia stanu surowego.

pozdrowienia

Piotr

Witam wszystkich !!!!!

w tym roku również startujemy z budową kopciuszka, narazie jesteśmy na etapie załatwiania dokumentacji :roll: , chcielibysmy zobaczyć jak kopciuszek wyglada na "żywo" kilka zdjeć z budowy, jeśli nie będzie problemu oczywiście, z czym były najwieksze problemy w trakcie budowy?? Pozdrawiam :D

• 3 weeks później...

Witam "kopciuszkowych" forumowiczów. Mam również zamiar budować kopciuszka , jestem na etapie załatwiania dokumentacji(pozwolenia i przyłącza). Dom będzie stał w Strzelcach Opolskich na opolszczyźnie. Bardzo się ciesze że znalazłem takie forum i wszystkim życze wiele dobrego przy budowaniu własnego domu jak i późniejszego go eksplatowania. Na razie nie mogę się za bardzo pochwalić postępami w budowie , no bo wiadomo narazie od biurka do biurka( pozdrowienia dla urzędników )Moja skrzynka bardzo chętne przyjmnie Wasze dotychczasowe postępy(zdjęcia) z Waszych osiągnięć budowlanych jak i , a w szczegulności prac wykończeniowych. Bardzo chętnie nawiąże osobisty kontakt z którymś z właścicieli "kopciuszka", żeby obejżeć domek na żywo, zanim zacznę własną budowę.

Pozdrawiam Robert

Witam wszystkich

mieliśmy z mężem zamiar rozpocząć na wiosnę budowanie Kopciuszka, ale utknęliśmy na etapie zezwoleń:( Narazie naszym jedynym wyobrażeniem domu są wizualizacje, nie mieliśmy niestety możliwości spojrzenia na realne dokonania. Stąd moje pytanie - prośba do was...jeśli możecie prześlijcie proszę zdjęcia waszych osiągnięć. Może macie katkie zdjęcia, które pokażą postępy w pracach, nie tylko efekt końcowy:) Za wszytsko będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam

Luiza