Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KOPCIUSZEK 2 pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

nadejszla wiekopomna chwila...

szanowny małżonek odebrał dzisiaj pozwolenie na budowę naszego Kopciuszka!

Szukamy wykonawców. Jeden był zaklepany ,ale się rozmyslił...i jakby to powiedzieć, żeby nie brzydko...to może nie powiem wcale...

Widzę ,że jest nas coraz więcej.

Witaj Luizo! Z Wesołej to tylko mała chwila do Halinowa, więc właściwie jesteśmy sądziadami....

Piotr!

a Wy to już pewnie mieszkacie?

Pozdrawiam!

A.

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam:),

Przed nami wyrósł właśnie jeden duży problem. Mianowicie, przed naszą działką jak to zwykle bywa jest sobie kawałek ziemi o numerze 9/5. Tenże kawałek ziemi ma pewnego właściciela. Gdy byliśmy w Urzędzie Gminy w Wiązownie dostaliśmy świstek z informacją, że właściciel dostał odszkodowanie a my możemy sobie chodzić i jedździć tąże ścieżką. Złożyliśmy na początku sierpnia papiery, o wydanie warunków. Za każdym razem gdy dzwoniliśmy dowiedzieć się jak sprawy stoją pani odpowiadała, nie donieśliście państwo dokumentów. Gdy mój tata postraszył ich sądem pani kierownik powiedziała, prosze przyjechać, wydamy na miejscu. Gdy pojechaliśmy, okazało się, że świstek wydany nam wcześniej z Urzędu odnośnie drogi nie ma żadnej mocy prawnej i jest nic niewart. Trzeba jechać do Otwocka po wypis z ksiąg wieczystych. Pojechaliśmy. A tam się okazało, że nigdzie nie ma żadnej adnotacji o działce 9/5.

W tym momencie szukamy właściciela, bo potrzebny nam świstek, że on faktycznie dostał odszkodowanie (a kto by trzymał papierek potwierdzający, że sam coś dostał przez te conajmniej 10 lat ?:() Nie będzie świstka, a pewnie nie będzie, trzeba się za to będzie zastanowić co robić w takim wypadku.

Jak widać do samego mieszkania to nam bardzo daleko. Wszystko idzie w dokładnie innym kierunku.

Jedyne co mogę dobrego powiedzieć, to: dziękuję bardzo za zdjęcia, które oytrzymałam od Piotra. Chociaż mogę popatrzeć jak mój dom mógłby wyglądać, gdyby miał prawo zaistnienia:(.

Pozdrawiam

Luiza

Witaj Aniu

Moje najserdeczniejsze gratulacje. Czyli wkrótce impreza z okazji wbicia pierwszej łopaty??

Co do mnie... a nie... wcale jeszcze nie mieszkam

Wyobraź sobie, że zwiał mi stolarz (po zrobieniu góry) i musiałem szukać nowego. Znalazł się nowy i owszem - ale stwierdził, że wejdzie dopiero od 2 czerwca. Tymczasem glazurnik kończy inną robotę i wróci do mnie dopiero za tydzien. I tak mam cały maj w plecy.

Samo życie

pozdrowienia

Piotr

Witam wszystkich.

Jesteśmy na etapie budowy Kopciuszka (parter). Miało być wg projektu a teraz nasuwa się wiele pytań i problemów. Jakie schody drewniane czy da się zrobić wylewane(chyba tańsze), nie ma żadnego schowanka chyba że pod schodami, jak ustawić kocioł na ekogroszek zeby było przejście do garażu no i te grzejniki przed witrynami. jeśli jest ktoś chętny kto udostepni zdjęcia z realizacji lub opis rozwiązań jakie warto zastosować z góry dziękujemy.

• 3 weeks później...

:D Witam wszystkich na tym forum,

ja jestem na etapie szukania projektu domu. Kopciuszek jest prawie idealnie tym, czego szukam.

Czy możecie mi przesłać zdjęcia swoich domków na różnych etapach realizacji. Będę bardzo wdzięczna. Czy ktoś z Was buduje gdzieś w łódzkim?

mój adres [email protected]

pozdrawiam

A

Witam serdecznie,

My właśnie zaczynamy. Wybralismy projekt i zastanawiamy się między technologią tradycyjną a szkieletową. Będę wdzięczny za rady, a także zdjęcia i namiary na firmy godne polecenia.

Pozdrawiam,

email: [email protected]

• 2 weeks później...

Witam wszystkich bardzo serdecznie!!!!!!!!!!

Po przeczytaniu wszystkich postów ( bardzo dokładnie ) mam pytanie ile taki domek kosztuje( czyli jego wybudowanie, sso, ssz i cały z wykończeniem oczywiście kwota przybliżona. Mieszkam w Sochaczewie ok 60 km od Warszawy ) . Z żona obejrzeliśy bardzo dużo projektów, ale tem wydaje nam się interesujący i chyba sie zdecydujemy. Prosił bym o przesłanie zdjęć Waszych pobudowanych domów na mojego e-maila [email protected].

Jeżeli jest ktos z moich okolic bardzo prosze o kontakt e-mailowy . Bardzo chętnie zobaczył bym Kopciuszka gotowego.

Pozdrawiam wszystkich budujących!!!!!!

• 2 weeks później...
Proszę wszystkich o zdjęcia schodów, nadal mamy debatę jakie?mój adres [email protected] . I jeśli mogę to namiary kopciuszków budowanych w obrębie Wrocławia i 100 km od. Chętnie zobaczę budowy w realu oczywiście za zgodą właściciela. My narazie idziemy z robotą instalacji. Pozdrawiam Wszystkich

• 4 weeks później...

Witam

szaleńców, którzy podobnie jak my zakupili totalnie zabałaganiony projekt Kopciuszka. Na forum znależliśmy wiele cennych uwag i wymianę doświadczen, które bardzo optymistycznie nas nastrajają - choć jesteśmy przed złożeniem pozwolenia na budowę i na razie nasz spec od przystosowania i przeróbek projektu życzy sobie ok. 3 tysiaczków.... Cieszymy się jednak, że można wprowadzać zmiany o których piszecie na forum- nie zauważyliśmy jednak aby ktoś próbował zmienić wysokość posadowienia dwóch płatwi dachu tak aby powstał mały stryszek na poddaszu. My zamierzamy to uczynić. Bardzo bardzo będziemy wdzięczni jeśli będziemy mogli zobaczyć zdjęcia z realizacji Kopciuszka . adres [email protected]

Pozdrawiamy i czekamy

Beata i Wojtek z Wrocławia

• 1 month później...

Witam

Chyba dołączę do szczęśliwców budujących Kopciuszka ;) Chcemy zacząć na wiosnę 2009. Jak czytam bez zmian się nie obejdzie. Byłabym wdzięczna za zdjęcia z opisem ewentualnych zmian żeby urzeczywistnić moje wyobrażenia o tym domu zanim kupie projekt. Mam jeszcze pytanko - na jaką kasę mam się przygotować żeby postawic stan surowy zamknięty. Z góry dziękuję :)

[email protected]

Pozdrawiam

Justyna

Witam wszystkich.

Jestem na etapie wyboru projektu. Kopciuszek był domem który jako pierwszy mi się spodobał i często do niego wracam oglądając różne projekty. Jednak mój mąż stwierdził że pomieszczenie gospodarcze jest stanowczo za małe wiec niestety z Kopciuszkiem muszę się pożegnać. Mimo to chętnie obejrzę zdjęcia jak w rzeczywistości wygląda Kopciuszek - może ktoś na forum zamieści zdjęcia - jeśli nie to proszę na priv.

Pozdrawiam

Witam wszystkich.

Wiosną 2009 zamierzam rozpocząć budowę domku. W tym miesiacu kupiłem działkę.

Przeglądam projekty od około 2 miesięcy. Od pewnego czasu powaznie przyglądam się "Kopciuszkowi" (pewnie ze zmianami, o których wiele osób pisze).

Uprzejmie proszę o opinie, cenne rady, a może nawet zdjęcia i informacje o kosztach poszczególnych etapów budowy.

Ja zamierzam budować w systemie gospodarczym, tzn. robocizna murarza - 20000, cieśla - 13000, pokrycie - blachodachówka. Materiały będę szukał sam. Elektryka - robocizna sam. Materialy wykończeniowe - panele podłogowe, płytki - półka średnia, tynk maszynowy (25 zł/m2 z materiałem).

CZY ZMIESZCZĘ SIĘ W 300.000 DO ZAMIESZKANIA???

Z góry dziękuję za wszytkie odpowiedzi i porady

Pozdrawiam

Tomek

[email protected]

• 4 weeks później...
Witajcie drogie Panie

Agata brak mi słów - normalnie bomba. Mam nadzieję, że uda mi się doprowadzić do podobnego stanu.

Ewa_Zm, Siwka7406, Agata

Na priv przesłałem Wam kilka fotek zrobionych dzisiaj. Widać salon (chociaż nie jest naprawdę aż tak wąski), kuchnię, schody, pokoje i łazienkę na poddaszu oraz pomieszczenie gospodarcze.

Niewiele chyba widać, za to na pewno widać, że jeszcze huk roboty

pozdrowienia

Piotr

witaj Kajtek! prosze przeslij mi zdjecia z twojego domku poniewz tez chcem budowac ten domek i planuje zmiany. moj e mail [email protected] z gory dziekuje :)

Jak najbardziej, buduję (od stycznia 2007) Kopciuszka koło Warszawy. Jeżeli macie jakieś pytania chętnie odpowiem

witaj Kajtek! jak pisales odpowiadasz na wszystkie pytania ja mam ich duzo prosze podaj mi twojego e maila bo naprawde potrzebuje pomocy. moj e mail to [email protected] prosze napisz!!!