Becik 11.06.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Nie wiem czy dobrze sformułowałam temat, am pyta jaki rodzaj ogrzewania, a ja zapytam o to jakim paliwem będzimy zasilać nasz główny system grzewczy.Pozdr. B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 11.06.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Widzę, że na węgiel ,,zero" chętnych, dobrze, że chociaż prąd jest u nas głównie produkowany z węgla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dark Avenger 14.06.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2003 Trochę mało ludzi decyduje się na węgiel. Trochę to rozumiem - obsługa kotła 24 na dobę, brud w piwnicy, a jak ktoś ma niepodpiwniczony dom to już kompletnie klapa. Ja decyduję się na piec miałowy z pełnym sterowaniem nawiewem i pompką, jeden wsyp raz na 20-22 godziny. Moc 27 kw. Tani i dostępny opał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 18.06.2003 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2003 Ja wybrałem kominek + ogrzewanie gazowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2003 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 ja podobnie ogrzewanie gazem + kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sajmon 20.06.2003 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 to wyżej to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 23.06.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Jestem szczerze zaskoczona, że do obecnej chwili już cztery osoby wybrały pompę ciepła! Signum temporis czy specyfika Forum?Pozdrawiam,Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żaba1719499177 24.06.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2003 Kominek, czasami grzejnik elektryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość $kneru$ 29.06.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2003 W pozwoleniu na budowę musiało być coś ekologicznego wybrałem olej ale wolałbym węgiel/miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 13.07.2003 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 A ja będę miał tylko kawałek do kopalni, więc trudno wybrać coś innego niż węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 14.07.2003 02:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Od wczoraj mamy tu nowy rzad i pierwsze, co ten rzad zrobil to podniesienie akcyz na paliwa o wyzszej zawartosci wegla- benzyny, olej opalowy i olej napedowy. Akcyza pozostala niezmieniona na LPG i gaz ziemny. Powolano sie na Kyoto i dyrektywy unijne. Od razu uprzedzono, ze wahania cen ropy beda przeliczane na cene paliw tak: zwyzki ceny ropy beda doliczane do ceny paliw w 100%, a obnizki odejmowane tylko w 50%- wszystko po to, zeby zapewnic stopniowy wzrost cen paliw ropopochodnych. W tej sytuacji jestem zadowolony, ze mam ogrzewanie gazem ziemnym . Warto jednak pamietac, ze nawet jesli rzad nie mowi calej prawdy o przyczynach wzrostu akcyz, to rzady innych krajow moga uznac taka strategie za "swietny pomysl" . Juz od dawna krazy po europejskich kuluarach pomysl wprowadzenia podatku od emisji dwutlenku wegla. Wtedy ci, co grzeja weglem (i pradem z wegla) maaaarnie beda wygladac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 14.07.2003 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 WitamPlanuję ogrzewanie domu drewnem lub węglem (przy wieszych mrozach).U nas 11 m3 drewna opałowego (brzoza i olszyna) kosztuje tak do 800 zł a przy dobrze ocieplonym domu to z hukiem wystarczy i na ogrzanie domu i na nagrzanie cwu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.07.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 ja gaz i kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 14.07.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Witam Planuję ogrzewanie domu drewnem lub węglem (przy wieszych mrozach). U nas 11 m3 drewna opałowego (brzoza i olszyna) kosztuje tak do 800 zł a przy dobrze ocieplonym domu to z hukiem wystarczy i na ogrzanie domu i na nagrzanie cwu. Pozdrawiam. Tak sie zastanawiam: jak rozwiazesz taki problem: czasami wyjezdzamy cala rodzina na pare dni albo dluzej. Wtedy programuje termostat tak, ze pod nasza nieobecnosc temperatura w domu to 5°C, a w dniu naszego przyjazdu wszystko wraca do normy: dzien 20, noc 17°C. Termostat w naszym nowym domu mozna tez przeprogramowac przez telefon. Jak wrocic do cieplego domu ogrzewanego drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 15.07.2003 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Wtedy programuje termostat tak, ze pod nasza nieobecnosc temperatura w domu to 5°C, a w dniu naszego przyjazdu wszystko wraca do normy: dzien 20, noc 17°C. Termostat w naszym nowym domu mozna tez przeprogramowac przez telefon. Jak wrocic do cieplego domu ogrzewanego drewnem? Dobre pytanko..... bo u nas dobrą rolę termostatów i innych urządzeń regulujących ogrzewanie stanowi ......... rodzina dookoła naszego nowego domu mieszkająca i trzeba tylko ładnie poprosić..... i jest napalone w domu ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 15.07.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Ogrzewanie gazowe + kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.07.2003 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 gaz płynny, a mam nadzieję w przyszłości, że będzie gaz ziemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bws22 17.07.2003 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 kominek i gaz ziemny po roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
H_ania 18.07.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2003 Drewno, na razie taka decyzja. Dobry materiał do ogrzewania podłogowego, w dodatku niedrogi i wszechdostępny w rejonie, gdzie mieszkam. Ale myślę o wspomaganiu systemem solarnym... no cóż, zobaczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 22.07.2003 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 (edytowane) T Edytowane 29 Listopada 2012 przez aa***a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts