Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przecież to jest chore!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Właśnie dzwoniłam do naszego hurtownika, żeby w jutrzejszej dostawie cementu dołożył nam 35 szt siporexu, bo mamy do zamurowania dwa otwory drzwiowe. Pierwsze co: nie wie czy tyle ma :roll: , a drugie cena: 12 zł/sztuka!!!!!!!!!!!!!!!!! W grudniu płaciliśmy ok. 6,40 za sztukę! I mój mąż nie chciał się budować!!!

Ludzie, przecież to jakaś tragedia. 100%!!!

Witam

O MATKO !!!!!!!! To ja półtora roku temu płaciłem po 5.20 zł za BK24 .Zadzwoniłem jednego dnia rano do hurtowni a na drugi dzień przywieźli mi na działkę ....rozładowali .......podziękowali ..........i pojechali ..........a była to połowa lipca czyli pełnia sezonu budowlanego .Tak było zresztą ze wszystkim -nic nie zamawiałem z wyprzedzeniem tylko kupowałem z dnia na dzień .Chyba się dziś upiję ze szczęścia że mam to juz dawno za sobą . :lol: :lol: :lol:

Witam

O MATKO !!!!!!!! To ja półtora roku temu płaciłem po 5.20 zł za BK24 .Zadzwoniłem jednego dnia rano do hurtowni a na drugi dzień przywieźli mi na działkę ....rozładowali .......podziękowali ..........i pojechali ..........a była to połowa lipca czyli pełnia sezonu budowlanego .Tak było zresztą ze wszystkim -nic nie zamawiałem z wyprzedzeniem tylko kupowałem z dnia na dzień .Chyba się dziś upiję ze szczęścia że mam to juz dawno za sobą . :lol: :lol: :lol:

ja rok temu miałem BK24 z solbetu za 4,19 !!!! ( w maju 2006)

Witam

ja rok temu miałem BK24 z solbetu za 4,19 !!!! ( w maju 2006)

No to też z uśmiechem na twarzy czytasz o tym co sie teraz dzieje. Ja dzisiaj znalazłam w jednej hurtowni Solbet...całośc materiału 39 palet najdalej dostane za 2 tyg.....ale boczek 24 za 9,98 brutto za sztuke. :roll: I go kupie, bo w innych miejscach o cenie nie gadają a towar ma byc około lipca. Dodam, że Poroton, na ktory też czekałabym ze 2 miesiące, ma doliczony transport do każdego bloczka....ile wyszło ? 1300 zł wiecej na samych bloczkach 24....a gdzie 12 cm. No i ten czas, czas, czas....Pozdrawiam

Naprawde nie zazdroszczę budujacym sie teraz. Nie dość, ze vat podnieśli do 22% to i słyszałam ok.tydzien temu w telewizji, ze braki sa na rynku jeśli chodzi nawet o zwykłą cegłe.Teraz nawet o rozbiórkowej mozna zapomniec, ponoć do lipca, a zwykła chodzi po 5,70 za szt. U mnie w dzielnicy wszyscy co mieli stare budynki poniemieckie głównie , juz je dawno rozebrali a cegła poszła jak swieze bułeczki. Poszaleli, czy jak? :o

Naprawde nie zazdroszczę budujacym sie teraz. Nie dość, ze vat podnieśli do 22% to i słyszałam ok.tydzien temu w telewizji, ze braki sa na rynku jeśli chodzi nawet o zwykłą cegłe.Teraz nawet o rozbiórkowej mozna zapomniec, ponoć do lipca, a zwykła chodzi po 5,70 za szt. U mnie w dzielnicy wszyscy co mieli stare budynki poniemieckie głównie , juz je dawno rozebrali a cegła poszła jak swieze bułeczki. Poszaleli, czy jak? :o

Jaka cegła po 5,70 za szt., chyba pozłacana?!

A, że to wszystko jest chore teraz to prawda. Trudno powiedzieć, kto to wszystko napędza. Giełda, ceny mieszkań, materiały budowlane... to wg nas nadmuchana bańka mydlana.. prędzej, czy później pęknie, ale my przed ukończeniem budowy nie możemy się poddać. Nie dajmy się zwariować, trzeba przyjmować ceny ze spokojem, tylko co my możemy jeśli są więksi od nas, co potrafią zapłacić każdą cenę.

Witam,

a ja kupiłem 2 tygodnie temu BK Prefabet Bielsko-Biała 24 po 6,18 transport i przechowanie w hurtowni do roku Gratis:)

,,MA SIE,, ZNAJOMOŚCI TO ,,MA SIE,, DOBRZE........ALE DODAJ, ŻE TEŻ MASZ ŚWIADOMOŚC TEGO, ŻE W OBECNEJ SYTUACJI NA RYNKU ZWYKŁY KLIENT WCHODZĄC Z ULICY DO HURTOWNI W CELU ZLOŻENIA ZAMOWIENIA , NIE MA NA TAKIE PRZYWILEJE SZANS.... :x

i jest to taka sytuacja, ktorą opisywali już forumowicze pare dni temu, tzn. koniunkture napedzają osoby ktore zamiar budowania mają pod koniec tego roku, albo co gorsza w przyszłym - a materiały już są na działce. Ci co budują aktualnie- generalnie mają do bani.( w tym ja) Ale jak to mowi moja 6-letnia corka - ,,to wolny kraj,,. :D :wink:

Jaka cegła po 5,70 za szt., chyba pozłacana?!

A, że to wszystko jest chore teraz to prawda. Trudno powiedzieć, kto to wszystko napędza. Giełda, ceny mieszkań, materiały budowlane... to wg nas nadmuchana bańka mydlana.. prędzej, czy później pęknie, ale my przed ukończeniem budowy nie możemy się poddać. Nie dajmy się zwariować, trzeba przyjmować ceny ze spokojem, tylko co my możemy jeśli są więksi od nas, co potrafią zapłacić każdą cenę.

Prawda

Witam,

a ja kupiłem 2 tygodnie temu BK Prefabet Bielsko-Biała 24 po 6,18 transport i przechowanie w hurtowni do roku Gratis:)

Witam

No na twoim przykładzie widać doskonale że wielką bzdurą jest stwierdzenie iż materiał drozeje bo rosną koszty produkcji ,zusy,płace itp . WIELKA BZDURA

To hurtownie i producenci teraz żerują na was zarabiając krocie . Po prostu sztucznie wywindowali ceny i liczą zarobioną kasę . Jeśli ktoś może kupić bloczki po 6zł a inny "jeleń" bez znajomości musi płacić 12zł to łatwo policzyć jaki jest koszt wytworzenia tego bloczka i ile powinien kosztować . Dam głowę że w "twojej " hurtowni zwykły szarak dostanie cenę 8-9 zł czyli marża sprzedawcy wyniesie 100% .

Witam,

Juz ktos poruszal mozliwosc sciagniecia materialow np. z Czech.

Dla tych co maja blisko granice - moze byc interesujace.

Spoko, wszystko sie ustabilizuje, moj sasiad np. juz wrocil z Anglii bo ludzie dlugo bez rodziny nie pociagna.

Zarobia i wroca.

Tyle ze musicie troche poczekac ... a czekac pewnie nie mozecie.

Sam mam gore do wykonczenia i sobie odpuszczam, poczekam na lepsze czasy.

Pozdrawiam

Mirek

Ludzie nie straszcie!

Ja dopiero na przyszły rok chcę startować...

Ale jak dalej tak pójdzie to sę budę dla psa postawię za tą moją kasę...

Sic!

Nie łam sie do przyszłego roku na pewno sie wszystko unormuje. przecież nie moze być w tym kraju ,ze tylko nieliczni "trzymaja" włdze. Głowa do góry a wszystko sie uda. :wink: