kret 11.06.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2003 Proszę o pomoc gdyż sprawa jest dla mnie niejasna: kupiłem projekt gotowy w którym materiałem był Ytong 36,5cm; w drodze adaptacji projektu zmieniłem na Max-a U 25cm + 12 cm styropianu - mam w związku z tym pytanie co do ław i fundamentów - architekt ich nie zmienił i mam zewnętrzne fundamenty szerokości 38cm - czy nie powinny być węższe - 25cm , tak jak pustak Max ??co do ław to są szerokie na 60-80 cm (zależnie od miejsca) i z tym mogę się chyba zgodzić, ale fundamenty mnie nurtują - czy nie powinny być węższe ? (wewnętrzne mają po 25cm bo tam od początku była ceramika 25cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drozdek 12.06.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2003 hejka...co prawda nie jestem budowlańcem, ale mój domek jest zbudowany (zgodnie z projektem)ściana 25 ceramika+10 cm styropian, a wymiar ten jest zachowany rownież na fundamentach, tj 25 +10 styropian ekstrudowany (szerokość samej ławy 60 cm) Powodzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts