Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakomentuj dla Zazdrośnicy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam. Bardzo ładnie u ciebie zazdrośnico.

Mam pytanko twoje panele to wiąz z classena? Jesteś z nich zadowolona? To AC3 czy AC4? Mogłabym prosić o kilka dodatkowych fotek podłogi.

Przepraszam że tak tak zarzuciłam cię pytaniami, ale bardzo mi się te panele podobają i chciałabym zobaczyć jak wygląda wzór po ułożeniu.

Pozdrawiam.

Witam zazdrośnico, bardzo mi się podoba twój domek, a najbardziej kominek :lol: :lol: Mam do ciebie prośbę. My też mamy ochotę na taki piecyk, ale nie wiem jak to wygląda cenowo. Czy mogłabym prosić cię o więcej informacji na ten temat? Przede wszystkim jaka jest cena pieca i ile kosztuje instalacja. I tak wogóle wszystko !!!!! :oops: Dzięki i pozdrawiam.

ja tak tylko w małej wizycie ...bo...przeczytałam w innym wątku, że my się dokładnie w ten sam dzień przeprowadzałyśmy i dlatego piszę...bo za rok wirtualnie razem będziemy to świętować :lol: :lol: :lol:

:roll: :roll: i może za rok będziemy już w miarę nie na kartonach :roll: :roll: może za rok, a możę za 2....

pozdrawiam.... :wink:

• 2 weeks później...

Dziękuję, dziękuję :D :D

Zuberku, MS, Marynko - że o mnie pamiętacie, bieganina i sprawy codzienne mnie pochłonęły bez reszty dlatego przepraszam pytające osoby, że tak późno :oops: odpowiem i na priv i tutaj.

Aktualnie jestem na etapie "robienia się kuchni" mam nadzieję, że finał dzisiaj, oczywiście foty będą, trzymajcie kciukasy 8)

Witam. Bardzo ładnie u ciebie zazdrośnico.

Mam pytanko twoje panele to wiąz z classena? Jesteś z nich zadowolona? To AC3 czy AC4? Mogłabym prosić o kilka dodatkowych fotek podłogi.

Przepraszam że tak tak zarzuciłam cię pytaniami, ale bardzo mi się te panele podobają i chciałabym zobaczyć jak wygląda wzór po ułożeniu.

Pozdrawiam.

Z paneli jestem bardzo zadowolona - cały dół mam wiąz szlachetny AC-5 - spada tam wszystko łącznie z żelazkiem :oops: , narzędzia przy robieniu kuchni, żadnej ryski ani wgłębienia. Na górze mam AC4 - wiąz kanadyjski i na razie odpukać jeżdżenie fotelami na kółkach nie sprawia Że się rysują

to jest KRONOPOL 8)

http://www.allegro.pl/item764988504_ac4_8mm_kronopol_montaz_caly_kraj_wiaz_szlachetny.html

Witam zazdrośnico, bardzo mi się podoba twój domek, a najbardziej kominek :lol: :lol: Mam do ciebie prośbę. My też mamy ochotę na taki piecyk, ale nie wiem jak to wygląda cenowo. Czy mogłabym prosić cię o więcej informacji na ten temat? Przede wszystkim jaka jest cena pieca i ile kosztuje instalacja. I tak wogóle wszystko !!!!! :oops: Dzięki i pozdrawiam.

To jest kominko-koza, jestem zachwycona po pierwszym paleniu, szyba daje fajny efekt a wnętrze wrażenie trójwymiarowego ognia.

Zamówiłam go przez Allegro bo koszt był najmniejszy z transportem gratis. Dalsza aranżacja jest mojego pomysłu a wykonanie to każdy liczy inaczej.

Dużo mi poszło kamienia Brecci i cena trochę bardziej wzrosła ale liczy się efekt. Pan który robił wziął 1200 zł, koza jakoś poniżej 3 tyś, kamień 2300, rura 200 zł, reszta czyli płyta, wełna, parę bloczków itp. z 300 zł. czyli i tak taniej niż prosty kominek za który musiałabym dać 11 tyś. bo takie miałam najtańsze wyceny.

ja tak tylko w małej wizycie ...bo...przeczytałam w innym wątku, że my się dokładnie w ten sam dzień przeprowadzałyśmy i dlatego piszę...bo za rok wirtualnie razem będziemy to świętować :lol: :lol: :lol:

:roll: :roll: i może za rok będziemy już w miarę nie na kartonach :roll: :roll: może za rok, a możę za 2....

pozdrawiam.... :wink:

powitać, powitać w moich progach, każdego wędrowca przyjmę i ugoszczę świeżutkim twarożkiem (ze sklepu) i ze szczypiorkiem, bazylią, majerankiem ze własnego ogródka :D

ech z tymi kartonami, trochę ich na strychu upchałam a z resztą się borykam, trochę ich ubędzie jak zrobią mi kuchnię, sypialnia nasza jest w tej chwili bazą dla różnego rodzaju papierzysk, butów, toreb, i suszarki do suszenia prania :roll:

za rok bym chciała już mieć wszystkie żyrandole i drzwi :lol:

Bardzo ładnie u ciebie :D

Przeprowadziłam się ciut wcześniej niż ty i kordzina, ale też mam jeszcze mnóstwo rzeczy nie skończonych i nie rozpakowanych.

Za rok chciałabym już wszystko mieć zrobione: listwy przypodłogowe, lampy i firany oraz kostkę na zewnątrz i ogrodzenie :o Ciekawe, co z tego wyjdzie :D

A potem tylko ogród rozwijać, dosadzać, przesadzać i takie tam :D

Witaj - piszesz,że kuchnie juz bedziesz miała . Fajnie , to tylko sie cieszyć z postepów prac. Powoli pozostałe rzeczy tez zrobisz i za rok bedzie coraz mniej do zrobienia.

Ja narazie nic nie robię , pogoda pokrzyżowała prace na zewnatrz domu. Może sie poprawi to zrobimy bruk i dokonczymy wyrównywanie terenu ziemia.

Pozdrawiam

Można powiedzieć, że już mam kuchnię, zostały drobiazgi, jak ja mogłam żyć bez kuchni :o zdjęcia zrobię jakoś w sobotę-niedzielę.

No ja też na zewnątrz mało co, dokupuję i sadzę jakieś krzewy, trochę dostałam roślinek, trochę się boję bo podobno idą przymrozki wieczorem. Poza tym zanim w tygodniu się wróci z pracy to już ciemno a w weekend podganiam wewnątrz. Też się zbieram na nawiezienie ziemi i równanie ale jakoś na listopad. Szkoda, ze tak wcześnie się zimniej zrobiło i jakieś śniegi od czwartku brrr :(

• 2 weeks później...

To jest kominko-koza, jestem zachwycona po pierwszym paleniu, szyba daje fajny efekt a wnętrze wrażenie trójwymiarowego ognia.

Zamówiłam go przez Allegro bo koszt był najmniejszy z transportem gratis. Dalsza aranżacja jest mojego pomysłu a wykonanie to każdy liczy inaczej.

Dużo mi poszło kamienia Brecci i cena trochę bardziej wzrosła ale liczy się efekt. Pan który robił wziął 1200 zł, koza jakoś poniżej 3 tyś, kamień 2300, rura 200 zł, reszta czyli płyta, wełna, parę bloczków itp. z 300 zł. czyli i tak taniej niż prosty kominek za który musiałabym dać 11 tyś. bo takie miałam najtańsze wyceny.

Witam

Szukałem newsów na temat Chamane i znalazłem Twój dziennik

oj jak mi sie strasznie podoba ta koza to szkoda gadać

fajnie to sobie zrobiliście z nią ten kamyk itd.....

mam pytanie co do eksploatacji kozy

- czy nie dymi przy podkładaniu czy rozpalaniu ?

- długo się pali jak się solidnie załaduje ?

- czy w pobliżu kozy nie jest za ciepło ?

- koza sama w sobie bardzo się nagrzewa ?

- czy jest może możliwość doprowadzania powietrza z zewnątrz ?

- duży popielnik jest ? na ile wystarcza ?

- jakieś minusy zauważyłaś ?

chyba tyle :-))))

miłego mieszkania

• 1 month później...
  • 1 month później...
nie odpowiedziałaś mi to teraz będęsam testował bo też kupiłem Chamane tą kozę, jej wygląd jest superowy i dlatego polowałem tylko na dobrą cenę i udało się

co tak cicho u Was

Jak to nie, u Ciebie w komentach pisaliśmy :p super że dołączyłeś do fanów kozy więc gratuluję, a w naszej kotłujemy aż miło i właśnie ją rozpaliłam.

Cicho bo zima, chorowałam od listopada i dopiero doszłam do siebie w styczniu. I mamy piesa :D sunia ma na imię Fabe a jej zdjęcie jest na naszej stronce.

Aby do wiosny 8)

Dzięki za wpisik

nie odpowiedziałaś mi to teraz będęsam testował bo też kupiłem Chamane tą kozę, jej wygląd jest superowy i dlatego polowałem tylko na dobrą cenę i udało się

co tak cicho u Was

Jak to nie, u Ciebie w komentach pisaliśmy :p super że dołączyłeś do fanów kozy więc gratuluję, a w naszej kotłujemy aż miło i właśnie ją rozpaliłam.

Cicho bo zima, chorowałam od listopada i dopiero doszłam do siebie w styczniu. I mamy piesa :D sunia ma na imię Fabe a jej zdjęcie jest na naszej stronce.

Aby do wiosny 8)

Dzięki za wpisik

mam jeszcze do kozy pytanie:

- daleko od ściany jest u Was odsunięta ? bo nie wiem ile ją odstawić

- nagrzewa się z tyłu ściana od niej ?

o przodzie nie piszę bo u Was nie ma z przodu nic, ale chyba 1,5m trzeba zachować odstępu

pozdrawiam

Aż poszłam z metrówką :p

Moja stoi nie prosto ale pod skosem, więc od komina dzieli ją 15 cm, a od bocznej ściany 5 cm. Ściana się nagrzewa ale jak wiesz mam kamień na ścianie i on potrafi być ciepły jeszcze na drugi dzień jak się ostro kotłuje. Z przodu ten pół metra trzeba zachować, pewnie chodzi o podłogę przed kozą.

Aż poszłam z metrówką :p

Moja stoi nie prosto ale pod skosem, więc od komina dzieli ją 15 cm, a od bocznej ściany 5 cm. Ściana się nagrzewa ale jak wiesz mam kamień na ścianie i on potrafi być ciepły jeszcze na drugi dzień jak się ostro kotłuje. Z przodu ten pół metra trzeba zachować, pewnie chodzi o podłogę przed kozą.

dzięki za odpowiedź

no ja muszę dać dopiero płytki pod kozą bo narazie mam tam panele, trzeba wyciąć i ułożyć to co ma być i jakąś kombinację chcę zrobić z napowietrzaniem które mam w miejscu pod kozą. Ta koza nie korzysta z napowietrzania, ale coś pokombinuję i to wykorzystam bo nie chcę, żeby korzystała z powietrza z pomieszczenia

acha no właśnie

- rozszczelniacie okna żeby miała powietrze do spalania ?

- dymi podczas podkładania ? jakieś kombinacje trzeba robić ?