Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakomentuj dla Zazdrośnicy :)

Recommended Posts

A ja nie wiem czy mam grodzić czy nie grodzić działki, może dopiero jak zwiozę materiały :roll:

Kierbud ocalał bo jest w Zakopanym w domu, jutro ma być.

W tym tyg. mam mieć wyłączenie z prod. rolnej

Dzięki za miłe przyjęcie Komarkowi, Kowalik i Bułecka77 (szczególnie za przydatne kontakty)

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:evil: :evil: :evil: to jest po prostu nie do pomyślenia, listonosz oszukał że zostawił awizo i nie wiadomo gdzie ten list jest (z moim prądem!!!) wczoraj objechałam wszystkie poczty, list był awizowany 14 kwietnia i ani awizo, ani listu, ani wpisu że ktokolwiek odebrał, muszę dziś czekać na telefon z poczty gdzie on jest, bo na żadnej poczcie go do odbioru nie ma ! skandal i chora komórka pocztowa ! wszystko już gotowe tylko jechać do Prażmowa i złożyć a tu takie coś, no nie jestem w stanie nic robić z nerwów :(

Ms. a u Ciebie co się dzieje z prądem?

Hej, dzięki za pamięć :D złożyłam 27 kwietnia ale nie mam czasu w d... się podrapać, przeprowadzka do rodziców, rozpakowywanie itp., wczoraj na dyżur do dziadka i tak zlatuje. Szukam tego kierbuda, a polecony od Magnolii wziąłby gdyby było bliżej. W poniedziałek-wtorek idziemy do banku. Czyli systematycznie, po kolei, na ile mi spływają papiery załatwiam co dam radę. Chciałabym zacząć ale widocznie do połowy maja się nie uda.

Na poważnie rozważam cegły z keramzytu z powodu jego dostępności i stałej ceny ale to by było przewrócenie do góry nogami wszystkiego, łącznie z ekipą :( więc mam rozterki, ech

• 2 weeks później...

To i ja się wpiszę.

Fajnie, że zaczynasz. Ty już byłaś na mojej budowie, choć mnie nie zastałaś. W takim razie teraz ja i Kasia musimy cię jakoś odwiedzić. Oczywiście na budowie. Z tego jednak co widzę, to dopiero w czerwcu będziemy mieli chwilę na pojeżdżenie po okolicy i odwiedzanie ludzi z forum.

Pozdrówka i powodzenia w budowie.

A dodam, że pozwolenie bym miała już 2 tygodnie wcześniej gdyby nie nasza kochana poczta polska :evil: &%*&^*)&(*_)*+)* bo czekałam na warunki od ZEWT, które były już w do odbioru 13 kwietnia na poczcie a pani z rozbrajająca szczerością wyznała, że dwa razy awizowano nie tam gdzie trzeba ale gdzie to już nie umiała wyjaśnić #^*&^*&), gdybym się tym nie zajęła i nie latała po wszystkich pocztach w Piasecznie (odległość od jednej do drugiej znaczna) to i do zimy by nie doszedł list polecony %&^*(^ więc w końcu go odebrałam 26 kwietnia i zawiozłam do architekt na biegu, ech

Bardzo symaptyczny domek.Bdę obserwować postepy prac na Twojej budowie.

Napisałaś, że kierownika budowy masz poleconego przez wykonawców. Przemyśl jeszcze tę decyzję- kierownik ma pilnować rzetelności ich pracy, jeśli jest ich znajomym- moim zdaniem bardzo ryzykujesz.

Powodzenia.

No to ja też się wpiszę, a co! :wink: 8)

Jaki to projekt? Wrzucisz link? Z zewnątrz bardzo mi się podoba, ciekawa jestem, jak tam w środku jest :wink:

Co do ściągania humusu, to moim zdaniem tylko kopara. Szybciej i taniej. No chyba, że ręczne zebranie masz w umowie :wink:

Trzymam kciuki i utrzymuj ten zapał :wink: :D