Zazdrośnica 18.05.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Heja ! Dominika nie spodziewałam się takiego zainteresowania a tu proszę Ale Ty już masz domiszcze, że hej, zaraz przeprowadzka, ja to jestem lata świetlne za Tobą, oczywiście zabiorę się za czytanie Twojego dziennika. Już daję linka: http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=61622&page=1&mirror=1 dokładnie taki lustrzany a dziś pogaduchy z kierbudem, zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 18.05.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 No widzisz, jak miło życie zaskakuje I już drugą stronę w komentarzach masz Tak naprawdę to już jakiś czas przymierzałam się do poczytania twojego dziennika, ale ostatnio mało czasu miałam. Bardzo fajny domek, niby mały, a ile w nim jest - nawet garderoby . Lipińscy to moja ulubiona pracownia. Przymierzaliśmy sie do ich domku, ale niestety nie mieścił się nam na działke (za wąska) Także robiliśmy indywidualny w końcu. Słuchaj, nie stresuj się, za rok będziesz na tym samym etapie (a właściwie nawet dalej, bo po pierwsze masz mniejszy domek, poza tym trochę wcześcniej zaczynacie, u nas ławy zalewano w połowie lipca. Jaką masz wizję kolorków domu (elewacja, kolorek dachu, okien)? Budujecie tak jak w projekcie czy wprowadzacie jakieś zmiany? Powodzenia na pogaduchach z kierbudem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.05.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Właśnie tym mnie ten dom zaskoczył, że mały a tyle ma Wizje kolorów chciałbym zachować z projektu, no może jakieś szare opaski wokół okien, na elewacji elementy z kamienia, to na razie plany, wszystko będzie zależało od portfela. Zmiany to okno połaciowe w łazience, i ścianki w pomieszczeniu CO rozdzielające kotłownie z pralnią rozmowy z kierbudem i ekipą spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 21.05.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Mój majster wręcz sam domagał się wizyty na działce - chciał się zorientować jakie mamy warunki glebowe. Ustalenia były, że humus zdejmie ostrówkiem, ale kiedy zobaczył jaka u nas ziemia, pomysł z ostrówkiem wyparował. Wtedy też pierwszy raz widzieliśmy naszego kierbuda. Erbetkę już mamy. Trochę się zeszło. Panie, jaka teraz nowoczesność. Licznik elektroniczny, pierwsza klasa. Elektryk skasował nas na 1850 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.05.2007 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Ms. ja rozumiem, że tą erbrtkę potem przekształca sie po zakończeniu budowy na normalny prąd stały, bo taka kwota ? Podpisałaś już umowę z elektrownią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.05.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Oj, nie!Erbetka (sama skrzyneczka z gniazdami) jest na czas budowy.My mamy już docelową skrzynkę elektryczną na granicy działki (ostatnio wzbogaconą o licznik). Od skrzynki wychodzi kabel do erbetki. Docelowo kabel powinien być doprowadzony do domu do tablicy rozdzielczej (na schemacie z elektryką oznaczonie TM). Po budowie erbetka jest w zasadzie do niczego nie potrzebna. Na forum jest wiele ogłoszeń "sprzedam erbetkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.05.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 widziałam, że na forum pytałaś się o tablicę informacyjną. Może ktoś się odezwie i odda.Kiedy my byliśmy na etapie tablicy informacyjnej, nie byłabym sobą gdybym nie poczyniła obserwacji w naturze. Tablice informacyjne wyglądają różnie - od dużych z reklamą składu budowlanego, po całkiem małe zrobione całkiem na kolanie. Ale zawsze są zółte i muszą zawierać podstawowe informacje o budowie. My kupiliśmy Castoramie - na folii samoprzylepnej, półformat - 50x70. Nakleiliśmy na podkładzie z laminatem (akurat mieliśmy) i przymocowaliśmy w widocznym miejscu na blaszaku. Oczywiście w międzyczasie wpisałam dane.Koszt 24,- zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 22.05.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Humus ściągać koparą trzeba, niby równo ale gleba jest dosyć urodzajna w różnego rodzaju żyjątka pochodzenia leśnego i nie tylko, trawa wybujała za kostki, dużo samosiejek dzikiej śliwy i innych krzewinek. Kiedy można przyjechac z łpatką? Tablice razem z dziennkiem kupowałem w Piasecznie ( chyba starostwie, w tym budynku w środku miasta) za wszystko zapłaciłem 46 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.05.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Budynek w środku miasta to ani chybi Urząd Gminy. Tam faktycznie jest sklepik z różnymi przydatnymi rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.05.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 A dzięki Słoneczka za podpowiedzi - jutro jadę do składu budowlanego na rozmowy to popytam czy w razie regularnych dostaw taką mi sprezentują a dziennik chyba muszę zakupić jednak, nikt na zapas chyba nie kupuje. Ms. to może co budowa to inna sytuacja i u mnie te kwoty będą inne, chyba, że Jewrioszka się zlituje i będzie chciał zarobić - poważnie jakby się dało to proszu o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.05.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 z moich obserwacji wynika, że każda budowa jest inna - różne media na starcie, warunki glebowe, nawyki ekipiy i długo by wymieniać. Suma sumarum domy rosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.05.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jakie zarobić? Na opinię pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.05.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Po znajomości będe pracował, tzn. że ty mi więcej po znajomości zapłacisz bo tak działaja znajomości z budowlańcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 29.05.2007 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Z autopsji wiem, że znajomość z budowlańcami źle się kończy. Wiem, że o kasie się nie gada/nie pisze ale za opinię się chlebka nie kupi oczywiście opinia to rzecz baaardzo cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 29.05.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Hmm... cos w tym jest, na pewno się dogadamy. Wiesz nie jestem typowym budowlańcem, ale znajomości powiny działac w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.06.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 dziś cały czas wyskakują truskawki Doczytałam nowości. Będzie taniej, jeśli z prądem podepniesz się pod sąsiada. ZEW-T nie odpuści i na czas budowy nie da taryfy docelowej. Niech tylko wyczują, że chcesz szybko zacząć - bez dania w łapę się nie obejdzie. Osobiście uważam, że poza systemem komputerowym od obsługi klienta to nic tam nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 02.06.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Właśnie odebrałam wiadomość - pękasz? My absolutnie i oby gospodarze dopisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 03.06.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Gospodarze chyba dopisali? Aga i Ms-y duże dzięki za odwiedziny, było mi bardzo miło. imprezka skończyła sie ok. drugiej w nocy, zostało mi mnóstwo browca, zapraszam na poprawiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 04.06.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Bardzo fajnie, że dałaś się przekonać. Było nam miło Cię poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 04.06.2007 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ja też nie żałuję, jak zwykle gościnność Kasi mnie zwaliła z nóg . dzięki Ms-y za podwózkę i super towarzystwo, Czarek jeszcze raz naj, oby tacy faceci na kamieniu się rodzili Spotkanie Przyjaciół z forum muratora... bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts