ms. 22.06.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Co nowego na placu budowy? Humus zdjęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Plum - coś się dzieje? Czy robota zaabsorbowała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.08.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dołączam się do pytania Depiego. Jestem ciekawa postępu prac!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 13.10.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Zastanawiałam się, co tam u Ciebie... Cisza zapadła Mam nadzieję, że kłopoty ze zdrowiem to już przeszłość - to najważniejsze ! Nie warto ryzykować zdrowiem... Wiosna będzie śliczna - nadgonisz z robotą i nawet nie zauważysz jak zamieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.10.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 My w piątek podpisaliśmy umowę kredytową. Dobrze, bo już panowie kładą elektrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.02.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Możecie smarować jak chcecie - odpowiem szykuje się gorący marzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.02.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Pewnie ze chcemy pisać i wiedzieć jak Twoje sprawy Pisz ile mozesz. Jeśli szukasz stempli to chyba jakiś strop sie szykuje. Robisz Terive? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.02.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Betsi jak milo, że o mnie pamiętacie . Strop też ale potem na razie mury, czekam na transze z banku, do końca lutego no może parę dni marca chciałam strop zalać - ps. poprawka - musze zalać. Strop mało oryginalny, skoro działa u innych to i u mnie sie sprawdzi tj. jak w projekcie teriva 1 Ostatnio jechałam kole Ciebie i jakiejś zaćmy dostałam chciałam skręcić do Twojego domku i zapomniałam gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 18.02.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 cześć poczytałam będzie dobrze, bo dobrze być MUSI BUDUJ, PISZ I WKLEJAJ, BĘDĘ PODCZYTYWAŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 18.02.2008 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Dzięki Agu za wpisik zawsze to lepiej się robi jak ktoś docenia i wie przez co trzeba przechodzić. U Ciebie to mam sporo czytania ale się zabiorę przejrzeć. pozdrawiam i trzymaj kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 21.02.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Wiatr w żagle !!!!!!!!!! Pogoda Ci sprzyja ( jest nawet lepsza niż w zeszłym roku.) Oby forsy starczyło, to jeszcze w tym roku przeprowadzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.02.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Ech te piniendze, na razie ide jak buzra wiosenna potem bedzie dłubanina już myśle od kwietnia i domek będzie się wysuszał, potem tynki, wylewki itp. sama wiesz , pewnie strop bedzie zalewany w przyszłym tygodniu, dziękuje Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.02.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wiesz co jest najgorsze i najlepsze w budowaniu? Najgorsze to to ze jest notoryczny brak pieniedzy-zwłaszcza pod koniec budowy, stan surowy powstaje bardzo szybko-ta dłubanina potem idzie jak krew z nosa w porównaniu do pierwszego etapu. Jesli dobrze zgrasz ekipy ( bo niektórzy moga robic razem) to pójdzie szybciej. Nie wiem czy budujesz z jedną firmą czy masz kilka do konkretnych etapów, ale i oni mogą sie dogadać. Ponadto nasz kierbud bardzo dobrze koordynował kolejne prace i mówił kiedy i kto ma wchodzic i co robić. Najlepsze jest jednak to że wreszcie masz swój wymarzony, piękny dom Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 22.02.2008 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Wiem Betsi z obserwacji Waszych budów jak to wygląda. Na razie buduje jedna firma ale potem dłubanina rodzinna i kierbud zostaje ten sam na całą budowę i nie jest tylko na papierze ale też mogę go pytać itp. Mnie uszczęśliwić nie jest trudno bo cieszę się, że wogóle zaczęłam a resztę przyjmuję jak jest, to co trudne staram się jak najszybciej pokonać różnymi sposobami a to co łatwe i przyjemne wynagradza mi złe chwile. Zdaję sobie sprawę, że końcówka będzie na jednym oddechu z pieniędzmi i łataniem tam gdzie tylko jest konieczne. Ale co ważne czuję już, że jadę do domu a nie na działkę i Tobie życzę powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.02.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 . Ale co ważne czuję już, że jadę do domu a nie na działkę No właśnie o to chodzi. A to że nie wszystko wykończone to już drobiazgi ( które czasem denerwują ale tylko na początku, zaraz po przeprowadzce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankat 27.02.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Trafiłaś na wspaniałą pogodę. Oby tak dalej.! Z niecierpliwością czekam opis dalszych etapów Kupiłaś już Terive? Gdzie? Chce zamówić już teraz, tak żeby przetrzymali do czerwca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 02.03.2008 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Mam wszystkie dostawy na bieżąco więc się nie dowiadywałam czy tak można. Strop zalaliśmy ale to był hardcore opisze jutro w dzieniiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.03.2008 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jak obiecałam, tak opisałam, to był dopiero pierwszy najgorszy moment na budowie, ile jeszcze takich? Dankat jeśli chodzi o strop, gary itp. to nie ma żadnego problemu i radzę nigdzie nie dzwonić, zostawiać na zapas itp. bo podniosą ceny a tak jest w miarę ok. Jedynie co, to najlepiej od razu kupić podstawowy budulec tj. materiał na ściany i styropian, bo stal też stoi cenowo. Jak masz gdzie składować, jeśli nie to chociaż z 50-60% budulca. Betsi mnie już teraz denerwują drobiazgi - wyłapuję z projektu a to to a to tamto ale cóż nie ma idealnego więc później jakoś to wszystko dostosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 01.04.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Nie masz słynnej ścianki kolankowej, która zawsze jest podnoszona przez inwestorów o dwa rzędy pustaków/bloczków? Dach prosty jak drut - naprawde nie powinnaś się zamartwiać. Kosztuje bo kosztuje, ale na pocieszenie będą to dolne stany tego co za dach można wybulić. Tak przy okazji jakie pokrycie planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 01.04.2008 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ano nie mam słynnej ścianki niestety,inny projekt - trzeba by było przeprojektowywać więźbę a to już nie jest ciekawe. Sporo wyżej jest od strony tarasu. Dlatego mimo moich chęci kierownicy robót sie nie zgodzili Szczęście w nieszczęściu, że po najniższej stronie są garderoby i niestety łazienka, czyli ewentualne meblowanie tylko pod wymiar. Pokrycie wybrałam wczoraj, będzie Braas czarny lumino z z połyskiem posrebrzanym, bardziej mi się spodobał niż grafitowy jaki pierwotnie miał być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts