Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakomentuj dla Zazdrośnicy :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

MS ani jednej ani drugiej na dachu tak z bliska nie widziałam, poza tym grafit wszedł do wyższej półki cenowej w technologii cisar, więc w sumie dobrze że tak wybralam.

Niestety choróbsko mnie złamało i dziś na antybiotyku jestem i nie odbiorę wyceny dachu :-? a mój facio w pracy na 2 zmianie. Też ledwo zipie więc raczej tez się rozłoży :-? Mam nadzieje, że się wykuruje szybko

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

podbitka nie zgnije...!! :)

ale trzeba ja rzeczywiście zaimpregnować impregnatem,

i pytanie- rozumiem że Twoja podbitka to taka z prawdziwego drzewa i suszona już komorowo?? cena 28zl to dobra cena jeśli suszone i ładne drewno!!!

czy drewno czy plastik- to zależy już od Twoich preferencji co ci sie bardziej podoba, co bardziej lubisz, jakie okna- drewno czy plastik, z czego balustrady na balkonie-jeśli będzie, ta podbitka powinna się z czymś łączyć, lekko do czegoś nawiązać....

życzę udanych wyborów...

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Co nowego hmm...

- fundament ocieplony i zasypany, na taras też podsypane

- studnia wywiercona

- elektryka pod tynk zakończona

- zrobiona studzienka na deszczówkę

- kominy ładnie obklejone

- ocieplenie elewacji, zaciągniecie z siatką już prawie skończone

- za chwile bedzie ocieplanie wełną na górze bo już materiał mamy

Czekamy na okna, bedą ok. 23 lipca, potem tynki w środku i hydraulika oraz szambo, schody i taras, drzwi wejsciowe, 2-gie drzwi na razie zamurowaliśmy - czekają na lepsze czasy tj. na garaż ewentualny, potem ogrodzenie i kolor na elewację.

A u Was Ms. co tam, bo moge wpaść znienacka 8)

• 7 months później...

Jaka tu cisza...mam nadzieję, że już mieszkacie :) napisałam na priv ale zapytam raz jeszcze może ktoś mi odpowie :wink:

domek jest utoczy i podobny i podobny do mojego Z14 (z biura proj.Z500) zauważyłam, że drzwi wejściowe są z naświetlem na górze, zdaje się , że są tak jak u nas wys. 230. Właśnie szukam podobnych drzwi, możesz mi napisać gdzie je zamawiałaś i ile kosztowały?

Cisza.... bo praca wre - łazienki się robią, dziś testowałam panów od paneli, czekam na piec i na wymianę zbiornika na wodę. A na wsi zima pięknaaaa ale kłopotliwa. Śmieję się, że piec odpalimy ale na Wielkanoc :lol:

Aaa nie mam jeszcze stałego prądu - do tej pory okres oczekiwania wynosi ponad 1,5 roku, ma być na wiosnę, oby :roll:

Odpisałam na priv :)