Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zakomentuj dla Zazdrośnicy :)

Recommended Posts

Dziękuję, dzisiaj ruszam na zakupy, pogoda do d... leje od rana, więc co robić. Wczoraj czyszczenia ciąg dalszy okien, już mi tylko góra została, jakbym miała więcej okien to bym poszła do psychiatry. Elektrycy na dziś się wypięli na mnie, mam już ich dosyć naprawdę.

Ostatnio odkryłam, że w leroy nie mają farb nobiles, trzeba by gdzieś dalej ruszyć :o taki duży sklep a farb nie ma.

Poza tym muszę kupić dużo drobnoziarnistego ściernego coby przed malowaniem najgorsze babole poprawić po "fachowcach", znowu żałuję wydanych na nich pieniędzy. Jakbym mogła wziąć 2 miesiące urlopu to bym sama sobie wtedy tynki zrobiła cholerka. :evil:

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Fotki nie oddadzą wszystkiego, także kiedy sobie Państwo życzą :D

Póki co od dzisiaj zaczęli robić mi ogrodzenie. Malowania w czerwcu nie ruszyłam z powodu grzebiących się elektryków i strasznej pogody, jednak nawet nie mam czasu pomyśleć nad kolorami, dopiero wczoraj zaczęłam coś modzić w tym temacie, ale konkretnie coś dopiero jak zobaczę efekt pieco-kominka z kamieniem na ścianie, dopiero po 20 lipca.

• 2 weeks później...

Hej Marynka :D

Ano co się odwlecze... niby tak, ale jak człowiek sobie coś zaplanuje to potem rozczarowanie jest i nerwy straszne. Na razie się bawię z poprawkami wokół okien, na nowo silikonuję czy tam akryluję, bo popękało i poprzedni silikon odchodzi. Nie wiem czy to od tego że "fachofcy" jak zwykle coś skonocili czy dlatego, że od tego czasu (od zimy) domek pracuje i osiada jeszcze. Podobno przyczyną może być kładzenie silikonu na niezagruntowaną gładź więc teraz wszystko macham gruntem 8)

A potem sama zacznę oferować soje usługi :lol:

30 lipca zaczynają mi układać panele, a 3 sierpnia malowanie (tak od d... strony) bo w końcu zdecydowaliśmy się na malowanie natryskowe i panowie tylko ten termin najwcześniej mają. Łazienki, wiatrołap, kotłownię pomalujemy sami.

Miała być przeprowadzka wczesnym latem a będzie późnym. A do tego nie ma jeszcze prądu domowego tylko budowlany, super po prostu, strasznie się grzebią z tymi papierami. Mają wejść z elektryką na koniec lipca (wcześniej miał być czerwiec) :evil:

Polecam swoje drzwi do prysznica z powłoką clean - normalnie super

Domek pracuje więc mogą być pekniecie rózne , jak i na ścianach .

Panele jak juz beda to nie będzie sie tak kurzyć , pomalujecie i juz bedzie po domowemu :lol: :lol:

Ja mam kabine , ale bez takie powłoki , jedni mi odradzali ,że nie poptrzebny wydatek, inni nie wiedzieli jak to sie ma w uzytkowaniu, Więc kupilismy zwykła. bede czyścić :cry: pozdrawiam :lol: :lol:

Elektrykę na szczęście robią ale zrobili na szaro mojego sąsiada, bo mu obiecali że do niego też doprowadzą a okazało się, że na niego będzie osobny przetarg w końcu.

Tak niby zbliża się wszystko ku końcowi a mi się już nic nie chce, nawet dać drzwi do wyceny, zbieram się już 2 tygodnie jak do jeża, nawet VAT-u nie rozliczam, zgroza normalnie.

Chciałabym już odpocząć, tym bardziej że czytam gdzie sobie to nie wyjeżdżają ludy budujące, a mnie nie stać a poza tym ciągle coś przy tym domu jest do zrobienia. Nawet na swój rower nie wsiadam tak często.

Kurzy się ze ścian bo niezagruntowane, wszędzie pełno białego pyłu, który się co chwila unosi bo przecież wietrzymy i jest ruch powietrza..

• 2 weeks później...

Zazdrosnico, pozazdroscilam Ci ceny za ogordzenie:

"Po długich poszukiwaniach PORZĄDNEGO wykonawcy podpisałam umowę na:

170 mb siatki 3,5 - 4 gr., oczko 5/5 ocynk, 50 cm podmurówka, wys. siatki 1,5, słupki na kolor grafit,

brama przesuwna 4 m i furtka wzór jaki chcę kolor grafit - 78 zł/mb (robocizna i cały materiał w to wchodzi łącznie z piachem i zbrojeniem betonu, beton z betoniarki)."

Napisz prosze czy jestes zadowolona i jesli mozesz - podziel sie namiarami. Bede zobowiazana :). Wielkie dzieki

hej

ja najpierw zobaczylam twoja koze a pozniej zajrzalam do twojego dziennika i co zobaczylam..

sliczna koze na tle bialej sciany :o :D , i o to mi chodzilo komentujac twoj pieco-kominek:

ta koza rewelacyjnie sie prezentuje i nie potrzebuje udziwnien, jej wystarczy zwykla, biala sciana :wink:

zrezygnuj z poleczek bo to koza jest tu gwiazda i to ona powinna skupiac uwage

pozdrawiam

tez zastanawilam sie na koza, ale nie podobaly mi sie ceny :-?

wymyslilam tez sobie pieco-kominek taki oblozony glina, niestety wyceny firm byly powalajace

ostatecznie zrobil mi go lokalny zdun, za ok 1000 zl + cegla szamotka, drzwiczki

tez jestem na wykonczeniowce, nie spodziewalam sie, ze bedzie to mnie tyle kosztowac, szczegolnie nerwow :wink: ale sprawia wielka frajde :D

zycze wiele cierpliwosci :D

Dziękuję, masz po części rację, jednak z bliska nie wyglądało to tak różowo z tą rurą :( miała nie być zabudowana ale psuła wizualnie cały efekt. Mam nadzieję, że po położeniu koloru wszystko się wyrówna 8) Zaprezentuję końcowy efekt oczywiście i lepsze zdjęcie bo te były robione z komórki.