Zazdrośnica 16.06.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Dziękuję, dzisiaj ruszam na zakupy, pogoda do d... leje od rana, więc co robić. Wczoraj czyszczenia ciąg dalszy okien, już mi tylko góra została, jakbym miała więcej okien to bym poszła do psychiatry. Elektrycy na dziś się wypięli na mnie, mam już ich dosyć naprawdę. Ostatnio odkryłam, że w leroy nie mają farb nobiles, trzeba by gdzieś dalej ruszyć taki duży sklep a farb nie ma. Poza tym muszę kupić dużo drobnoziarnistego ściernego coby przed malowaniem najgorsze babole poprawić po "fachowcach", znowu żałuję wydanych na nich pieniędzy. Jakbym mogła wziąć 2 miesiące urlopu to bym sama sobie wtedy tynki zrobiła cholerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 17.06.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Oj z tymi tynkami, mysmy tez dużo dogładzali papierem . Mąż to robił przez kilka dni, zacierał dziurki i czyscił papierem .Wszystkie nierówności póżniej przy malowaniu wychodzą. Zaraz widać gdzie jest nie doczyszczone.Tzrymam za malowanie powodzenia ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.07.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Zapraszam na stronkę, fotki z montażu oczyszczalni. Jak uporządkuję teren wkleję jak wygląda po zasypaniu. Potem dojdą foty płytek kuchni i kominka-kozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 06.07.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 To ja czekam na fotki Kiedy można wpaść na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 06.07.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Fotki nie oddadzą wszystkiego, także kiedy sobie Państwo życzą Póki co od dzisiaj zaczęli robić mi ogrodzenie. Malowania w czerwcu nie ruszyłam z powodu grzebiących się elektryków i strasznej pogody, jednak nawet nie mam czasu pomyśleć nad kolorami, dopiero wczoraj zaczęłam coś modzić w tym temacie, ale konkretnie coś dopiero jak zobaczę efekt pieco-kominka z kamieniem na ścianie, dopiero po 20 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 20.07.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Tak to jest z tymi firmami. Ale jakos sie ułozy i dacie rady powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 21.07.2009 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Hej Marynka Ano co się odwlecze... niby tak, ale jak człowiek sobie coś zaplanuje to potem rozczarowanie jest i nerwy straszne. Na razie się bawię z poprawkami wokół okien, na nowo silikonuję czy tam akryluję, bo popękało i poprzedni silikon odchodzi. Nie wiem czy to od tego że "fachofcy" jak zwykle coś skonocili czy dlatego, że od tego czasu (od zimy) domek pracuje i osiada jeszcze. Podobno przyczyną może być kładzenie silikonu na niezagruntowaną gładź więc teraz wszystko macham gruntem A potem sama zacznę oferować soje usługi 30 lipca zaczynają mi układać panele, a 3 sierpnia malowanie (tak od d... strony) bo w końcu zdecydowaliśmy się na malowanie natryskowe i panowie tylko ten termin najwcześniej mają. Łazienki, wiatrołap, kotłownię pomalujemy sami. Miała być przeprowadzka wczesnym latem a będzie późnym. A do tego nie ma jeszcze prądu domowego tylko budowlany, super po prostu, strasznie się grzebią z tymi papierami. Mają wejść z elektryką na koniec lipca (wcześniej miał być czerwiec) Polecam swoje drzwi do prysznica z powłoką clean - normalnie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 27.07.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Domek pracuje więc mogą być pekniecie rózne , jak i na ścianach . Panele jak juz beda to nie będzie sie tak kurzyć , pomalujecie i juz bedzie po domowemu Ja mam kabine , ale bez takie powłoki , jedni mi odradzali ,że nie poptrzebny wydatek, inni nie wiedzieli jak to sie ma w uzytkowaniu, Więc kupilismy zwykła. bede czyścić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 27.07.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Elektrykę na szczęście robią ale zrobili na szaro mojego sąsiada, bo mu obiecali że do niego też doprowadzą a okazało się, że na niego będzie osobny przetarg w końcu.Tak niby zbliża się wszystko ku końcowi a mi się już nic nie chce, nawet dać drzwi do wyceny, zbieram się już 2 tygodnie jak do jeża, nawet VAT-u nie rozliczam, zgroza normalnie. Chciałabym już odpocząć, tym bardziej że czytam gdzie sobie to nie wyjeżdżają ludy budujące, a mnie nie stać a poza tym ciągle coś przy tym domu jest do zrobienia. Nawet na swój rower nie wsiadam tak często.Kurzy się ze ścian bo niezagruntowane, wszędzie pełno białego pyłu, który się co chwila unosi bo przecież wietrzymy i jest ruch powietrza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 05.08.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Zazdrosnico, pozazdroscilam Ci ceny za ogordzenie: "Po długich poszukiwaniach PORZĄDNEGO wykonawcy podpisałam umowę na: 170 mb siatki 3,5 - 4 gr., oczko 5/5 ocynk, 50 cm podmurówka, wys. siatki 1,5, słupki na kolor grafit, brama przesuwna 4 m i furtka wzór jaki chcę kolor grafit - 78 zł/mb (robocizna i cały materiał w to wchodzi łącznie z piachem i zbrojeniem betonu, beton z betoniarki)." Napisz prosze czy jestes zadowolona i jesli mozesz - podziel sie namiarami. Bede zobowiazana . Wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 05.08.2009 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Jestem bardzo zadowolona, jednak wykonawca ma terminy pozajmowane do grudnia Zależy jeszcze gdzie, bo robi na terenie gminy Piaseczno i Prażmów, odmawia roboty bo się nie może opędzić od zleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 05.08.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 My budowe zaczynamy dopiero na wiosne, w warszawie, ale pd - ok. ulicy karczunkowskiej, wiec moze by sie zgodzil. Wprawdzie chcielismy ogrodzic przed zima, ale jesli jest taki dobry i niedrogi, to moze warto poczekac. Podeslalabys namiary na priva? wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 11.08.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 hej ja najpierw zobaczylam twoja koze a pozniej zajrzalam do twojego dziennika i co zobaczylam.. sliczna koze na tle bialej sciany , i o to mi chodzilo komentujac twoj pieco-kominek: ta koza rewelacyjnie sie prezentuje i nie potrzebuje udziwnien, jej wystarczy zwykla, biala sciana zrezygnuj z poleczek bo to koza jest tu gwiazda i to ona powinna skupiac uwage pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 11.08.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 tez zastanawilam sie na koza, ale nie podobaly mi sie ceny wymyslilam tez sobie pieco-kominek taki oblozony glina, niestety wyceny firm byly powalajace ostatecznie zrobil mi go lokalny zdun, za ok 1000 zl + cegla szamotka, drzwiczki tez jestem na wykonczeniowce, nie spodziewalam sie, ze bedzie to mnie tyle kosztowac, szczegolnie nerwow ale sprawia wielka frajde zycze wiele cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Dziękuję, masz po części rację, jednak z bliska nie wyglądało to tak różowo z tą rurą miała nie być zabudowana ale psuła wizualnie cały efekt. Mam nadzieję, że po położeniu koloru wszystko się wyrówna Zaprezentuję końcowy efekt oczywiście i lepsze zdjęcie bo te były robione z komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 tez zastanawilam sie na koza, ale nie podobaly mi sie ceny wymyslilam tez sobie pieco-kominek taki oblozony glina, niestety wyceny firm byly powalajace ostatecznie zrobil mi go lokalny zdun, za ok 1000 zl + cegla szamotka, drzwiczki pokażesz foteczkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 11.08.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 moge ci wyslac na priva, bo pokoj w ktorym stoji jeszcze jest nie skonczone a ja wole poczekac na efekt koncowy, wiec wole publicznie nie pokazywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.08.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 To dawaj na priva, może masz racje z tym pokazywaniem, bo ja wystawiłam swoje dzieło nieukończone jeszcze i zostałam zalana falą krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vyper 12.08.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 A ja chcialam sie jeszcze raz usmiechnac po namiary na te firme od ogrodzenia. Podeslesz na priva? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.08.2009 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Jak znów nie zapomnę, bo namiary mam w domu a jestem teraz w pracy. Po pracy do nowego domu, potem wracam do mieszkania przeważnie po 21 i już potem padam na wyro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts