sowa monikaka 20.03.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Błagam o podanie racjonalnych argumentów: czy opaska wokół budynku-ten chodniczek,czy opaska drenażowa-nie wiem jak to sie nazywa fachowo musi byc wokół budynku???? Wokół naszego domku mąż planuje obsypanie ziemią-dom jest jakby na podwyższeniu,ziemia bedzie miała spad mini skarpą. A mnie się wydaje że ziemia przy samej scianie to niezbyt dobre wyjscie. Co fachowcy na to? Plizzz-mamy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinoc 20.03.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pewnie, że to nie dobry pomysł, przede wszystkim chodzi o ochronę cokołu przed wodą i brudem, woda pryska razem z ziemią i powstaje "opaska" brudu na cokole . Wilgoć z ziemi stale jest obecna przyścianie do tego korzonki trawy i chwastów, to nie jest korzystne. Poza tym wigoć przy ścianie powinna być jak najszybciej odprowadzana, proponuję opaskę żwirową, woda nie pryska i łatwo odparowuje . Przy chodniczku z płyt czy wylewanym, wilgoć bardzo długo się utrzymuje przy ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ... czy opaska wokół budynku-ten chodniczek,czy opaska drenażowa-nie wiem jak to sie nazywa fachowo musi byc wokół budynku???? fachowo nazywa sie to płytka odbojowa i nie musi byc wokół budynku ... Wokół naszego domku mąż planuje obsypanie ziemią-dom jest jakby na podwyższeniu,ziemia bedzie miała spad mini skarpą. A mnie się wydaje że ziemia przy samej scianie to niezbyt dobre wyjscie. Co fachowcy na to? nie wiem co fachowcy na to, ale ja tak własnie zrobiłem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 21.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 No to macie: http://www.daglezja.pl/photos2/spacer8.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts