Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała łazienka Duze płytki

darekimi

Recommended Posts

Witam was i prosze o porade.Do swojej malej lazienki w bloku 2,50 dł i 1,40 sze podobaja mi sie plytki Tristan/Izolda chcialem je polozyc pionowo do wys 160cm potem reszte scian pomalowac na jakis kolor.Podloga bedzie jasna a dodatki takie jak polka pod lustro polka nad wc bedzie drewniana.

Podpowiedzcie czy to dobry wybor takich duzych plytek i moze jaki kolor na reszte sciany ktora bedzie malowana.

no nikt niepomoze.Przeciez robicie remontujecie i wypowiadacie sie na tym forum na rozne tematy.Mysle ze i ten jest przydatny nie tylko dla mnie

Narysuj sobie i zobaczysz czy nadal Ci się ten pomysł podoba. A o gustach się nie dyskutuje :):)

zasada montażu banalnie prosta. proponuje podejrzeć właśnie w ikei. półeczkę zrobi ci każdy stolarz ale z tym mocowaniem to chyba bedziesz musiał liczyć na siebie. ja po prostu wkręciłem do sciany 3 pręty gwintowane fi 10 tak, że wystawały na jakieś 15cm. potem w półeczce wywierciłem 3 dziurki wiertłem 10 i wszystko. pólka jest na wcisk. acha w ścianę najpierw wsadziłem koszulki (dyble) z kołków a potem wkręciłem w nie te pręty gwintowane.

Moim zdaniem duze płytki położone W POZIOMIE będą swietnie wyglądały w małej łazience, optycznie ją powiększą. Ja mam 25x35 - może nie są tak duze, ale położone w poziomie własnie wyglądają jak dla mnie super. Moi rodzice mają jeszcze większe i jest jeszcze lepiej - tylko łazienka troszkę większa,.

Duże płytki położone poziomo dadzą efekt powiększenia pomieszczenia. Generalnie z tego co slyszałem ludzie starają się unikać dużych płytek w małych łazienkach, ale jak to mówią ludzie różne rzeczy gadają :D Mi tam sie podobają duże płytki w łazience ale w poziomie nie w pionie. :)