wg 20.03.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam,Mam problem z praktycznie nowym piecem - zainstalowany w grudniu 2006r. Jest to kondensat stojący DeDietricha. Mam dwa obiegi - grzejniki i podłogówkę. W instalacji jest zamontowane sprzęgło hydrauliczne.Mam następujący objaw:ciśnienie na kotle mi spada aż do momentu gdy pokaże się 0 pokazuje się brak wody w kotle i wyświetla się ERROR. Manometr zamontowany na obiegu grzejnikowym pokazuje w tym momencie normalne ciśnienie robocze. Ta sytuacja trwa jakiś czas, po czym nagle coś się "odblokowuje" i ciśnienie na kotle wzrasta, kocioł zaczyna normalnie funkcjonować. Był moment gdy zaobserwowałem odwrotną sytuację tzn. na kotle pokazało najpierw 4,9bara, potem pokazał sie komunikat USZKODZONY CZUJNIK a po jakimś czasie wróciło do normy. Co to może być?Nie mogę się skontaktować z moim instalatorem - nie odbiera telefonów więc wstępnie proszę o radę.Z góry dziękuję.Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turcin 20.03.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Jeżeli instalator nie jest jednocześnie serwisantem to musisz mieć numer telefonu do serwisanta twojego kotła. Jeżeli nie to atakuj serwis De Dietricha: http://www.dedietrich.com.pl/ss_m3f.html tutaj znajdziesz. Jak nie do wal do centrali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts