pn4265 20.03.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Jak wykończyć korytarz? Chodzi o ściany. Pomalować czy kupić tynk strukturalny?http://www.efotek.pl/upload/mc4vnhe0.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 20.03.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zdecydowaliśmy sie na tynk z Foxa, twardy można umyć. Nie lubię w korytarzach pomalowanych ścian, wygładzonych, które po miesiącu nadaja się do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 20.03.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam pn4265 ,czy mogę się podpiąć pod temat? Mnie również interesują tynki szlachetne . Moje pytanie jest takie : czy tynk Fox nadaje się do łazienki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A może przecieranie - postaram się znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zajrzyj do Domu Latarnika ( w galerii) takie cuda : http://foto.onet.pl/upload/26/36/_628939_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.03.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 mam dokładnie taką samą przecierkę. 30zeta od roboty za 1m.kw. a materiały to klej gipsowy, dwa rodzaje emulsji i specjalny żel lub delfin atlasowski do pomalowania. no i wszystko zmywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doni 22.03.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ja sobie taki wybrałem, podkład żołty miodowy (miał być a wyszedł prawie pomarańcz ), ciapki cynamonowe. Tynk Rotband http://images21.fotosik.pl/102/83e5e30f5a8fd7a1.jpg http://images20.fotosik.pl/152/cbc19311abf7fe10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 22.03.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Tez jestem zainteresowana tematem, czy ściane w przedpokoju mozna "podzielic" na dwie części, niekoniecznie równe, tzn. dołem "coś" co sie przytwierdza, przykleja a powyżej farba lub ozdobny tynk ? Czy to ma sens ?Np. dołem jasny korek, lub jasne panele, potem cienka listwa, górą farba zmywalna lub tynk ozdobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 23.03.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 My się zdecydowalismy na panele scienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 23.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Gdzieś tu był wątek o panelach na ścianę. Mówimy o drewnianych? Ma ktoś namiary na sprzedawców i jakich producentów wybrać? Podoba mi się ten pomysł, ale jako mocny akcent, całego korytarza sobie nie wyobrażam. Choć w jednym z numerów DW był jakiś apartament w Sopocie, który przeładowany panelami i drewnem w ogóle wyglądał "charakternie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 23.03.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 lamperia olejna, oczywiście trwała i zmywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.03.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Czyli zokiel. Byłem kiedyś w najlepszym hotelu w małej mieścinie na Ukrainie,tak zokiel był do sufitu.Koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.03.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A co byście powiedzieli na wyklejenie dołu ściany przy schodach korkiem (jasnym - może białym ze wstawkami zieleni - ostanio nie ma go w sklepach) a powyżej pomalować farba zmywalną lub tynk strukturalny (drogi !), jakies przecierki ??? Zastanawiam sie nad tym korkiem, bo tyle o nim dobrego słychac, tylko on jest strrrrrrasznie drogi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleks 1719501264 24.03.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A moze zwykła farba i cos takiego: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,58236772,58236772,0,2.html?v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 24.03.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Gdzieś tu był wątek o panelach na ścianę. Mówimy o drewnianych? Ma ktoś namiary na sprzedawców i jakich producentów wybrać? Podoba mi się ten pomysł, ale jako mocny akcent, całego korytarza sobie nie wyobrażam. Choć w jednym z numerów DW był jakiś apartament w Sopocie, który przeładowany panelami i drewnem w ogóle wyglądał "charakternie". Zdecydowaliśmy się na Kronopol lub Kronospan. Jasne, pasujące do dębowych schodów - dół klatki schodowej i wiatrołap będzie w panelach. Doszliśmy do wniosku, ze to są miejsca, gdzie ściany sie najbardziej brudzą, a panele wystarczy raz na jakiś czas umyć i po sprawie Coś tego typu: http://www.kronopol.com.pl/dekory/panele_scienne/big/b086.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 AleksMasz na mysli szablony....ładne...Ale ja będe realizowac inny pomysł: otrzymałam w prezencie (będąc we Francji) kolekcje duzych widokówek (podwójne nasze) z malowanymi widokami Paryża (Łuk Triumfalny, Sacre Coeur, mosty na Sekwanie itp.). Były kupione 20-30 lat temu, sa delikatne. Zamierzam oprawic je w ramki i powiesic - wg pomysłu mojego męża - wzdłuz ściany przy schodach...będa "prowadzić" na górę. Mysle, że to bardzo dobry i oryginalny pomysł.Szablony juz nie będa pasować, więc usiłuje wymyslic coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 dół klatki schodowej i wiatrołap będzie w panelach. Doszliśmy do wniosku, ze to są miejsca, gdzie ściany sie najbardziej brudzą, a panele wystarczy raz na jakiś czas umyć i po sprawie To prawda, sa łatwe w utrzymaniu czystości, ale ....takie nudne, monotonne, nieciekawe, przypominaja mi lata 70 i 80, wtedy wszyscy kładli boazerię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 24.03.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 jezeli dobrze czytm plan to tych scian w korytarzu masz calkiem duzo.Zalezy co lubisz - koncepcji jest wiele. Np. struktura sciany jak z cegly ale pomalowana na bialo (lub inny klor jaki lubisz). Gdybym miala duze sciany to zawisilabym je zdjeciami, obrazami i wszystkim co mozna powiesic na scianie. Jezeli powieszenie jakichs półek nie zajmie za dużo miejsca to tez można.Mozesz rózne cześci ścian wykończyć w inny sposób, to zmniejszy optycznie całość (jeżeli uważasz ze jest za wielka). Wejdż na tej stronie u góry na wiśniowym pasku pod napisem FORUM w opcje Wnetrza i tam sa propozycjie do przedpokoju. " Moj piekny dom" nr 3/2007 str.46 zamieszcza "Hol z charakterem".Na tym forum kilka dni wczesniej byl temat o schodach i tam byly zamieszczone zdjecia schodow na tle fajnych scian.Lamperia z korka tez moze byc. Nie moge teraz znalezc zdjęcia ale gdzieś widziałam lamperie-boazerie z drewnianyh czy tez laminatowych kasetonów - białą, a wyżej farba w ulubionym kolorze. To wyglada elegancko.Ja poprzeglądalabym na twom miejscu zdjęcia w pismach lub internecie aby najpierw zobaczyc jak to wygląda. Propozycji jest na prawde mnostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 24.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Lamperia z korka tez moze byc. Nie moge teraz znalezc zdjęcia ale gdzieś widziałam lamperie-boazerie z drewnianyh czy tez laminatowych kasetonów - białą, a wyżej farba w ulubionym kolorze. To wyglada elegancko. . Jesli znajdziesz te zdjęcia, proszę wklej, nigdy czegos takiego nie widziałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 24.03.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 dół klatki schodowej i wiatrołap będzie w panelach. Doszliśmy do wniosku, ze to są miejsca, gdzie ściany sie najbardziej brudzą, a panele wystarczy raz na jakiś czas umyć i po sprawie To prawda, sa łatwe w utrzymaniu czystości, ale ....takie nudne, monotonne, nieciekawe, przypominaja mi lata 70 i 80, wtedy wszyscy kładli boazerię... Kwestia gustu U mnie nie będzie nudno, monotonnie i nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts