Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RANKING FIRM AGD

vanderbobo

Jakiej firmy sprzęt AGD masz u siebie?  

87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy sprzęt AGD masz u siebie?

Recommended Posts

własnie stoimy przed decyzją o zakupie sprzętu AGD do kuchni: lodówka, płyta (raczej indukcyjna), piekarnik,zmywarka,mikrofala, okap i tu pojawia się problem. Myślę o sprzęcie ze środkowej półki, ale jakim? wiem że szukamy sprzętów w klasie enerkoszczenności A, AA, A+ ale co do firm i modeli to już problem. Proponuję abyście podzielili się swoimi doświadczeniami z urzytkownia i zakupu sprzętu AGD/

no i mama sonda dotycząca firm:

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam w domu ponad piętnastoletnią pralkę i mikrofalówkę Whirlpool i chodzi bez zarzutu. Mam też kilkuletnią lodówkę tej samej marki i tu tak samo jak z pralką i mikrofalówką. Na razie nie przewiduję wymiany sprzętu. Jedynym zakupem uzupełniającym będzie kuchnia gazowo-elektryczna i tutaj jedyny rozsądny wybór to Mastercook (piekarnik z programatorem elektronicznym i termoobiegiem, timer, zegar itp.). Miałem już taką kuchnię w modelu wolnostojącym i sprawowała się znakomicie. Rodzice posiadają nieco prostszy model i też nie ma z nim żadnych problemów.

Wszystkie sprzęty wymienione poniżej mamy od jakichś 5 -6 lat:

- pralka Whirpoola (6 zmysł) i działa bez najmniejszej awarii,

- lodówka "side by side" Samsunga z barkiem, kostkarką i dystrybutorem zimnej wody i do dziś to nasz najlepszy zakup w kuchni,

- kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym Mastercook'a seria Elegance 60 cm - od początku strasznie ciężko się odpala palniki(!!!), ale za to piekarnik jak ta lala,

- mikrofala Whirpoola - też bez zastrzeżeń,

- ekspres ciśnieniowy do kawy AEG - super sprzęcior, a do tego NIEZNISZCZALNY(!!!) - wiem co piszę: kilka razy zalany np. miodem, mlekiem, czy wodą, do młynka zamiast kawy "wpadły" naszej córci klocki lego i puzelki, a ten hultaj dalej działa.

Do naszego nowego domku idzie z nami pralka, lodówka i ekspres. Zmywarka, płyta gazowa, piekarnik i mikrofala - chyba postawimy na Siemensa, chociaż rozważamy Gorenje lub Miele...

:D :D :D