Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RANKING FIRM AGD

vanderbobo

Jakiej firmy sprzęt AGD masz u siebie?  

87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy sprzęt AGD masz u siebie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wydaje mi się, że zamiast na markę warto patrzeć na parametry i wyniki testów którym poddawane są poszczególne urządzenia..

Sprzet mamy różny i właściwie-jak dotąd, odpukać ;-) - żadnej wtopy w zakupie nie zrobiliśmy - z jednym małym wyjątkiem - piekarnik kupiliśmy w IKEA (whirlpool) i neirównomiernie grzeje (np. ciasta są bardziej wyrosnięte z jednej strony, pizza nierownomiernie przypieczona itd.).

Poza tym od roku mamy pralke whirlpool (pierze 6 x w tyg...) - działa super, od 3 lat czajnik bosch (poza kolorem identyczny jak siemens) - działa super, lodówkę z zamrażarką kupilismy rok temu - "bezfirmową" (o, przepraszam, firmy PKM - made in China) i jest rewelacyjna, lepsza niż dwuletni siemens którego przed nią używaliśmy...

• 6 months później...
a ekspres do kawy do zabudowy? wie ktos które najlepsze? czym sie kierować? pomóżcie!

nie wiem czy mają do zabudowy ale bdb ekspresy ciśnieniowe ma SAECO Italy (mają przedstawicielstwo w Polsce) , z racji wyk. zawodu użytkowałem ich kilka modeli przez długi czas - profesjonalne i mało awaryjne.

Oczywiście trzeba taki sprzęt na bieżąco czyścić i odkamieniać o czym b. wiele osób z chwilą zaparzenia filiżanki kawy zapomina....

My kupiliśmy sobie Whirlpoola : pralke, lodówke i mikrofalowke .

Po przywiezieniu pralki ze sklepu do domu podłączyłem ją, żona włożyła pranie do bębna włączyła start i co ... i nic telefon do serwisu przyjechali po 2 dniach - do wymiany drzwiczki. Po pół roku zaczęła wariować np nabierała wody pełny bęben itp. jak wezwaliśmy serwis to ścierwo oczywiście działało picobelo. Po 5 latach uzywania wysiadł włącznik start/stop. Po 9 latach wysiadła całkiem - sprzedaliśmy. Lodówka działała ok ale po 4 latach odpadł uchwyt do otwierania zamrażalnika - sprzedaliśmy. Mikrofalówka - działa do dziś . Kupiliśmy nową pralke -Bosch - super. Kupiliśmy nową lodówke Samsung - po 8 miesiącach wysiadł agregat - czas oczekiwania na część 2 tygodnie.

Ja zamówiłem do siebie wszystko co mogłem w firmie TEKA. Niestety zmywarkę kupiłem Siemensa a lodówki jeszcze niemam.

Pralki Whirpoola niepolecam bo mam taką z wsadem od góry i ciągle padają łożyska.

Lodówkę mam arysto i jesteśmy mega zadowoleni, natomiast piekarnik mam ZAnussi i choć mam mało funkcji to placki piecze aż miło.

a ekspres do kawy do zabudowy? wie ktos które najlepsze? czym sie kierować? pomóżcie!

Moje marzenie:

http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA022600_TK68E570_def.jpg

...niestety koszt ~ 4.600,00 zł dyskwalifikuje go w przedbiegach, ale jest jeszcze Whirpool za ca. 1.350,00 zeta, Miele za ok. 7.000,00 zł, czy AEG/Elektrolux za +/- 2.500,00 PLN. Generalnie w takim sprzęcie sugerowałbym się stylizacją, dostępnością i warunkami serwisu, oraz ceną. W dalszej kolejności zwracałbym uwagę na funkcje: młynek do ziaren, woda zbiornik, czy bezpośredni pobór, zbiornik na mleko, itp., częstotliwość odkamieniania, czyszczenia (tabletki, płyny - dostępność i cena).

Teraz użytkujemy AEG wolnostojący od 3 lat (cena zakupu coś ok. 3.500,00 zł) i do dzisiaj kawka pychotka (zwłaszcza "late" i "kapuczino") i odpukać na razie bez usterek, użytkowany przynajmniej 1x dziennie.