SIMON EVE 23.03.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 ARISTON - totalna klapa !!! 9 lat użytkowania pralki (fakt, że średnio 5x / tydzień - dzieci) Padające łożyska i brak części zamiennych. Co sądzicie o gorenje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRATER 23.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Gorenje robi dobre płyty i piekarniki oraz w miarę przyzwoite lodówki. Prallki, suszarki i zmywarki należy kupować u kogo innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 29.03.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 od 2 lat electrolux - zmywarka, piekarnik i płyta gazowa - ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 29.03.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Wydaje mi się, że zamiast na markę warto patrzeć na parametry i wyniki testów którym poddawane są poszczególne urządzenia.. Sprzet mamy różny i właściwie-jak dotąd, odpukać - żadnej wtopy w zakupie nie zrobiliśmy - z jednym małym wyjątkiem - piekarnik kupiliśmy w IKEA (whirlpool) i neirównomiernie grzeje (np. ciasta są bardziej wyrosnięte z jednej strony, pizza nierownomiernie przypieczona itd.). Poza tym od roku mamy pralke whirlpool (pierze 6 x w tyg...) - działa super, od 3 lat czajnik bosch (poza kolorem identyczny jak siemens) - działa super, lodówkę z zamrażarką kupilismy rok temu - "bezfirmową" (o, przepraszam, firmy PKM - made in China) i jest rewelacyjna, lepsza niż dwuletni siemens którego przed nią używaliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 24.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 a ekspres do kawy do zabudowy? wie ktos które najlepsze? czym sie kierować? pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 24.10.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 a ekspres do kawy do zabudowy? wie ktos które najlepsze? czym sie kierować? pomóżcie! Nie no...jeszcze trochę i będzie czajnik do zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pike22 24.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 u mnie 2x BOSCHlodówka ( nie pamiętam modelu - 2 agregatowa wys ok 1.8m) - kilkanaście lat bezawaryjnej pracypralka z mniejszym stażem ale i tak dobre 5 lat (może 7) bezawaryjnej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 24.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Miele, mile widziane by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pike22 24.10.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 a ekspres do kawy do zabudowy? wie ktos które najlepsze? czym sie kierować? pomóżcie! nie wiem czy mają do zabudowy ale bdb ekspresy ciśnieniowe ma SAECO Italy (mają przedstawicielstwo w Polsce) , z racji wyk. zawodu użytkowałem ich kilka modeli przez długi czas - profesjonalne i mało awaryjne. Oczywiście trzeba taki sprzęt na bieżąco czyścić i odkamieniać o czym b. wiele osób z chwilą zaparzenia filiżanki kawy zapomina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortolin 24.10.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Bosch, ale ten prawdziwy , przez CH a nie H Poza tym Miele, robimy tez przymiarke do piekarnika i lodowki gorenje, ale to tylko ze wzgledu na design tej czarnej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 24.10.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 ...miele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 24.10.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 U nas jest lodówka Indesit i pralka Siemens. Na razie (od roku) bez żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebermen 24.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 My kupiliśmy sobie Whirlpoola : pralke, lodówke i mikrofalowke .Po przywiezieniu pralki ze sklepu do domu podłączyłem ją, żona włożyła pranie do bębna włączyła start i co ... i nic telefon do serwisu przyjechali po 2 dniach - do wymiany drzwiczki. Po pół roku zaczęła wariować np nabierała wody pełny bęben itp. jak wezwaliśmy serwis to ścierwo oczywiście działało picobelo. Po 5 latach uzywania wysiadł włącznik start/stop. Po 9 latach wysiadła całkiem - sprzedaliśmy. Lodówka działała ok ale po 4 latach odpadł uchwyt do otwierania zamrażalnika - sprzedaliśmy. Mikrofalówka - działa do dziś . Kupiliśmy nową pralke -Bosch - super. Kupiliśmy nową lodówke Samsung - po 8 miesiącach wysiadł agregat - czas oczekiwania na część 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 25.10.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Teraz w mieszkaniu użytkujemy pralkę Bosch - super działa, żadnych problemów, żadnych usterek; lodówkę Electrolux - jw. bez zastrzeżeń, lodówa cichutka nawet nie wiadomo kiedy sie włącza. Do nowego domu planujemy kupić sprzęt właśnie tych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 25.10.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Ja zamówiłem do siebie wszystko co mogłem w firmie TEKA. Niestety zmywarkę kupiłem Siemensa a lodówki jeszcze niemam.Pralki Whirpoola niepolecam bo mam taką z wsadem od góry i ciągle padają łożyska.Lodówkę mam arysto i jesteśmy mega zadowoleni, natomiast piekarnik mam ZAnussi i choć mam mało funkcji to placki piecze aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 25.10.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Wszystko co jest w kuchni tzn. lodówka z zamrażarką, płyta ceramiczna, piekarnik, zmywarka, okap mikrowela jest AEG. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSIN 25.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 pralka Whirlpool - jest Ok działa od 3 latlodówka Polar - nooo...prawie dobrze (jedna usterka, dośc głośna) nowa będzie Samsung lub Electroluxzmywarka Electrolux - i tu polecam w 100% (niezawodna na razie {3 lata} cichutka, dużo programów, bardzo ergonomiczny środek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawwoj 25.10.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 My mamy Amice. A zmywarkę Siemensa. Wszystko beż zarzutu i wygląda świetnie.Nie robiliśmy mikrofali w zabudowie a wsadziliśmy ją do szafki za zamykane drzwiczki. Oszczędność około 1 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 26.10.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 myślicie że używany miele powiedzmy roczny, jest lepszy niż nowy AEG czy coś w ten deseń? cenowo wychodzi wtedy podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 26.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 a ekspres do kawy do zabudowy? wie ktos które najlepsze? czym sie kierować? pomóżcie! Moje marzenie: http://www.siemens-agd.pl/Files/Siemens/Pl/pl/ProductFiles/ProductImages/BigImages/MCSA022600_TK68E570_def.jpg ...niestety koszt ~ 4.600,00 zł dyskwalifikuje go w przedbiegach, ale jest jeszcze Whirpool za ca. 1.350,00 zeta, Miele za ok. 7.000,00 zł, czy AEG/Elektrolux za +/- 2.500,00 PLN. Generalnie w takim sprzęcie sugerowałbym się stylizacją, dostępnością i warunkami serwisu, oraz ceną. W dalszej kolejności zwracałbym uwagę na funkcje: młynek do ziaren, woda zbiornik, czy bezpośredni pobór, zbiornik na mleko, itp., częstotliwość odkamieniania, czyszczenia (tabletki, płyny - dostępność i cena). Teraz użytkujemy AEG wolnostojący od 3 lat (cena zakupu coś ok. 3.500,00 zł) i do dzisiaj kawka pychotka (zwłaszcza "late" i "kapuczino") i odpukać na razie bez usterek, użytkowany przynajmniej 1x dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts