mdobra1 20.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Kupujemy dom o wartosci 200 000zł na kredyt. Czy podatek od Czynności cywiloprawnych 2% zapłacimy raz (PCC od pożyczki), dwa razy (od pozyczki, i od nabycia domu) czy trzy razy ( dodatkowo od ustanowienia hipoteki). Proszę, niech mi ktoś to wyjasni, bo pogubiłam się zupełnie.U notariusza dowiedziałam się że u niego płacę podatek w wysokosci 2% (plus jeszcze jakieś drobniejsze opłaty), a w banku że muszę zapłacić od udzielonej mi pozyczki równiez 2% - to jest ta sama opłata czy dwie różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 20.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Kupujemy dom o wartosci 200 000zł na kredyt. Czy podatek od Czynności cywiloprawnych 2% zapłacimy raz (PCC od pożyczki), dwa razy (od pozyczki, i od nabycia domu) czy trzy razy ( dodatkowo od ustanowienia hipoteki). Proszę, niech mi ktoś to wyjasni, bo pogubiłam się zupełnie. U notariusza dowiedziałam się że u niego płacę podatek w wysokosci 2% (plus jeszcze jakieś drobniejsze opłaty), a w banku że muszę zapłacić od udzielonej mi pozyczki równiez 2% - to jest ta sama opłata czy dwie różne? Od nabycia domu zaplacisz 2% od kwoty.Od kredytu za hipoteke zwykla i kaucyjna zaplacisz rowniez,ael bedzie to kilkanascie,moze kilkadziesiat zlotych(w naszym wyapadku bylo to kolo 30.00PLN).Oraz po raz trzeci zaplacisz od ustanowienia hipoteki i o ile sie nie myle jest to oplata stala w wysokosci 200.00PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdobra1 20.03.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A od pozyczki? w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 20.03.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A od pozyczki? w banku Jezeli bedzie hipoteczna to bedzie te kilkanascie,kilkadziesiat zlociszy za hipoteke zwykla i kaucyjna do zaplacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts