jolka009 20.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No właśnie - 6000zł życzy sobie mój wykonawca za szambo 10m3, betonowe z szybkozłączką (materiał + robocizna, koparka itp.) - dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 20.03.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pod Radomiem jest zagłębie wytwórni szamb , takie szambko mam za 2500 pln brutto z dowozem pod Piaseczno (wykop pod szambo we własnym zakresie). Wg mnie mozna miec o połowe taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Pod Radomiem jest zagłębie wytwórni szamb , takie szambko mam za 2500 pln brutto z dowozem pod Piaseczno (wykop pod szambo we własnym zakresie). Wg mnie mozna miec o połowe taniej masz atest do tego szamba?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.03.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No właśnie - 6000zł życzy sobie mój wykonawca za szambo 10m3, betonowe z szybkozłączką (materiał + robocizna, koparka itp.) - dużo czy mało? mogę polecić bardzo sprawną ekipę ta cena obejmuje również podłączenie do budynku?? ile masz mb tego doprowadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 21.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 atest - informacja producenta: Zbiorniki wykonywane są według projektu technicznego i posiadają atest o numerze : HK/W/0004/01/2004 oraz posiadają aprobatę techniczną z opisem produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 21.03.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 atest - informacja producenta: Zbiorniki wykonywane są według projektu technicznego i posiadają atest o numerze : HK/W/0004/01/2004 oraz posiadają aprobatę techniczną z opisem produktu. to jest atest PRODUCENTA musisz mieć jeszcze atest higieniczny PZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 21.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 WitamCzy musi być atest PZH. Znalazłem taki tekst na GazetaDom.pl: "Zbiorniki mogą być z tworzyw sztucznych, laminatów, betonowe i żelbetowe. Zawsze warto kupować takie, które mają Aprobatę Techniczną Instytutu Ochrony Środowiska (IOŚ) lub COBRTI INSTAL albo atest PZH lub inny dokument potwierdzający jakość i szczelność produktu. Lepiej też nie wykonywać zbiorników betonowych samodzielnie, chyba że mieszanka betonowa (klasy B20) będzie zawierała uszczelniacze, zostanie zagęszczona odpowiednim sprzętem i że zbiornik zostanie po wykonaniu solidnie uszczelniony z obu stron." Wynika z niego, że jeżeli producent wystawi deklarację o szczelności szamba to wystarczy. Niestety nie podają tam odnośnika do szczegółowych przepisów. Czy ty mógłbyś podać odnośnik do przepisów wymagających atest PZH dla szamb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 21.03.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Pod Radomiem jest zagłębie wytwórni szamb , takie szambko mam za 2500 pln brutto z dowozem pod Piaseczno (wykop pod szambo we własnym zakresie). Wg mnie mozna miec o połowe taniej Podaj jakieś namiary na wytwórcę szamb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 21.03.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Namiar poszedł na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.03.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ja też poproszę o namiar na radomskie szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 22.03.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ja w styczniu zapłaciłem 5200 za całość:- szambo betonowe 10 kubików z atestem 3000- montaż szamba i wykonanie przyłącza z domu 1200- rury zewnętrzne, jakieś kolanka, szybkozłączka, studzienka - 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 22.03.2007 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 No właśnie - 6000zł życzy sobie mój wykonawca za szambo 10m3, betonowe z szybkozłączką (materiał + robocizna, koparka itp.) - dużo czy mało? mogę polecić bardzo sprawną ekipę ta cena obejmuje również podłączenie do budynku?? ile masz mb tego doprowadzenia? to cena za WSZYTSKO (przywóz, koparka, montaż, plus wskaźnik poziomu, obsypanie żwirem...) doprowadzenia będzie pewnie ze 3mb, plus następne 3mb do płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 22.03.2007 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pod Radomiem jest zagłębie wytwórni szamb , takie szambko mam za 2500 pln brutto z dowozem pod Piaseczno (wykop pod szambo we własnym zakresie). Wg mnie mozna miec o połowe taniej to bardzo proszę o kontakt, ew. stronę www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 22.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 ja też poproszę o namiar na radomskie szamba Proszę bardzo : Urząd Miejski w Radomiu ul. Moniuszki Mogę też podać adresy kilku spółdzielni mieszkaniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 22.03.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 W projekcie mam szambo chcialam POS a teraz to sama nie wiem , tym bardziej ze w gminie mowia ze za 2 lata bedzie kanalizacja. Dlatego myslalam o wykonaniu szamba domowym sposobem, czyli kilka betonowych kregow w ziemi i tyle. Jednak czytam tutaj i ktos pisze ze nawet na szamba potrzebne sa atesty. A jak ja ich nie bede miala to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 22.03.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Zapytaj się gminy u mnie dopuszczalne są tylko szczelne i w dodatku tymczasowo do czasu zkanalizowania wsi. Póżniej obowiązek likwidacji szamba. Dlatego nie mam ochoty na warszawskie luksusy za 6000 pln -------------------------------------------------------------------------------- M@riusz_Radom - dobre - ubaw po pachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozena11 22.03.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witam jesli to szambo ma byc z firmy "SAłEXPOL" Pawła Sałkiewicza to stanowczo odradzam. Rzeczywiscie wszystkie atesty maja jego produkty ale tylko na papierze,w rzeczywistosci jest calkiem inaczej,jestem w posiadaniu takiego szamba od tej firmy i wiecej bylo znim problemow anizeli to wszytsko bylo warteSzambo jak przeciekalo to nadal przecieka mimo skladanej reklamacjiWlasciciel firmy to zwykly KANCIARZ BOZENA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz ST 22.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Potwierdzam że to ta firma , czy ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia Podobne ceny są w innych firmach z pod Radomia , jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia to prosimy o uwagi. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=911893&highlight=#911893 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56039&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 17.04.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Gdyby szukał szamba ktoś z okolicy Lublina mogę polecić . Szambo szczelne, z atestem, 10 m cena- ok. 4,5 tysiąca. Wykop i przywóz we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 18.04.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No właśnie - 6000zł życzy sobie mój wykonawca za szambo 10m3, betonowe z szybkozłączką (materiał + robocizna, koparka itp.) - dużo czy mało? Nie wierz w to że np. to z Radomia wyjdzie Ci taniej. Ja też dałam się na to nabrać, z Radomia a może ze Śląska. Samo szambo kosztuje ok.2500, ale dolicz do tego transport, wykop, rozładunek. Tak tak rozładunek, bo np. niektórzy z Radomia przywożą ale samochodem bez HDS-u i zdjęcie jest w twojej gestii Ja np. za samą rurę z szybkozłączką zapłaciłam 1500zł. W sumie wyszło mi 5800. Więc Twoja cena nie wydaje mi się taka zła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts