Romek21 20.03.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 WITAM WSZYSTKICH BUDUJE DOM Z YTONGA GR. 36.5 CM .CZY WARTO GO JESZCZE DOCIEPLIC. KRążA NA TEN TEMAT RóżNE OPINIE. POMOżCIE. POZDRAWIAM[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 21.03.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Po to kupiłeś Ytonga 36,5 żeby go nie ocieplać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djbobo 22.03.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Mam sciane jednowarstwowa z BK 42CM i nie mam zamiaru tego ocieplac , mysle ze nie warto.Jak zimy beda takie jak ostatnia to tym bardziej nie oplaca sie ocieplac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soch 23.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kupiłem Ytong 40cm, nie będę ocieplać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 23.03.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 tez mam ten problem,zmienilem sciane trojwarstwowa na jednowarstwowa i zastanawiam sie czy 36 cm wystarczy..wg kierownika budowy tak,ale troche sie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 24.03.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 mieszkam od 5 lat w budynku z ytonga 36,5 cm i jest OKściany z ytonga o takiej grubości to ściany jednowarstwowe, gdybyś chciał docieplać trzeba by było budować z cieńszego ytonga klasy 600 ( a najlepiej z jakiegoś tańszego betonu komórkowego ) i dać tyle ocieplenia aby punkt rosy wypadł w ociepleniubudowanie ściany 36,5 z dociepleniem mija się z celem, współczynnik przenikania ściany jednowarstowej z ytonga 400 jest dość dobry 0,29ocieplając cienką warstwą ryzykujemy zbieranie się wilgoci pomiędzy dociepleniem, z murem, a docieplając grubą warstwą otrzymujemy ścianę bardzo grubą i bardzo bardzo drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 24.03.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 nie ma zadnego powodu, zby docieplac sciane wykonana z materialu przeznaczonego do realizacji sciany 1W. spelniaja one wymagania nakladane na taka sciane. jesli ktos nie ufa w 1W, powinien wykonac sciane 2W lub 3W z odpowiednio dobranym dociepleniem. mieszanie dwoch powyzszych technologi jest skrajnie kosztotworcze i nie przyniesie znaczacych efektow w postaci oszczednosci na ogrzewaniu. znacznie lepiej jest zainwestowac srodki w cieplejsze okna i docieplenie dachu. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 29.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Widzę, że trafiłam na fachowców. Pomóżcie mi roztrzygnąć problem. Chcę budować z porothermu 44 ( bo taki akurat mam) i zrobić elewację z piaskowca na całym budynku. Piaskowiec- to okładzina o grubości około 4 cm, będzie kładziony na klej. Tak poradziła mi firma wykonawcza. Czy ściana zrobiona w ten sposób nie będzie za zimna?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.04.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 goha, jesli wykonawcy prawidlowo wymuruja sciane, to nie potrzebujesz docieplenia. przede wszystkim zastosuj cieplochronna zaprawwe - jest drozsza od tradycyjnej, ale nie jest to roznica nie do przejscia.zrwacaj tez baczna uwage (a kierownik bud. przede wszystkim) czy zaprawa jest rozprowadzana na calej powierzchni pustaka. przy tej szerkosci niestety czasem chlopaki chca oszczedzic na czasie, i tego nie robia .... pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 11.04.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Dzięki Jacku.Pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktyka 12.04.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Nie ma co ociepalać bo jest cieplutko:) - mieszkam w Ytongu jednowarstwowym ifaktycznie nic więcj nie trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts