wlowik 20.03.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ... No właśnie... Zapłaciłem dzisiaj podatek dochodowy od działalności gospodarczej, tak mniej wiecej za cały rok z góry. Tak wyszło... Ale dlaczego czuję się jak ostatnia du..a, matołek, kretyn, porąbany przygłup, idiota ? Przecież powinienem się cieszyć, że mam to z głowy, że uczciwie finansuję działalność Państwa, że nie żyję w tym Kraju "na krzywy ryj". ... Państwo dba o mnie. Zapewnia mi ochronę przed bezprawiem , bezpłatną opiekę zdrowotną, bezpłatną naukę moim dzieciom, dostęp do wygodnych dróg i komunikacji...Opiekuje się moim funduszem emerytalnym bym na starość żył godnie, administruje sprawnie i tanio... No, a to kosztuje... ... Tylko, do cholery, dlaczego nie potrafiło złapać tych, co mnie okradli już z 15 razy ? W zasadzie, to żadna sprawa zgłoszona Policji (Państwu) nie doprowadziła do wykrycia sprawców... Dopiero jak zatrudniłem i płacę ochronie to mam spokój. Tylko, czemu płacę dwa razy ? ... Czemu muszę czekać drugi rok na protezę górnej szczęki ? Zaniedbałem ? No, fakt, nie miałem czasu czekać pół dnia w kolejce, by zapisać się na przyszły miesiąc do stomatologa... Ale dlaczego dolną szczękę będę mógł protezować dopiero za 5 lat ? No i, do ku..wy nędzy, dlaczego z synem chodzę do prywatnego lekarza ? Dlaczego sam byłem tam 10 lat temu ? ... Po jaki gwint muszę dziecku kupować mundurek ? Czemu podręczników nie ma w szkole ? Czemu w szkole właściwie niczego nie ma ? Bezpłatne ? To dlaczego tyle mnie to kosztuje ? ... Dlaczego już piąty raz naprawiam zawieszenie w 5-cio letnim samochodzie ? Lubię to, czy jak ? Drogi nie remontowano od 30 lat, to się nazywa dbałość ? To Państwo w ogóle nie wie, że ja jestem. Od 10 lat nie zrobiło żadnej drogi w okolicy mego domu. ...A emerytura ? Właśnie Państwo daje mi do zrozumienia, że nie będzie go stać na to bym żył godnie. Że, jak mu się nie spodobam, to mi zabierze nawet to, czego mi nie dało... Dlaczego chce mi oddawać przez 5 lat połowę tego co brało przez 40 lat ? Państwo dba o mnie ograniczając prędkość na drogach, których nie potrafiło wyremontować, dba abym się nie utopił żądając patentu Kapitana Żeglugi Wielkiej kiedy chcę popływać łódką po morzu, dba, abym miał piękne widoki budując autostrady (shit!) przez rezerwaty przyrody, dba o moją pamięć stawiając pomniki Opatrzności, dba o wszystko... Tylko, czy ja chcę takiej dbałości ? Dlaczego, ku..... , płacę za to tyle razy ? Jak tylko coś uciułam, to zaraz "oddaj to !" A ja , głupek, oddaję... Bo takie mam Państwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 20.03.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 1. Mogłeś zapłacić do 30-04-2007 nawet jak teraz składałeś zeznanie.2. Od podatku odliczyłeś składki na ubezpieczenie zdrowotne więc z podatku nie opłaca się (co do zasady) służby zdrowia.3. Odliczyłeś też składki na ubezpieczenie społeczne więc z podatku (też co do zasady) nie opłaca się twojej emerytury w przyszłości - no częściowo.4. Postaraj się legalnie płacić mniej - pomogą ci doradcy.5. Masz rację co do większości wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.03.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mozesz sobie np. kupic auto z paką zeby zdjąć Vat jakbys sie uparł na Toyote ....to se poczekasz tak z 8 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.03.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A tak w zasadzie, czyli dokładniej prawie całkowicie, o już całkiem dokładnie to w 100% masz rację. Tylko jeszcze dorzuć parę groszy na ten wyrok z Trybunału w Sztrasburgu na Kobietę która straciła wzrok, i bądź przygotowany, że w przyszłym roku to zapłacimy za Rospudę. A tak to wszystko w porządku. Przecież słyszałeś, że to TANIE PAAŃSTWO jest. No nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ... A ja , głupek, oddaję... U wrót mego Urzędu Skarbowego stoją dwa filary. Na jednym napis: PODZIEL SIĘ DOCHODEM Z PAŃSTWEM I NARODEM a na drugim: PŁACĄC ZA SIEBIE PŁACISZ DLA SIEBIE To chyba takich jak ty ta hasła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kulpinska 21.03.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 A tak w zasadzie, czyli dokładniej prawie całkowicie, o już całkiem dokładnie to w 100% masz rację. Tylko jeszcze dorzuć parę groszy na ten wyrok z Trybunału w Sztrasburgu na Kobietę która straciła wzrok, i bądź przygotowany, że w przyszłym roku to zapłacimy za Rospudę. A tak to wszystko w porządku. Przecież słyszałeś, że to TANIE PAAŃSTWO jest. No nie? Calkowicie sie zgadzam. Nie licze juz sprzetu fotograficznego za 60 patoli do fotografowania Kaczek i jakichstam nowych limuzyn do wozenia ich kuperkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 21.03.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 I dofinansowania budowy domow dla milcjantow Na to tez placimy Pozdrowienia dla pewnej kolezanki z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 21.03.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 I dofinansowania budowy domow dla milcjantow Na to tez placimy Pozdrowienia dla pewnej kolezanki z tego forum I sie przylacze do tych pozdrowien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.03.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 qrcze, że do mnie nie chce nikt dopłacać Znaczy taki jeden się znalazł, ale on robi to chyba z własnej woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.03.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 2. Od podatku odliczyłeś składki na ubezpieczenie zdrowotne więc z podatku nie opłaca się (co do zasady) służby zdrowia. 3. Odliczyłeś też składki na ubezpieczenie społeczne więc z podatku (też co do zasady) nie opłaca się twojej emerytury w przyszłości - no częściowo. Nie wiem czy dla autora wątku ma znaczenie do jakiej instytucji należy konto na które wpłaca dany PODATEK. Dle mnie osobiście nie ma to znczenia a suma tych wpłat MA. I chyba jest za duza w stosunku do tego co jestem w stanie zarobić. Ale ja wiem oni chca mnie (nas) wykończyć przed emerytura wtedy problem wypłat bedzie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 21.03.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 A tak w zasadzie, czyli dokładniej prawie całkowicie, o już całkiem dokładnie to w 100% masz rację. Tylko jeszcze dorzuć parę groszy na ten wyrok z Trybunału w Sztrasburgu na Kobietę która straciła wzrok, i bądź przygotowany, że w przyszłym roku to zapłacimy za Rospudę. A tak to wszystko w porządku. Przecież słyszałeś, że to TANIE PAAŃSTWO jest. No nie? tak, tak, teraz biednemu dziecku (jak ktoś widział zdjęcie, to sliczna 6 letnia dziwczynka) przez całe życie bedą wypominać że powinna byc wyskrobana, dziecko będzie żyło z taką matką której głowne marzenie było zabic dziecko, a ludzie mówić że w imię "TANIEGO PAŃSTWA" nie powinna zyć..., jeden z sędziów podaje za dzisiejszą rzeczpospolitą powiedział że zgodnie z wyrokiem ta 6 letnia dziewczynka nie ma prawa żyć...., no to pięknie Tomku szanujesz prawa człowieka....., może pomyśl i popatrz na to śliczne dziecko.... czy warto go wplątywac w dywagacje podatkowe..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 21.03.2007 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 1. Mogłeś zapłacić do 30-04-2007 ... 2. Od podatku odliczyłeś składki na ubezpieczenie zdrowotne... 3. Odliczyłeś też składki na ubezpieczenie społeczne ... 4. Postaraj się legalnie płacić mniej - pomogą ci doradcy. 5. Masz rację co do większości wypowiedzi. ...ad 1. - nie mogłem. Podatek jest "z góry " za 2007... płatne do 20-go. ...ad.2. - tak, czy siak, zapłacić musiałem... ...ad.3. - ZUS, to inna bajka, zabuliłem do 15-tego. Wszyscy wiemy, że ZUS niczego nie ma, i kasę bierze z podatków. ...ad.4. - staram się. Księgowość prowadzi profesjonalista, ale z dokumentów ode mnie nie zależnych tak wyszło, bo nie mogło wyjść inaczej. ...ad.5. - dziękuję. Rację odczuwam wobec wszystkich wypowiedzi, a nawet tych, których nie wymieniłem (z lenistwa, sory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 21.03.2007 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Mozesz sobie np. kupic auto z paką zeby zdjąć Vat jakbys sie uparł na Toyote ....to se poczekasz tak z 8 miesięcy ... Zapłaciłem podatek ! Nie mam już nawet na pakę autek... Nie mówiąc o wacie... ...To był podatek od dochodu, którego nie osiągnę w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 21.03.2007 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 U wrót mego Urzędu Skarbowego stoją dwa filary. Na jednym napis: PODZIEL SIĘ DOCHODEM Z PAŃSTWEM I NARODEM a na drugim: PŁACĄC ZA SIEBIE PŁACISZ DLA SIEBIE To chyba takich jak ty ta hasła... ...I z czego się śmiejesz ? Z tego, że nie ukryłem dochodu ? Bo jak uczciwy, to głupi ? Niestety, tak się czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 21.03.2007 23:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 U wrót mego Urzędu Skarbowego stoją dwa filary. Na jednym napis: PODZIEL SIĘ DOCHODEM Z PAŃSTWEM I NARODEM a na drugim: PŁACĄC ZA SIEBIE PŁACISZ DLA SIEBIE To chyba takich jak ty ta hasła... ...I z czego się śmiejesz ? Z tego, że nie ukryłem dochodu ? Bo jak uczciwy, to głupi ? Niestety, tak się czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.03.2007 00:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 I dofinansowania budowy domow dla milcjantow Na to tez placimy Banialuki jakieś... Milicjanci skończyli się w 89 roku. Teraz są Policjanci, a tym, jakoś nie widziałem, by ktoś coś dofinansowywał . Mundurówka i fundusz remontowy, to taka łacha, żeby chciało im się ścigać kogokolwiek za te 1500 zł netto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.03.2007 00:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 A tak w zasadzie ... to TANIE PAAŃSTWO jest. No nie? Tanie to Ono jest dla Państwa... Prawko jazdy wymień, bo cię ukarzą grzywną (w zasadzie, to mogą skoczyć na pukiel) - wymiana 100 zł. Dowód osobisty muszisz mieć nowy (już znowu stary!) - wymiana 100 zł. Paszport ma nowy wzór i musisz wymienić - 300 zł. Tablice rejestracyjne musisz mieć nowe - 150 zł. Książeczka RUM, za stara (3 lata) - wymień za 5 zł. Pracownik Ci zachoruje - płać mu chorobowe (a po ch..j jest ZUS?), zapił ? Płać urlopowe. Zachorowałeś ? Sam se płać. Okradli Cię ? A potrafisz wskazać sprawcę ? A masz dowody ? To go se złap... To po co mi to Państwo ? Żeby mi dyktować gdzie wyrzucić pieniądze ? To jest jak kradzież, jak "zmuszanie do niewłaściwego rozporządzania własnym majątkiem"... Po to mi ONO, bym miał się za kogo wstydzić ? No to się wstydzę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 22.03.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Banialuki jakieś... Milicjanci skończyli się w 89 roku. Teraz są Policjanci, a tym, jakoś nie widziałem, by ktoś coś dofinansowywał . Pewne przywileje nadal po staremu ... tu masz: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=89342 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba7207 27.03.2007 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Niedługo trzeba będzie płacić za "rześkie powietrze". W sumie to nie dziwię się, że ludzie uciekają za granicę. I nikt mi nie wmówi, że są to nieudacznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.03.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 To po co mi to Państwo ? No tak - anarchista... Seba za rześkie powietrze już się płaci, chciałabym zauważyć. To się nazywa taksa klimatyczna i na szczęście płacą ją tylko odwiedzający kurort. Ale kto wie... może już wkrótce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts