Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 649
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Marcin z Machowina ?:lol:

ja też tam mieszkam :lol:

witam Ziomala :lol:

w którym miejscu się budujesz?

Jadąc od słupska w strone ustki za mostem w bydlinie w prawo i od tej krzyżówki równe 2km po prawej stronie. oceń zdjęcia w moim DB to skojarzysz.

A wy gdzie, dokładnie?

Marcin z Machowina ?:lol:

ja też tam mieszkam :lol:

witam Ziomala :lol:

w którym miejscu się budujesz?

Jadąc od słupska w strone ustki za mostem w bydlinie w prawo i od tej krzyżówki równe 2km po prawej stronie. oceń zdjęcia w moim DB to skojarzysz.

A wy gdzie, dokładnie?

chyba kojarzę, teraz macie juz "chudziaka'?

my się budujemy w centrum :wink: , na przeciwko boiska

• 2 weeks później...
Witajcie buduje sie w Grabnie pod Ustka mam juz wyjechane pod ukladanie wiezby(dekarze maja wejsc 19-04-2010), bylbym wdzieczny za namiary do konkretnego elektryka nad ktorym nie musze stac caly dzien i pilnowac albo szukac go tygodniami jak juz zacznie i "zaskoczy" na razie mam kandydata liczy wstepnie 35zl/punkt(u mnie ok.150punktow)ale czesto go widuje z menelkami i to mnie zastanawia zapytam sie go o osiagniecia ostatniego roku jak ludziska beda zadowoleni to kto wie ale wolalbym jakiegos bez towarzystwa tych ochlajpusow no i obserujac forum nabieram przekonania ze da sie za 30zl/punkt znalezc oczywiscie bez materialu.A wy gdzie material kupowaliscie(kable i reszta)?Potrzebuje rownierz hydraulika i tynkarzy ale dobrych i uczciwych(jesli jeszcze istnieja).Tak w kwestii informacyjnej moze komus to pomoze nie bierzcie do pracy ludzi ktorzy "juz za komuny bloki stawiali" i te dalej stoja.Ja takich wlasnie murarzy wzialem z lenistwa od sasiedniego inwestora,zero pojecia o czytaniu projektu,amatorskie bledy w odleglosciach czegokolwiek od czegokolwiek jedyna pociecha to ze robia na prawde szybko i nie gina jak juz piwo wypija ale trzeba pilnowac niestety jak i co robia.Mialo byc tez taniej jak firma budowlana a nie bedzie wiec po co ryzykowac ale to dla innych bo ja juz z nimi dokoncze,niech poprawia co sp......lili.Pozdrawiam i namawiam do wpisow kazdy jest pouczajacy i ciekawy na swoj sposob.

Ja polecam Ci okna na profilach aluplasta fabryka w Elblągu, ale dowożą na miejsce i ointują, maja bardzo konkurencyjną cene tzn w fabryce sa droższe ale pan który mi załatwiał i montował ma duży upust i sam narzuca sobie marże, pamiętam że okno balkonowe kosztowało 350zł wiem , że to było taniutko na okienka czekałam ok 1,5 tygodnia a montowane były dwa dni, na porawde polecam to numer 667880753

Cześć.

Mieszkamy niedaleko Ciebie, czytam Twój post i myślę, że mogę polecić Ci chłopaków od tynków i wykończeń- u mnie robili- naprawdę sprawni i operatywni i nie trzeba ich pilnować. Szef nazywa się Marek i złapiesz go pod nr 693325759- pozwolił mi ten nr podać publicznie. Jeśli chodzi o elektrykę- mi robił ojciec ale jak raz skończyły mu się uprawnienia... Hydraulik? temat drażliwy. Nie polecam Pana Jana P. koło Ciebie buduje się jego syn- pan Janek jeździ białym passatem combi- unikaj- nierzetelny, niekompetentny, niesłowny. Poprawki po tymże panu robił mi Tomasz Kocyło- polecony na tym forum- numer mogę podać na priv. Pozdrawiam

Witam wszystkich:

do Marcin Cetera ...."studniarza na gwalt"...-a kto kogo ma grac?-he he he

do beti,kris,mimi-super ze jest jakis odzew miejscowych,numer do pana Marka spisalem,szkoda ze tacie "wyszly" papiery ale mam namiar na dobra mala firme od znajomka moze cos sie z tego urodzi,ten do pana Tomasza Kocylo poprosze ale tylko wtedy jesli jestescie z niego w 100% zadowoleni,jesli chodzi o ludzi budujacych sie w okolo to znam tylko 4 osoby osobiscie reszty w ogole nie kojarze co trzeba bedzie nadrobic.bardzo martwi mnie Twoj podpis o wzajemnym sie wykanczaniu-juz sie boje ale dzieki wielkie za wszelkie wskazowki

do stukpuk-tych Romanowskich to juz wczesniej gdzies polecasz wiec chyba jakies profity z tego zbierasz(licze na Twoje poczucie humoru ktorego tak wiele uzywasz w swym ciekawym dzienniku) a propos na tych rowerowych dawcow czesci to ja juz tu od 13-tu lat tez sie napatrzylem.pozdrawiam dzieki za pomoc(odzew)

Siedzac na (d...) krzesle w domu zapytalem o oferte wykonania ogrzewania w podlodze pewna slupska firme,dostalem odpowiedz ze taka impreza kosztuje 90zl/m2(swoja droga pierwszy raz slysze za m2) z materialem oczywiscie a to oznacza:

-wykonanie projektu calej instalacji,nawet jesli w czasie prac wyjdzie drobna zmiana bedzie to ujete w projekcie czyli wiem teoretycznie gdzie co i jak przebiega

-ulozenie calego przewidzianej przeze mnie grubosci styropianu(jedyne co ja dostarcze)

-folia alu

-rury,zlaczki

-listwy mocowania

-dylatacje

-rozdzielacze,szafki

-napelnienie i proba szczelnosci.

Moze jakies komentarze lub lepsze oferty z waszej strony?Pozdrawiam i do uslyszenia.Jeszcze raz wielkie dzieki wszystkim.