grabnianin 17.04.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam,sluchajcie grupo slupska w wyniku nie przewidzianych i ciezkich do zaakceptowania przeze mnie roznic zdan rozstalem sie dzis z "MURARZAMI" aby uniknac kolejnych podstawowych bledow podczas stawiania mojego domu.Jesli ktos z Was ma jakis zgrany uczciwy zespol do postawienia na nowo kolumny pod daszkiem nad wejsciem do domu,zrobienia tarasu 5,5m/4m(obmurowanie z bloczkow,zalanie betonem),wykonania wejscia(schodow)do budynku i pozniej scianek na pietrze po wykonaniu dachu to dajcie bardzo prosze namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.04.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Popytam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 17.04.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dzieki stukpuk,a propos czy Ty nie robisz w tych tematach?A moze to byla wykonczeniowka juz nie pamietam dokladnie,wybacz glosno mysle tylko ale dzieki za szybka reakcje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.04.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Dzieki stukpuk,a propos czy Ty nie robisz w tych tematach?A moze to byla wykonczeniowka juz nie pamietam dokladnie,wybacz glosno mysle tylko ale dzieki za szybka reakcje.Pozdrawiam. Ojciec ma małą firmę budowlaną i od małego dorabiałem u ojca po budowach. Taki samouczek bardziej ze mnie,od ław fundamentowych po wykończeniówkę. Ale teraz szukam czegoś legalnego...... hhehehheee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 17.04.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Legalnie to ja chyba moglbym sie z Toba tylko bronia napic po robocie(pracy)sam rozumiesz jak sie kapital "zwozi" to on malo chyba legalny.To nie chodzi o to by ktos mial dyplomy mistrzowskie itd. ale zeby logicznie myslal podczas roboty i projekt(rysunek) czytal jak sie nalezy."MURARZE" mi kolumne betonowa wylali jakies 20cm dalej po czym dzwigiem przestawili ja z lawa na niby swoje miejsce nie trzymajac sie wymiaru tym razem "od fundamentu"przodu budynku tu im sie o 8cm omskla i mnie juz h...j strzelil bo albo dom budujemy albo kurnik.Ale sie wyzalilem troche mi lzej.Budowanie na odlegosc ma jeden plus ze oceniamy postepy wedlug zdjec i ja wlasnie na zdjeciach zobaczylem ze z kolumna cos nie halo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Wiem co to znaczy budować na odległośc, hhehehehehee Projekt wybierała żona jak byłem w Holandii, a potem ksero przysłała i przez telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 17.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 A z drogi widać twoją budowę, bo często budowalismy w Ustce lub Wodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 17.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Z drogi nie widac bo ja buduje jak do Ustki jedziesz to na tym osiedlu po lewej z tylu blisko wiejskiego boiska,troche dalej od drogi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta.W 18.04.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 do Karisa a do czego potrzebny jest Ci architekt? tylko do adaptacji czy do sporządzenia nowego projektu? bo ja kupiłam projekt gotowy i tylko go adoptowałam według własnych potrzeb. a dokładniej mój kier. budowy mi go adaptował i za jego wskazówkami sama załatwiałam pozwolenie na budowę. wyszło o wiele taniej chociaż pewnie trochę dłużej niż firma by Ci załatwiała, ale dużo kasy zaoszczędziłam. w swoim projekcie zmieniłam kilka ścianek, okna, usunełam 1 łazienke itp i kąt nachylenia dachu. byłam u 3 architektów i ceny jakie mi podali za takie przeróbki to ok 5-7 tyś. a mój kier.bud zrobił mi te przeróbki znacznie taniej i jak już wspomniałam za jego pośrednictwem załatwiłam sobie pozwolenie na budowę. ostrzegam troche było tego latania, ale jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem to na priv moge dać Ci namiary na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qradek 18.04.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witajcie, Chętnie przyjmę dużą ilość drobnego gruzu z okolicy (potrzebuję na utwardzenie drogi). Jeśli wiedzielibyście, że ktoś chce się pozbyć się nadmiaru, będę wdzięczny za info (forum lub PW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grabnianin 18.04.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Szukam kogos do wykonania ogrodzenia z przodu budynku murowane slupy(kamien,klinkier)reszta kute przesla najlepiej cynkowane do tego furtka i brama przesowna.moze Pan Marek Janczarski(kowal)macie jakies doswiadczenie,inne propozycje.Dalej szukam hydraulika(do porownania oferty),elektryka(ok.150 punktow). ja potrzebuje ziemie z wykopow moze byc troche gruzu w niej ale nie zawiele,Grabno pod Ustka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 19.04.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Szukam kogos do wykonania ogrodzenia z przodu budynku murowane slupy(kamien,klinkier)reszta kute przesla najlepiej cynkowane do tego furtka i brama przesowna.moze Pan Marek Janczarski(kowal)macie jakies doswiadczenie,inne propozycje.Dalej szukam hydraulika(do porownania oferty),elektryka(ok.150 punktow). ja potrzebuje ziemie z wykopow moze byc troche gruzu w niej ale nie zawiele,Grabno pod Ustka. Znam fajnego elektryka z Ustki,ale zaraz mnie o reklamę posądzicie......hehehhehehee Tak to jest jak się w Ustce i Wodnicy 6 lat pracowało..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karis 20.04.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Będę wdzięczny jeżeli Edyto W prześlesz mi namiary na priv. Ja poszukuję architekta do adaptacji projektu . Objeżdziłem paru architektów i te ceny tak jak mówiłaś to 5000-7000 zł. Ile płaciłaś za adaptację swojegom domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.04.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 k sie ceny w pół roku zmieniły? ja we wrześniu zapłaciłem 2800. Miałem sporo zmian. Teraz mój ojciec robi u innej Pani i jeśli dobrze pamietam płaci 3500. Wiec ceny w okolicy 5000 to szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 20.04.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Pytanie do mieszkańców Machowina - Bydlina. Skąd macie internet? Zakładając że nie ma podłączenia przewodowego do TP-sy. Do wszystkich, jest Ktoś kto kożysta z internetu "satelitarnego" z neostrady lub polsatu? jak to sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karis 23.04.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Do Marcin Cetera możesz przesłać mi na priv namiary na tego architekta co robił Tobie zmiany. Cena 2800 wydaje się bardzo rozsądną kwotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 23.04.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Pytanie do mieszkańców Machowina - Bydlina. Skąd macie internet? Zakładając że nie ma podłączenia przewodowego do TP-sy. Do wszystkich, jest Ktoś kto kożysta z internetu "satelitarnego" z neostrady lub polsatu? jak to sie sprawuje? Marcin my internet mamy z Orange i nie narzekamy, może nie jest jakiś super szybki, ale na forum da się napisać posta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 23.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Marcin my internet mamy z Orange i nie narzekamy, może nie jest jakiś super szybki, ale na forum da się napisać posta;) Nie szukam internetu do ściągania plików raczej do płynnego przeglądania stron. Tyle że z Orange to nie wiem czy wypali bo żona ma tel. w orange i ma problem z zasięgiem na działce, ja mam w plusie i jest ok więc może w plus mym zainwestował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 28.04.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Widzę , że Słupsk - Kobylnica rozkręcili się Witam dawno tu nie zaglądałem , praca , praca ,praca ,praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristos76 30.04.2010 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Nie szukam internetu do ściągania plików raczej do płynnego przeglądania stron. Tyle że z Orange to nie wiem czy wypali bo żona ma tel. w orange i ma problem z zasięgiem na działce, ja mam w plusie i jest ok więc może w plus mym zainwestował Cześć Marcin. Tu Mąż Beaty znaczy się Krystian z Machowina. Odnośnie netu, to wcześniej mieliśmy i Plusa i kicha z wodą- przebimbałem z nimi 2 lata i cześć- czołem. Można Neostradę ( jest światłowód), my mamy Orange CDMA- dawne wojskowe częstotliwości Centertela- daje radę- czasem bujnie sie do ok 2MB, ale czasem- 512 i okolice to norma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts