HenoK 06.02.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Oczywiście, projekt Tyberiusz z Domeny : http://www.wybieramydom.pl/projekty_domow/3202-tyberiusz.html Dla ułatwienia życia wprowadziliśmy kilka zmian: zrezygnowaliśmy z 2 balkonów od strony wejścia i od ogrodu, okna na piętrze będą proste bez łuków, schody wejsciowe i taras prostokątne (bez zaokragleń i murków), materiał suporex, dach z dachówki ceramicznej (chyba). Aż taki dziwoląg to chyba nie jest.... pozdrawiam Tutaj lepiej się prezentuje : http://www.extradom.pl/projekt-domu-TYBERIUSZ-ID-4009.html Projekt nie należy do najprostszych, zwłaszcza dach dosyć skomplikowany, to jednak nie uzasadnia aż tak wysokiej ceny. Rozumiem, że dom jest bez podpiwniczenia ? Jakie warunki gruntowe (z tego co pamiętam na Waszym terenie może z tym być różnie ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Espa 06.02.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witam, budujemy bez piwnicy, co do gruntów to specjalnie się na tym nie znam, ale inni mówią, że jest przyzwoicie, nie ma gliny, sporo piachu, z wodą nie powinno być przykrych niespodzianek. W kazdym razie przy rozmowie z wykonawcą grunt nie był omawiany w kategorii problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gati32 06.02.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 stukpukchyba widziałam twój dom, chodzę tam na spacery z synem, to od wodnej w lewo i obok takiego domu stan otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gati32 06.02.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Wczoraj wieczorem mieliśmy spotkanie z kolejnym szefem eikpy i...zwalił nas w z nóg.....Dokłada wycena z poszczególnymi etapami będzie za ok. tydzień, ale teraz orientacyjnie, po przejrzeniu projektu, zastrzelił nas kwotą ok.600zł za m2 powierzchni zabodowy. Wg projektu 150m2 - czyli 90.000 za SSO! Najgorsze jest to, że pan wzbudził zaufanie, jest z polecenia, i chętnie bym go zatrudniła, ale niestety ...kasa...kasa...kasa... ...life is brutal ...szukamy dalej.... Cena bardzo wysoka, a i z tym poleceniem różnie bywa. My znaleźliśmy ekipę, którą sprawdziliśmy jak się wydawało dokładnie, pojechaliśmy do ludzi, którym budowali, polecali bardzo. A my współpracę przypłaciliśmy prawie wylewem. Nie wzieliśmy pod uwagę tego, że w ekipie zmieniła się połowa załogi na kompletnych partaczy. Zrezygnowali tuż przed dachem, całe szczęście bo zmarnowaliby cały materiał. To było w listopadzie i gorączkowo szukaliśmy ekipy do zamknięcia stanu surowego. Znaleźliśmy przejeżdzając przez Kobylnicę taką grupę, z którą zostaniemy już do końca. Stawki są przeciętne a wykonanie, aż miło popatrzeć. Dokładni, dopracują każdy szczegół, a i doradzą jak mamy jakieś wątpliwości. Życzę każdemu inwestorowi takich wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 06.02.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 stukpuk chyba widziałam twój dom, chodzę tam na spacery z synem, to od wodnej w lewo i obok takiego domu stan otwarty? Nasz stoi zaraz za tą hurtownią lodów i mrożonek. Ten pierwszy to sąsiada z drugiej działki, nasz jest na czwartej ostatniej i wygląda teraz tak: http://images46.fotosik.pl/58/2037b70fdd248e53.jpg Zapraszam kiedyś na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 07.02.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 stukpuk chyba widziałam twój dom, chodzę tam na spacery z synem, to od wodnej w lewo i obok takiego domu stan otwarty? Nasz stoi zaraz za tą hurtownią lodów i mrożonek. Ten pierwszy to sąsiada z drugiej działki, nasz jest na czwartej ostatniej i wygląda teraz tak: http://images46.fotosik.pl/58/2037b70fdd248e53.jpg Zapraszam kiedyś na kawę stukpuk mam pytanko-jak ten Wasz projekt się nazywa, bo bardzo podobny do naszego-my budujemy codziennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 07.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 To jest Tymek z pracowni horyzont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 12.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 I znów cisza w regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 12.02.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 I znów cisza w regionie Pewnie się śniegu przestraszyli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Espa 13.02.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ja to siedzę cicho, bo jeszcze jestem "zamurowana" ostatnia ofertą wykonawcy w dodatku dzisiaj ma nam przedstawić konkretny kosztorys, więc tym bardziej się nie wychylam...no i jeszcze piątek 13-go Na poniedziałek jesteśmy umówieni z kolejnym fachmenem i zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie omieszkam się podzielić newsami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 15.02.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących ze Słupska i okolic My budujemy w Bydlinie, jak narazie jest stan zero, ale czekamy na wiosne i jedziemy dalej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.02.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących ze Słupska i okolic My budujemy w Bydlinie, jak narazie jest stan zero, ale czekamy na wiosne i jedziemy dalej. Pozdrawiam. Osiedle "Złoty Potok" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.02.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących ze Słupska i okolic My budujemy w Bydlinie, jak narazie jest stan zero, ale czekamy na wiosne i jedziemy dalej. Pozdrawiam. Osiedle "Złoty Potok" ? Tak się nazywa to nowe osiedle?To po prawej stronie jak sie wypada z Bydlina na Ustke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.02.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących ze Słupska i okolic My budujemy w Bydlinie, jak narazie jest stan zero, ale czekamy na wiosne i jedziemy dalej. Pozdrawiam. Osiedle "Złoty Potok" ? Tak się nazywa to nowe osiedle?To po prawej stronie jak sie wypada z Bydlina na Ustke?? Zobacz tutaj : http://www.slupsk.ug.gov.pl/pliki/slupsk/File/inwestycje/karta_krepa_bydlino.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 15.02.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam wszystkich budujących ze Słupska i okolic My budujemy w Bydlinie, jak narazie jest stan zero, ale czekamy na wiosne i jedziemy dalej. Pozdrawiam. Osiedle "Złoty Potok" ? Tak się nazywa to nowe osiedle?To po prawej stronie jak sie wypada z Bydlina na Ustke?? Zobacz tutaj : http://www.slupsk.ug.gov.pl/pliki/slupsk/File/inwestycje/karta_krepa_bydlino.pdf Dobre, dobre, a najlepsze jest "otwartość władz gmin" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 15.02.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Dobre, dobre, a najlepsze jest "otwartość władz gmin" Ja tam nie narzekam (mieszkam na osiedlu "Kwitnące Ogrody" w Krępie). Wy macie jakieś negatywne doświadczenia z tą "otwartością" ? Fakt, że nie na wszystko są one otwarte (przykład "tarczy antyrakietowej"), ale generalnie uważam, że nie ma na co narzekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek i Ewa 15.02.2009 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ponownie witam na forum - wznawiamy budowę Jak będzie chwila czasu to uzupełnię dziennik Pozdrawiam wszystkich budujących (szczególnie w Kobylnicy) Stuk puk - widziałem twój domek - specjalnie się wybrałem na zwiady A u mnie tynki ruszyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 15.02.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Ponownie witam na forum - wznawiamy budowę Jak będzie chwila czasu to uzupełnię dziennik Pozdrawiam wszystkich budujących (szczególnie w Kobylnicy) Stuk puk - widziałem twój domek - specjalnie się wybrałem na zwiady A u mnie tynki ruszyły Witam na pokładzie! U mnie narazie cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 16.02.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Dobre, dobre, a najlepsze jest "otwartość władz gmin" Ja tam nie narzekam (mieszkam na osiedlu "Kwitnące Ogrody" w Krępie). Wy macie jakieś negatywne doświadczenia z tą "otwartością" ? Fakt, że nie na wszystko są one otwarte (przykład "tarczy antyrakietowej"), ale generalnie uważam, że nie ma na co narzekać. Może nie tyle chodzi o tą "otwartość" ile o przepisy, które są durne i których ominąć się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 16.02.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Może nie tyle chodzi o tą "otwartość" ile o przepisy, które są durne i których ominąć się nie da Ale te durne przepisy, to chyba trochę wyżej wymyślają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts