Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 649
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja tylko zaglądam na forum ale nie piszę bo jak do tej pory nie mam o czym :-? przeglądam Wasze komentarze :lol:

my nadal siedzimy poza Polską a sprawy budowy jeszcze w toku... jak do tej pory nic a nic się nie ruszyło u nas, projekt domu był niby już wybrany a tu nagle zmiana i dylemat :-?

pozdrawiam wszystkich :D

Co taka cisza w regionie? :o :o :o

ja nie pisze bo mnie jakaś deprecha budowlana dopadła, kasy nie ma, czekamy na kredyt a budowlańcy rwą się do pracy, a kier bud nawet nie chce słyszeć o jakimś zastoju w budowie i jak tu nie mieć doła :cry:

Beti, na depreche najlepiej jest sie wygadać :wink: Pozdrawiam.

Co taka cisza w regionie? :o :o :o

ja nie pisze bo mnie jakaś deprecha budowlana dopadła, kasy nie ma, czekamy na kredyt a budowlańcy rwą się do pracy, a kier bud nawet nie chce słyszeć o jakimś zastoju w budowie i jak tu nie mieć doła :cry:

Beti, na depreche najlepiej jest sie wygadać :wink: Pozdrawiam.

no właśnie dzisiaj tak zrobiłam i pomogło :lol:

• 2 weeks później...
Witam -mam wycenę dachu- jestem trochę podłamana -to jest cena już za wszystkim(folią, mocowaniami, rynnami i wykończeniem czyli łupkami )+4 okna dachowe velux-otóż koszt balchodachówki wiśnia mat diament z tym wszystkim co tam napisałam z 7% vatem 15.960, a koszt dachówki cementowej firmy euronit ze wszystkimi dodatkami i rynnami z 7% vatem 15.850-jak dla mnie to ceny z kosmosu co? aha powierzchnia dachu 190 m, aha dekarz za m2 położenia blachodach bierze 36 zł, z za m dachówki 43, i co Wy na to?

Beti, nie mam co prawda rozeznania w cenach blachodachówki i dachówki cementowej bo sam zdecydowałem się na ceramike, ale kwoty, które podajesz nie wydają mi szczególnie duże, zwłaszcza, że cztery Veluxy + rynny to pewnie blisko połowa tej kwoty. U mnie wycena za 240m2 dachu z rynnami i 10 Veluxami, dachówka ceramiczna angoba to prawie 35 kpln.

Koszt robocizny, który podajesz też wydaje sie bardzo niski, albo nie zawiera wszystkich dodatków jak: blacharka, orynnowanie, montaż okien. U mnie kompleksowa cena za wykonawstwo (więźba, okna, rynny, obróbki) to 83zł/mkw.

Znowu cisza w regionie :D

U mnie koniec etapu wiec na razie nuda :(

Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu.

No to dam Ci 70 groszy i je wezme :D

U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi :D

Stuku a gdzie kupujesz okna?