Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Znowu cisza w regionie :D

U mnie koniec etapu wiec na razie nuda :(

Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu.

No to dam Ci 70 groszy i je wezme :D

U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi :D

Stuku a gdzie kupujesz okna?

Narazie zrobiłem objazd po okolicznych fabrykach okien i jak narazie najtaniej wychodzi dla mnie zamówić u znajomego w Sławnie. (okna białe, najzwyklejsze)

• Odpowiedzi 649
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Znowu cisza w regionie :D

U mnie koniec etapu wiec na razie nuda :(

Mam do oddania za przysłowiowy grosz 70 szt. pustaków stropowych do Terivy z Dombetu.

No to dam Ci 70 groszy i je wezme :D

U mnie w sumie nic ciekawego. Wpadło troche grosza to może okna się kupi :D

Stuku a gdzie kupujesz okna?

Narazie zrobiłem objazd po okolicznych fabrykach okien i jak narazie najtaniej wychodzi dla mnie zamówić u znajomego w Sławnie. (okna białe, najzwyklejsze)

My już jedną wycenę mamy(firma z poza Słupska) a teraz czekamy na drugą od Bajcara(mamy tam znajomą ), no i w pon. zobaczymy, my bierzemy oka z zew brąz od środka białe, pozdrawiamy :lol:

Jak mówie to tylko opinie znajomych, ale ponoć robia okna na kiepskim profilu. Ostatnio ponoć i tak mocno poprawili jakość. Taka rada. Niech fizycznie pokażą Ci jak bedzie wyglądał profil w momencie podpisywania umowy, czy zamówienia. Tzn. jeżeli płacisz za 5-cio komorowy to niech Ci go pokażą i porównaj później z tym co dostałaś. Słyszałem, że kiedyś sie to nie zgadzało. Nie chce Cie jednak zniechecać ani zachecać do innych jednak wiele razy słyszałem od znajomych, że załują że chieli zaoszczedzić na oknach :wink:

Jak mówie to tylko opinie znajomych, ale ponoć robia okna na kiepskim profilu. Ostatnio ponoć i tak mocno poprawili jakość. Taka rada. Niech fizycznie pokażą Ci jak bedzie wyglądał profil w momencie podpisywania umowy, czy zamówienia. Tzn. jeżeli płacisz za 5-cio komorowy to niech Ci go pokażą i porównaj później z tym co dostałaś. Słyszałem, że kiedyś sie to nie zgadzało. Nie chce Cie jednak zniechecać ani zachecać do innych jednak wiele razy słyszałem od znajomych, że załują że chieli zaoszczedzić na oknach :wink:

to nie chodzi o zachęcanie ani o zniechęcanie porostu warto się pytać,

ale my też słyszeliśmy że stawiają na hurt anie na jakość,

ale cenę i tak trza sprawdzić :wink: :lol:

a jak u Ciebie daleko prace się posunęły? a ten Twój domek to chyba z ulicy widać , no nie?

Moze orientujecie sie w jaki cenach sa teraz dzialki budowlane w okolicach Slupska(zaznaczam ,ze chodzi o nieduza dzialke do 6 ar).Jak cos wiecie to prosze o informacje :D

Gmina sprzedaje teraz działki uzbrojone w Krępie i Bydlinie (bliżej Ustki) po 50 zł/m2 netto. Do 6 arów to raczej ciężko tam taką działke znaleźć, ale już 7-8 można trafić. Zainteresowanie troche zmalało, więc nie ma szału na przetargach. W innych miejscowościach, jak: Siemianice, Kobylnica, Włynkówko (bezpośrednie sąsiedztwo Słupska) działki raczej tylko z wolnego rynku po ok. 100 - 150 zł/m2.

http://www.bip.slupsk.ug.gov.pl/strony/4106.dhtml

W lokalnej prasie czasem trafiają się fajne działeczki w Kobylnicy. Ale faktycznie mniejsze niż 8 arów to żadkośc w tym rejonie.

Zapytam sąsiada może chce swoją sprzedać.

Ostatnio gmina Kobylnica odnawiała granice na działce obok mojej, i będą robić na nią przetarg. Tylko,że duża jest.

Gmina sprzedaje teraz działki uzbrojone w Krępie i Bydlinie (bliżej Ustki) po 50 zł/m2 netto.
Ostatnio nawet 45zł/m2 :).

To musiała być jakaś promocja :wink: Teraz spojrzałem na strone gminy i w Bydlinie i Krępie są po 51 zł/m2 netto w najnowszym przetargu :D

Dla porównania: 09.2006r., Bydlino - 24zł/m2, moja cena 8)

Gmina sprzedaje teraz działki uzbrojone w Krępie i Bydlinie (bliżej Ustki) po 50 zł/m2 netto.
Ostatnio nawet 45zł/m2 :).

To musiała być jakaś promocja :wink: Teraz spojrzałem na strone gminy i w Bydlinie i Krępie są po 51 zł/m2 netto w najnowszym przetargu :D

Dla porównania: 09.2006r., Bydlino - 24zł/m2, moja cena 8)

Dla porównania 12.2006. Kobylnica 33 zł/m2 8)

...z okazji dnia D. najlepsze życzonka dla wszystkich :lol: ...może macie namiary na jakąs sensowną i sprawdzona ekipe od tynków i posadzek/maszynowych/ bo jakoś nie moge sie dogadać ze znalezioną ...no i jak dalej pójdzie to zrobie ręcznie i chyba sam :evil:

dzięki za życzenia :p , my jeszcze przed tynkami ale jeżeli chodzi o posadzki to mogłabym polecić ekipę która u nas dom budowała-nie narzekaliśmy na nich :p

...z okazji dnia D. najlepsze życzonka dla wszystkich :lol: ...może macie namiary na jakąs sensowną i sprawdzona ekipe od tynków i posadzek/maszynowych/ bo jakoś nie moge sie dogadać ze znalezioną ...no i jak dalej pójdzie to zrobie ręcznie i chyba sam :evil:

Może spróbuj z nimi:

http://www.nordbud.slupsk.pl/default.asp

Napewno są sensowni i sprawdzeni :D Tylko nie wiem czy tani :wink: Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, jak na razie przywozili mi żwir i piasek i jestem zadowolony :wink: Tynki i posadzki robili u znajomych i są bardzo zadowoleni.

Może spróbuj z nimi:

http://www.nordbud.slupsk.pl/default.asp

Napewno są sensowni i sprawdzeni :D Tylko nie wiem czy tani :wink: Ja jeszcze nie jestem na tym etapie, jak na razie przywozili mi żwir i piasek i jestem zadowolony :wink: Tynki i posadzki robili u znajomych i są bardzo zadowoleni.

dzięki za tą stronkę, może i ja skorzystam :p